Επισυνάπτουμε τον πίνακα με τους διαιτητές που έχουν δικαίωμα να διαιτητεύσουν στα Κύπελλα Σ. Μπίκος και Λ. Δρεπανιώτης για τον 3ο γύρο. 
 
Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει διαιτητή και δε βρίσκεται στη λίστα παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Επικεφαλής διαιτητή της κατηγορίας σας ή να στείλετε στο email της ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ. 
Αν είστε διαιτητής και δε σας έχει ενημερώσει η ομάδα σας ότι σας δήλωσε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. 
Αν είστε διαιτητής και σας έχει δηλώσει η ομάδα σας αλλά δεν υπάρχει το όνομα σας στο αρχείο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Επικεφαλής διαιτητή της κατηγορίας σας ή να στείλετε στο email της ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ. 
 
Η συνεργασία των σωματείων με την ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ θα διευκολύνει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και θα διασφαλίσει ότι οι αγώνες θα κυλήσουν ομαλά και θα γίνουν με νομιμότητα.
 
Επισυνάπτουμε τον πίνακα με τους διαιτητές που έχουν δικαίωμα να διαιτητεύσουν στα Κύπελλα Σ. Μπίκος και Λ. Δρεπανιώτης για τον 3ο γύρο. 
 
Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει διαιτητή και δε βρίσκεται στη λίστα παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Επικεφαλής διαιτητή της κατηγορίας σας ή να στείλετε στο email της ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ. 
Αν είστε διαιτητής και δε σας έχει ενημερώσει η ομάδα σας ότι σας δήλωσε παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. 
Αν είστε διαιτητής και σας έχει δηλώσει η ομάδα σας αλλά δεν υπάρχει το όνομα σας στο αρχείο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Επικεφαλής διαιτητή της κατηγορίας σας ή να στείλετε στο email της ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ. 
 
Η συνεργασία των σωματείων με την ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ θα διευκολύνει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και θα διασφαλίσει ότι οι αγώνες θα κυλήσουν ομαλά και θα γίνουν με νομιμότητα.
 

Δυνάμει της από 16.11.2017 επισυναπτόμενης επιστολής του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, σας καλούμε να συμμετέχουμε στο πένθος των οικείων όσων συμπολιτών μας χάθηκαν, τηρώντας στις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν από σήμερα Πέμπτη 16.11.2017 έως και τη Δευτέρα 20.11.2017 ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των θυμάτων.

 

  

 

 

 

Θα διεξαχθεί σεμινάριο ανάδειξης νέων διαιτητών την Κυριακή 3/12 και τη Δευτέρα 4/12, ώρες 17.00-21.00, με εξετάσεις τη Δευτέρα 20.00-21.00.
Το σεμινάριο θα γίνει στο εντευκτήριο της Αίγλης Παπάγου, Νευροκοπίου πίσω από την πολυκατοικία με τον αριθμό 4.
Δεν θα διδαχθούν συστήματα κληρώσεων, συνεπώς δε θα δίνει νόρμα ΑΚ.

 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω προκηρύσσει το 8ο Φθινοπωρινό Νεανικό Open το οποίο θα λάβει χώρα το διάστημα από 18 Νοεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2017 (κάθε Σάββατο απόγευμα).

Περιγραφή: 
Ατομικό τουρνουά με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων και χρόνο σκέψης 1 ώρα και 30 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσθήκη μισού λεπτού ανά κίνηση, από την πρώτη κίνηση. Οι δύο πρώτοι γύροι θα παιχτούν με μειωμένο χρόνο 45 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο για παιδιά κάτω των 14 ετών (γεννηθέντες από το 2003 και μετά). Το τουρνουά θα υπολογιστεί για εθνική αξιολόγηση.

Πρόγραμμα: 
1ος γύρος: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 ώρα 5:30 μ.μ.
2ος γύρος: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 ώρα 7:45 μ.μ.
3ος γύρος: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 ώρα 6:00 μ.μ.
4ος γύρος  Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 6:00 μ.μ.
5ος γύρος; Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 6:00 μ.μ.
6ος γύρος: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 6:00 μ.μ.

Σκακιστής που δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο εντός μισής ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του γύρου μηδενίζεται. Παίκτης που δεν αγωνίστηκε σε κάποιο γύρο χωρίς να ενημερώσει τους διοργανωτές θεωρείται ότι αποχώρησε από το τουρνουά.

Χώρος διεξαγωγής αγώνων: 
Εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω (Ιερά Οδός και Σούτσου 1, Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δαβάκη) έναντι Εθνικής τράπεζας, τηλ. 210-5910421). Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 λεπτών με τα πόδια από το νέο σταθμό του μετρό στην Αγία Μαρίνα (μπλε γραμμή). Από Πειραιά εξυπηρετούν και οι λεωφορειακές γραμμές: 831, 803, 801 (αποβίβαση στη στάση "Πλατεία Δαβάκη")

Συμμετοχή: 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης, γεννηθέντες από το 2003 και μετά. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν δοθεί μέχρι την προηγούμενη του πρώτου γύρου στο κ. Κωνσταντίνο Τσαλουμά για τη χωρίς καθυστέρηση έναρξη του 1ου γύρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων 55 άτομα).

Παράβολο συμμετοχής:
10 ευρώ, καταβληθέν πριν την έναρξη του 1ου γύρου.

Έπαθλα:
Τα τρία πρώτα παιδιά της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν με κύπελλα. Μετάλλια θα απονεμηθούν στα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης και στους τρεις πρώτους της κατηγορίας κάτω των 10 (γεννηθέντες από το 2007 και μετά) και κάτω των 8 ετών (γεννηθέντες από το 2009 και μετά). Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λάβει δύο διαφορετικά έπαθλα.

Κριτήρια ισοβαθμίας:
α) Κριτήριο Buchholz
β) Μedian Bucholtz
γ) Βαθμολογική Πρόοδος

Εξαιρέσεις:
Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν μετά από ενημέρωση του επικεφαλής διαιτητή το αργότερο μέχρι τη λήξη του προηγούμενου γύρου.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής:  
Κωνσταντίνος Τσαλουμάς, τηλ. 6980-992859 ή στο e-mail:
 
Κληρώσεις-Αποτελέσματα:
Αναρτώνται στο Chess-Results

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής ανακοινώνει, δυνάμει της από 09.11.2017 απόφασής του, τη στήριξή του προς την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας (ΤΕΔ) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. για τη λειτουργία της στο πλαίσιο των τρεχουσών διοργανώσεων της Ένωσης.

 

 

O ΣΟ Ηλιούπολης και ο ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας, εορτάζοντας τα 52 και 25 έτη λειτουργίας τους αντίστοιχα, συνδιοργανώνουν  Χριστουγενιάτικο Σκακιστικό Τουρνουά (26 – 31 Δεκεμβρίου 2017) εις μνήμη  των ιδρυτικών μελών τους  Σπύρου Μπίκου και Διονύση Μαραγκουδάκη, που υπήρξαν εμβληματικές φυσιογνωμίες των συλλόγων τους και άφησαν  σημαντικές υποθήκες στους νεότερους.

 

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:  ΑΟ. Ζήνων Γλυφάδας - Σκακιστικός Όμιλος Ηλιούπολης.

 

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικίας, που είναι γραμμένοι ή θα γραφούν στη Σκακιστική Ομοσπονδία. Εισφορά στους διοργανωτές 20 € πριν την έναρξη των αγώνων. Όριο συμμετοχών 80.

 

3. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο Σ.Ο. Ηλιούπολης, στην οδό Παπαναστασίου 12 -14, στο σχολικό συγκρότημα των    

 

     πολυκλαδικών Ηλιούπολης της λεωφόρου Βουλιαγμένης,  ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ.

 

4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό επτά (7) γύρων. Για την αρχική κατάταξη, θα χρησιμοποιηθεί το διεθνές κριτήριο αξιολόγησης ELO , θα ακολουθήσουν όσοι έχουν μόνο ελληνικά ΕΛΟ και οι υπόλοιποι κατά αλφαβητική σειρά.

 

 

 

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή 26 ως 29 Δεκεμβρίου 2017 καθημερινά 17.30.

 

Διπλός γύρος το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου ώρες 10.30 και 18.00. Τελευταίος γύρος 31 Δεκεμβρίου ώρα 16.30.

 

 

 

 6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 1 ώρα και 30 λεπτά + 30 δευτερόλεπτα πρόσθετα για κάθε κίνηση από την 1η κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων υποχρεωτική. Όριο προσέλευσης παικτών σε κάθε γύρο ορίζεται 45 λεπτά.

 

 

 

7. ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα  στους  τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης, και μετάλλια στον πρώτο και στην πρώτη κάτω των 16, 14, 12, 10 και 8 χρόνων.

 

Χρηματικά έπαθλα: 1ος 400 €, 2ος 250 €, 3ος 150 €, 4ος 100 €, 5ος 50 €, 6ος 50 € (κατάταξη με άρση των ισοβαθμιών).

 

Επιπλέον  δώρα θα δίνονται σε κάθε γύρο των αγώνων:

 

Αντίγραφα τόμων των πρώτων ετών (δεκαετία ΄50) του περιοδικού «Το Ματ» του Σπύρου Μπίκου,

 

Βιβλία του Διονύση Μαραγκουδάκη  "Anatomy and Mechanism of Chess Pawn Triplets” (1999),

 

Βιβλία του Παναγή Σκλαβούνου «Οι άγνωστες εποχές του Ελληνικού Σκακιού» (2017).

 

 

 

8. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση των ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κριτήρια:

 

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

 

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)

 

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

 

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

 

ε) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας.

 

9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντές  Αγώνων οι κ. Φέστας Γιώργος και Σκλαβούνος Παναγής.

 

10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  Επικεφαλής διαιτητής  ο Αναστασίου Μάριος Ν.

 

 

 

11. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 25 /12ου και όσο υπάρχουν θέσεις  (αν το όριο συμμετοχών αυξηθεί θα υπάρξει ανακοίνωση)  γίνονται στον κ. Αναστασίου Μάριο στο   , γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλ και σύλλογο.

 

Ενημέρωση για το τουρνουά θα υπάρχει στις ιστοσελίδες  www.skakiera.gr  και  http://www.chess-results.com.

 

 

 

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων