Επιστολή του ΣΟΝΦ για τα Τελικά των Σχολικών της Αττικής

Γράφτηκε από τον  Μαρ 14, 2017
Στις 18 Φεβρουαρίου 2017 ο ΣΟΝΦ έστειλε  στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία επισυνάπτουμε, για το γεγονός ότι εφέτος για πρώτη φορά στην ιστορία των σχολικών πρωταθλημάτων, οι προκριθέντες στην τελική φάση της Αττικής υποχρεώνονται να πληρώσουν για να αγωνιστούν.
 
Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη και πολύ αρνητική εξέλιξη, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι τα χρήματα που θα πληρώσουν οι μαθητές καταλήγουν σε σκακιστικά σωματεία και παράγοντες.
 
Ο ΣΟΝΦ δεν έλαβε καμμία απάντηση μέχρι σήμερα στην επιστολή του, ούτε και του κοινοποιήθηκε αριθμός πρωτοκόλου. Κατά συνέπεια είμαστε υποχρεωμένοι να την δημοσιοποιήσουμε.
 
Ξεκαθαρίζουμε ότι ο ΣΟΝΦ αντιτίθεται στην οικονομική επιβάρυνση των προκριθέντων μαθητών για την άσκηση του δικαιώματός τους να αγωνιστούν στα τελικά -ατομικά και ομαδικά- και δε συμμετέχει με κανένα τρόπο σε οποιαδήποτε οικονομική δοσοληψία στην πλάτη των μαθητών.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΝΦ

.....................................

Επιστολή στην ΕΣΣΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια,

18  Φεβρουαρίου 2017

ΑΠ:16/2017

Προς το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ

κοιν. : ΕΣΟ

Κύριοι,

Σας απευθυνόμαστε για ένα σοβαρό ζήτημα αναφορικά με τα μαθητικά πρωταθλήματα  που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μετά τις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με το Αγωνιστικό Πρόγραμμα της ΕΣΣΝΑ που είχε δημοσιευθεί πέρσι το φθινόπωρο και προκάλεσε τόσο θόρυβο, είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι το όλο θέμα πάγωνε ώστε να υπάρξει διαβούλευση κτλ, και επανερχόμασταν στα όσα ίσχυαν τουλάχιστον.

Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν έχει ισχύσει στα Σχολικά Πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα παραμένουν σε ισχύ οι γενικές προκηρύξεις που είχαν δημοσιευθεί

Πέρα από άλλα προβλήματα που υπάρχουν και δεν είναι του παρόντος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ ισχύουν ακόμη οι παρακάτω διατάξεις

Γενική προκήρυξη ατομικών μαθητικών

3.2.8. Προβολή χορηγών Ε.Σ.Σ.Ν.Α.:

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμά της κατάλληλης προβολής των χορηγών της στους χώρους της διεξαγωγής των Προκριματικών Ατομικών Πρωταθλημάτων.

……………………

4.6. Παράβολο συμμετοχής:

Όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες/ όλες ανεξαιρέτως οι συμμετέχουσες στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα προκαταβάλουν παράβολο συμμετοχής ποσού πέντε (5) ευρώ. Το συνολικό ποσό των παραβόλων συμμετοχής στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα, αφού αφαιρεθούν από αυτό οι δαπάνες της διεξαγωγής των Τελικών Ατομικών Πρωταθλημάτων, οι οποίες τυχόν θα καλυφθούν από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ποσό εκατόν πενήντα (150) ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην αποζημίωση του εντεταλμένου από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. για τον έλεγχο των προκρίσεων από τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα προσώπου, θα διανεμηθεί απολογιστικώς στα σωματεία - μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα οποία θα έχουν συνδιοργανώσει τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα των Ατομικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2018, με ανώτατο ποσό διανομής το ποσό των εκατό (100) ευρώ ανά σωματείο – μέλος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το οποίο θα έχει συνδιοργανώσει Δημοτικό ή Διαδημοτικό Ατομικό Πρωτάθλημα, και με ανώτατο ποσό διανομής το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ανά σωματείο – μέλος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το οποίο θα έχει συνδιοργανώσει Περιφερειακό Ατομικό Πρωτάθλημα, κατ’ απόλυτη χρονική προτεραιότητα και μέχρις εξαντλήσεώς του.

……………………

Ομαδικά Μαθητικά

3.2.8. Προβολή χορηγών Ε.Σ.Σ.Ν.Α.:

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμά της κατάλληλης προβολής των χορηγών της στους χώρους της διεξαγωγής των Περιφερειακών Ομαδικών Πρωταθλημάτων.

…………………..

4.6. Παράβολο συμμετοχής:

Όλες ανεξαιρέτως οι συμμετέχουσες στα Τελικά Ομαδικά Πρωταθλήματα ομάδες προκαταβάλουν παράβολο συμμετοχής ποσού είκοσι (20) ευρώ. Το συνολικό ποσό των παραβόλων συμμετοχής στα Τελικά Ομαδικά Πρωταθλήματα, αφού αφαιρεθούν από αυτό οι δαπάνες της διεξαγωγής των Τελικών Ομαδικών Πρωταθλημάτων, οι οποίες τυχόν θα καλυφθούν από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α., θα διανεμηθεί απολογιστικώς στα σωματεία - μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα οποία θα έχουν συνδιοργανώσει τα Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2018, με ανώτατο ποσό διανομής το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ανά σωματείο – μέλος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το οποίο θα έχει συνδιοργανώσει Περιφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα, κατ’ απόλυτη χρονική προτεραιότητα και μέχρις εξαντλήσεώς του.

Πρόκειται για διατάξεις που δοκιμάζουν τα όρια της νομιμότητας σε ότι αφορά τη χρήση δημόσιων σχολικών χώρων και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για το σκακιστικό χώρο και τα σωματεία.

Κατά τη γνώμη μας το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ θα έπρεπε να διορθώσει τα παραπάνω με συμπληρωματική προκήρυξη πριν την έναρξη των προκριματικών αγώνων και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διευκρινίσει το θέμα άμεσα πριν την ολοκλήρωση των περιφερειακών.

Κατόπιν των παραπάνω αναμένουμε από εσάς απάντηση στην παρούσα επιστολή, καθώς επίσης και κοινοποίηση σε εμάς του δοθέντα αριθμό πρωτοκόλλου.

Με σκακιστικούς χαιρετισμούς

Σ.Ο. Ν. Φιλαδελφειας

Η Ιστορία  του ΣΟΝΦ

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά
 • Πόλη
  Νέα Φιλαδέλφεια
 • Τ.Κ.
  143 42
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  211 7056447

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων