ΑΠΩΛΕΙΑ

Γράφτηκε από την  Σεπ 17, 2018

Ο Αχιλλέας Μητσάκος, ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στο ελληνικό σκάκι, έφυγε το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2018 από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Η προσφορά του Αχιλλέα Μητσάκου ήταν τεράστια και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομασπονδίας το 1966. Την περίοδο 1973-2000 έζησε στην Ισπανία όπου συμμετείχε σε πολλές σκακιστικές διοργανώσεις και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εξακολούθησε να συμμετέχει αγωνιστικά σε σκακιστικά τουρνουά που γίνονταν στη χώρα μας και να προπονεί στον σύλλογό του νέα παιδιά, που ήταν η χαρά του.

Με δική του πρωτοβουλία, το 2014 δημιουργήθηκε το “chess square” σκακιστικό εντευκτήριο, όπου μεταφέρθηκε η έδρα του ΣΟ. “Θωμάς Γεωργίου” και του ΣΟ Αμπελοκήπων. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα γράφτηκε το 2000 στον ΣΟ Αμπελοκήπων και ήταν ιδρυτικό μέλος του θυγατρικού ΣΟ "Θωμάς Γεωργίου", του οποιίου διετέλεσε πρόεδρος από το 2006 έως τον Ιούλιο του 2018 που δεν κατάφερε να συνεχίσει για λόγους υγείας, και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το σωματείο, το οποίο αγωνίστηκε στην Α΄Εθνική φέτος.
Ο αποχαιρετισμός είναι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 2 μ.μ.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.