ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2017

Γράφτηκε από την  Φεβ 22, 2017

4ο ΣΧΟΛΙΚO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π) Αγίου Δημητρίου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον σκακιστικό σύλλογο “Πολιτιστική Στέγη” Αγίου Δημητρίου, προκηρύσσουν το 4ο Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αγίου Δημητρίου, για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων του δήμου.

Οργανωτική Επιτροπή: Ο.Π.Α.Π. Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση Αγώνων: Άννα Βρετού ( Αντιπρόεδρος Ο.Π.Α.Π. Αγίου Δημητρίου)

Επικεφαλής Διαιτητής: Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται o κ. Μάριος Αναστασίου ή όποιος άλλος ορισθεί από την ΕΣΣΝΑ.

Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, το απόγευμα στους χώρους του 4ο Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου, οδός Χατζηβασιλείου 1 Αγ. Δημήτριος.

Δικαίωμα Συμμετοχής : Έχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, του δήμου Αγίου Δημητρίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους. Επισημαίνεται ότι κάθε μαθητής/ μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής αυστηρώς μόνο σε ένα (1) από τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα, στο Δήμο ή στην Περιφερειακή Ενότητα του οποίου υπάγεται διοικητικώς το σχολείο, στο οποίο φοιτά, ή το σκακιστικό σωματείο, του οποίου είναι αθλούμενο μέλος. Αν κάποιος αγωνιστεί σε πάνω από ένα Δημοτικό -Διαδημοτικό ή Περιφερειακό Προκριματικό Σχολικό, χάνει το δικαίωμα της πρόκρισης στην Τελική Φάση των μαθητικών αγώνων όλης της Αττικής.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι μαθητές και μαθήτριες οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή ως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στο email: αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο και Τάξη.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής στο χώρο και μέρα των αγώνων από 15.00 μέχρι 15.45 (μ. μ.). Όσοι έλθουν μετά τις 16:00 θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Έναρξη αγώνων: 16:00 και λήξη περί 20.30.

Προκρίσεις :

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) www.essnachess.gr

Σύστημα Αγώνων:

Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα εφτά (7) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 έως 7 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τεσσάρων ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.

Αρχική κατάταξη:

Η αρχική κατάταξη θα είναι κατά αλφαβητική σειρά

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ

Για το ελβετικό σύστημα θα ισχύσουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,

β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1

 γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

Για το απλό σύστημα πουλ. θα ισχύσουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα),

β) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες)

γ) το αποτέλεσμα του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ θα εφαρμοστεί ο “virtual opponent”.

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα διεξαχθεί (έως 20 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου) διπλός αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα.

Η έναρξη του κάθε επόμενου γύρου ανά τάξη θα πραγματοποιείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προηγουμένου και την ανακοίνωση της κλήρωσης από τους διαιτητές. Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να μην απομακρύνονται από το χώρο αγώνων και να ανταποκρίνονται στις σχετικές ανακοινώσεις. Σκακιστής/τρια που δεν έχει προσέλθει 15 λεπτά μετά την έναρξη του γύρου θα χάνει την παρτίδα.

Κανονισμοί Αγώνων

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE.

Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη (2η) φορά αντικανονικής κίνησης.

Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα

Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές καθώς και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης.

Επικοινωνία:   ΒΡΕΤΟΥ ΑΝΝΑ  Email: opap@dad.gr

 

Τηλ. 21097605058 – 6974735590

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων