1o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιστικής Φιλίας

Γράφτηκε από τον  Δεκ 23, 2020

   

 

 

 

 

Τα αθλητικά σωματεία ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ”, ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

“ΦΟΙΒΟΣ” ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ προκηρύσσουν το

 

1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

Στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, τα ανωτέρω σωματεία σε συνεργασία με τον FM και εκπρόσωπο της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας chesskid.com κ. Αναστάσιο Τζούμπα έχουν την χαρά να προσφέρουν το εορταστικό Τουρνουά Σκακιστικής Φιλίας χωρίς παράβολο στους νεότερους φίλους του σκακιού.

 

 

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λεωνίδας Σιδηρόπουλος, Δημήτριος Κεφάλας, Αναστάσιος Δημακάκος, Γεώργιος Παναγόπουλος.

 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Αναστάσιος Τζούμπας.

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ: Οι κληρώσεις γίνονται αυτόματα από τη πλατφόρμα

chesskid.com σύμφωνα με το ελβετικό σύστημα.

 ΗΜΕΡΑ, ΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

• Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, 15:00: Τηλεδιάσκεψη τεχνικής ενημέρωσης από τον κ. Αναστάσιο Τζούμπα σχετικά με την διαδικασία εγγραφής και σύνδεσης στο τουρνουά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας chesskid.com. Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης μέσω gotomeeting: https://www.gotomeet.me/TzoumpasChessLab/tournoua-skakistikis-filias

• Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, 18:00: Διαδικτυακό Test Εvent: επιβεβαίωση εγγραφών στα MINI, JUNIOR, TEENS groups και στα αντίστοιχα chesskid club και προσομοίωση τουρνουά σε πραγματικές συνθήκες

• Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, 18:00: 1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας chesskid.com σε 3 ξεχωριστές κατηγορίες (MINI, JUNIOR, TEENS). Η συμμετοχή στη κλήρωση γίνεται πατώντας το κουμπί Join εντός των τελευταίων 30 λεπτών πριν από την έναρξη, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν παρακάτω. Ακολούθως κάθε αγωνιζόμενος οφείλει να συνδεθεί πριν την έναρξη των αγώνων στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom από όπου και θα πραγματοποιηθεί η διαιτητική επίβλεψη (σχετικός σύνδεσμος και αναλυτικές οδηγίες θα αποσταλούν μέσω email).

 

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ FAIR PLAY:

Στη πλατφόρμα chesskid.com εφαρμόζονται αυστηροί κανόνες FAIR PLAY, τους οποίους μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικά στον σύνδεσμο https://support.chesskid.com/article/589-fair-play-on-chesskidcom . Παράλληλα, θα υπάρχει διαιτητική επίβλεψη μέσω τηλεδιάσκεψης (πλατφόρμα Zoom).

• Ο κάθε σκακιστής/σκακίστρια κατά τη διάρκεια της παρτίδας θα πρέπει να βρίσκεται μόνος του.

• Στο δωμάτιο δε θα υπάρχει άλλη ηλεκτρονική συσκευή εκτός από αυτή που θα χρησιμοποιεί για την παρτίδα.

• Κατά τη διάρκεια της παρτίδας στον υπολογιστή θα εκτελείται μόνο το zoom

και μια καρτέλα του browser για το chesskid.com .

• Η σταθερότητα σύνδεσης του κάθε παίκτη είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη.

• Προτείνεται η ενσύρματη τοπική δικτύωση του υπολογιστή για σύνδεση στο διαδίκτυο (καλώδιο Ethernet).

 

 ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 7 λεπτά + 7 δευτερόλεπτα/κίνηση για κάθε παίκτη.

 

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Όλοι οι σκακιστές κάτω των 18 ετών (ημερομηνία γέννησης 1/1/2002 και έπειτα), ανεξαρτήτως Elo ή κατοχής αθλητικού δελτίου. Δεν προβλέπεται ανώτατο όριο συμμετοχών. Επιτρέπονται συμμετοχές από όλη την ελληνική επικράτεια. Προϋπόθεση η έγκαιρη εγγραφή στα chesskid group του τουρνουά σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας προκήρυξης.

 

 ΕΠΑΘΛΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Οι συμμετέχοντες θα κατανεμηθούν σε 3 κατηγορίες με κριτήριο την ηλικία τους: α) MINI 6-9 ετών, β) JUNIOR 10-12 ετών και γ) TEENS 13-18 ετών. Θα απονεμηθούν μετάλλια στους 3 πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας. Τα μετάλλια θα δοθούν διά ζώσης, μετά το πέρας της απαγόρευσης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια, είτε θα αποσταλούν ταχυδρομικά μετά από συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή για τους συμμετέχοντες εκτός Αττικής.

 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Εφαρμόζονται τα κριτήρια ισοβαθμίας της πλατφόρμας

chesskid.com.

 

 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ/ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Λεωνίδας Σιδηρόπουλος: 6940185736

Αναστάσιος Δημακάκος: 6986017953

Δημήτρης Κεφάλας: 6970342182

Αναστάσιος Τζούμπας: , 6940460097

 

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο email επισυνάπτοντας τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, chesskid username, email (το oπoίο έχει χρησιμοποιηθεί κατά την εγγραφή στο chesskid.com), σχολείο, τάξη, αθλητικός σύλλογος (εάν υπάρχει), κινητό τηλέφωνο γονέα ή κηδεμόνα καθώς και σταθερό τηλέφωνο (εάν υπάρχει- για επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης την ημέρα των αγώνων). Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 2

 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 12:00. Οι οδηγίες εγγραφής στο chesskid.com group του τουρνουά και συμμετοχής στη κλήρωση ακολουθούν παρακάτω.

 

 

 

 

 

Δημήτριος Κεφάλας Αναστάσιος Δημακάκος - Λεωνίδας Σιδηρόπουλος

Γεώργιος Παναγόπουλος

 

 

Αναστάσης Τζούμπας

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ CHESSKID CLUB ΤΟΥ 1ου ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟY ΝΕΑΝΙΚΟY ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟY ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

 

Το ChessKid.com είναι ειδικά σχεδιασμένο ως ένας 100% ασφαλής και διασκεδαστικός ιστότοπος εκμάθησης σκακιού για παιδιά. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα ενσωματώνει υψηλά πρότυπα ασφάλειας για παιδιά:

• Δεν υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι ή διαφημίσεις

• Δεν υπάρχει δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ ενηλίκων και παιδιών

• Οι δάσκαλοι και οι γονείς έχουν πλήρη έλεγχο στους λογαριασμούς των παιδιών και εποπτεία της δραστηριότητάς τους

 

Στο ChessKid.com τα παιδιά:

• Βλέπουν διασκεδαστικά εκπαιδευτικά βίντεο

• Λύνουν γρίφους και παρατηρούν τη πρόοδό τους κατακτώντας επίπεδα

• Παίζουν γρήγορες ή αργές θεματικές παρτίδες με τους φίλους τους ή με παιδιά από όλο τον κόσμο

• Παίζουν παρτίδες με αστεία ρομπότ

• Συμμετέχουν σε fast chess tournaments και σε match με άλλα Club

• Διασκεδάζουν μαζεύοντας achievements, stars και trophies

 

H εγγραφή διεξάγεται από τους γονείς και γίνεται επιβεβαίωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα δηλωθεί. Η διαδικασία ελέγχων των στοιχείων που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή ενδέχεται να διαρκέσει έως 24 ώρες.

Για εγγραφή στο chesskid club παιδιού που δεν έχει ήδη λογαριασμό στο chesskid.com, οι γονείς παρακαλούνται να ακολουθήσουν έναν από τους παρακάτω συνδέσμους (ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούν: MINI, JUNIOR, TEENS) και να εισάγουν το επιθυμητό όνομα χρήστη για το παιδί (username, το μόνο ορατό στοιχείο στους άλλους χρήστες, ένα ψευδώνυμο που θα είναι μοναδικό στο σύστημα), να δημιουργήσουν έναν κωδικό, να εισάγουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το email ενός εκ των γονέων.

ΜΙΝΙ: https://www.chesskid.com/el/register/kid/group/Y5RZXN JUNIOR: https://www.chesskid.com/el/register/kid/group/CSL4L2 TEENS: https://www.chesskid.com/el/register/kid/group/V99KLQ

Σε περίπτωση που το παιδί έχει ήδη λογαριασμό στο chesskid.com και επιθυμεί να τον χρησιμοποιήσει για την εγγραφή του στο τουρνουά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Registration Key του κάθε Group (ΜΙΝΙ Registration Key:

 

Y5RZXN, JUNIOR Registration Key: CSL4L2, TEENS Registration Key: V99KLQ). Μπαίνετε στο λογαριασμό και πατάτε το εικονίδιο Settings (πρέπει να συνδεθείτε από browser, όχι από το app). Συμπληρώνετε το πραγματικό ονοματεπώνυμo του παιδιού (first/last name) και το email ενός εκ των γονέων (parent/guardian email). Στη συνέχεια πατάτε στο “Do you have a Group Registration Key?”, εισάγετε το αντίστοιχο Registration Key (ΜΙΝΙ Registration Key: Y5RZXN, JUNIOR Registration Key: CSL4L2, TEENS Registration Key: V99KLQ) και πατάτε Save.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

 

 

Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στο τουρνουά fast chess, θα πρέπει να έχετε εγγραφεί εγκαίρως σε ένα από chesskid group του τουρνουά (MINI, JUNIOR, TEENS) και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο www.chesskid.com μέσω browser από υπολογιστή και όχι με το ChessKid App από tablet ή κινητό τηλέφωνο.

 

Με τους browser Google Chrome και Firefox θα έχετε τη βέλτιστη απόδοση. Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε Microsoft Edge διότι είναι πιθανό να έχετε συχνές αποσυνδέσεις κατά τη διάρκεια των παρτίδων σας.

Ο Safari είναι αποδεκτός (εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Mac) αλλά σε κάθε περίπτωση η απόδοση του Google Chrome είναι η υψηλότερη όταν παίζετε τουρνουά fast chess στο chesskid.com.

Όλοι οι browser βελτιστοποιούν την απόδοσή τους εάν καθαρίζετε τακτικά τη μνήμη cache. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τις οδηγίες καθαρισμού της μνήμης cache:

https://www.chesskid.com/article/view/how-to-clear-your-browsers-cache

Πριν την έναρξη του τουρνουά σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει τα προγράμματα που δεν χρειάζεστε ώστε να μη δεσμεύουν πόρους του συστήματός σας και ότι έχετε ισχυρό σήμα wifi εφόσον δεν συνδέεστε με καλώδιο στο router.

Τα τουρνουά εμφανίζονται εάν επιλέξετε το πεδίο upcoming tournaments στα αριστερά ή το play vs kid. Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε τα link του τουρνουά εάν σας έχουν σταλεί. Στη συνέχεια, αντί να πατήσετε New Game (5min, 10min, 15min), επιλέγετε κάποιο από τα τουρνουά που εμφανίζονται στο δεξί μέρος της οθόνης.

 

 Για να μπείτε στη κλήρωση του τουρνουά  πρέπει να πατήσετε το κουμπί Join και να

 παραμείνετε εκεί μέχρι να ξεκινήσει αυτόματα ο πρώτος γύρος, έχοντας τη δυνατότητα να βλέπετε το chat και τη λίστα των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο. Το κουμπί Join θα είναι ενεργό (με έντονο πορτοκαλί χρώμα) για 30 λεπτά πριν

 την έναρξη του πρώτου γύρου. Εάν σε κάποιο τουρνουά δεν εμφανίζεται το κουμπί Join, αυτό συμβαίνει επειδή είτε δεν έχετε συνδεθεί με τον λογαριασμό σας, είτε δεν είστε εγγεγραμμένοι στο club που διεξάγει το τουρνουά είτε ότι υπάρχει κριτήριο elo που   δεν   ικανοποιείται.   Μετά   την   έναρξη   του   τουρνουά,   το   κουμπί   Join

 απενεργοποιείται και δεν είναι πλέον δυνατή η συμμετοχή σας.

Εάν θέλετε να φύγετε από το τουρνουά, μπορείτε να πατήσετε το "x" στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του τουρνουά. Αν πατήσετε το "x" κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα βγείτε από τη κλήρωση του επόμενου γύρου και δεν θα μπορέσετε να ξανακάνετε Join.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ

 

Διεύθυνση συλλόγου : Γαληνού 86 Κερατσίνι

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Σιδηρόπουλος Λεωνίδας

 

Τηλ.: 6940185736-6977188797

 

Ηλ. διεύθυνση: e.s.p.maxites@gmail.com

Website: www.esp-maxites.gr

 

Το σωματείο μας ιδρύθηκε στις 11/10/2017 και εδρεύει Γαληνού 86 στο Κερατσίνι. Στο επίκεντρο του συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα είναι η προπόνηση των νεαρών αθλητών.

Συμμετείχε για πρώτη φόρα σε διασυλλογική διοργάνωση την Άνοιξη του 2018 στο Παμπαίδων-Παγκορασίδων το οποίο διεξάγεται σε επίπεδο Αττικής έως 8 ετών όπου τερμάτισε στην 5η θέση στις 30 ομάδες.

 

Οι επιτυχίες του σωματείο μας είναι:

 

Για τα Πρωταθλήματα

2019: 2η θέση στο Πρωτάθλημα του Β’ Τοπικού το 2019 και χωρίς ήττα και προάχθηκε στην Α’ Τοπική Κατηγορία για το 2020.

Το 2020: Δεν ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα λόγω Covid-19 και ολοκληρώθηκε το επόμενο έτος

2021: Πρωταθλητές στο Α' Τοπικό το 2021 και προάχθηκε στην Γ' Εθνική Κατηγορία για το 2022.

2022: 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και χωρίς ήττα και προάχθηκε στην Β’ Εθνική για το 2023.

2023: Πρωταθλητές στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και χωρίς ήττα και προάχθηκε στο Προκριματικό Όμιλο της Α’ Εθνικής για το 2024.

 

Σε 4 συμμετοχές σε Πρωταθλήματα υπήρξαν και 4 άνοδοι !!!

 

Για τα παιδιά

2022: Πρωταθλητές Αττικής κάτω των 8 ετών

2022: Πρωταθλητές Αττικής κάτω των 12 ετών

2022: 2η θέση στο Πρωτάθλημα Αττικής Παίδων-Κορασίδων έως 16 ετών και πρόκριση με 8η θέση στα Πανελλήνια

 

Πολλοί αθλητές του σωματείου μας έχουν και προσωπικές επιτυχίες:

 

2018: Πανελλήνιος Πρωταθλητής στα Νήπια.

2020: 2oς Πανελλήνιος Πρωταθλητής στα Νήπια.

2020: 3η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην Ε’ Δημοτικού

2022: 2η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην Α’ Γυμνασίου

2022: 2η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην Γ’ Γυμνασίου

2023: Πανελλήνιος Πρωταθλητής στα Νήπια

2023: Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην Γ’ Δημοτικού

2023: 2oς Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην Γ’ Δημοτικού

2023: Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην Δ’ Δημοτικού

2023: 2η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στην Β’ Γυμνασίου

2023: 2η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια κάτω των 16 ετών και μοριοδότηση 8 %

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση
    ΓΑΛΗΝΟΥ 86
  • Πόλη
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • Περιοχή
    ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
  • Τ.Κ.
    18758
  • Σταθερό Τηλέφωνο
    6940185736
  • Κινητό Τηλέφωνο
    6977188797

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα