ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ (-18)

Γράφτηκε από την  Δεκ 17, 2017

Το Δ.Σ. της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής ανακοινώνει ότι, δυνάμει και της από 09.12.2017 απόφασης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας σχετικά με το κριτήριο επιλογής των προκρινόμενων από τις Ενώσεις-Τοπικές Επιτροπές στις οποίες δεν έχουν διεξαχθεί αντίστοιχα περιφερειακά πρωταθλήματα, από την Αττική θα προκριθούν στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων (-18) για το 2018 οι έξι (6) αθλητές-αθλήτριες με το υψηλότερο διεθνές έλο Δεκεμβρίου. Στους έξι (6) προκρινόμενους  τη μία (1) τουλάχιστον θέση καταλαμβάνει νεάνιδα. Η θέση νεάνιδας που τυχόν δεν καλυφθεί, αναπληρώνεται από έφηβο, σύμφωνα με το ως άνω κριτήριο (διεθνές έλο). Σε περίπτωση που οι δηλώσεις είναι μέχρι έξι (6), από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. θα προκριθούν όλοι όσοι έχουν δηλώσει. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται σύμφωνα με την από 08.12.2017 ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Πρωταθλητής (όπως προκύπτει από την τελική κατάταξη) του αντίστοιχου πρωταθλήματος του 2017 δικαιούται απευθείας πρόκρισης, η οποία δεν προσμετράται στις έξι (6) θέσεις της Αττικής σύμφωνα και με το αντίστοιχο εδάφιο της προκήρυξης :

• Απευθείας πρόκριση δικαιούνται οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων του 2017, στην ίδια κατηγορία εφόσον το επιτρέπει το όριο ηλικίας. Αλλά και οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των πανελλήνιων πρωταθλημάτων παίδων – κορασίδων μέχρι 16 χρόνων του 2017 που λόγω ηλικίας δεν μπορούν να αγωνισθούν στα πρωταθλήματα παίδων – κορασίδων του 2018. Σε περίπτωση μη συμμετοχής των πρωταθλητών ή πρωταθλητριών του 2017  λόγω άρνησης ή λόγω ορίου ηλικίας οι θέσεις θα περιέρχονται στις Ενώσεις και στις Τοπικές Επιτροπές στις οποίες ανήκαν οι συγκεκριμένοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες κατά το έτος 2017. Το σύνολο των θέσεων των πρωταθλητών και πρωταθλητριών 2017 μπορεί να είναι 2 + 2.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017 05:10