Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6ο Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων ΓΙΕΙΕ 2021 - 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων 2021

Γράφτηκε από τον  Φεβ 09, 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

 

Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne dArc προκηρύσσει το 6ο Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων ΓΙΕΙΕ 2021 - 1ο Πανελλήνιο Ατομικό, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιορισμών ένεκα της πανδημίας το εν λόγω πρωτάθλημα θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.chesskid.com .

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ   

 

Ορίζεται ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc, κος Θεόφιλος Γεωργούσης.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

 

·         Γεώργιος Κοντοστέργιος, Διευθυντής Δημοτικού Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc  

·         Αιμιλία Καλλίλα, Διευθύντρια Γυμνασίου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc 

·         Αργυρώ Χρηστίδου, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc 

·         Δημοσθένης  Καρυοφύλλης,  Διευθυντής Λυκείου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc  

·         Αναστάσιος Τζούμπας, FIDE Master, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της εκπαιδευτικής πλατφόρμας chesskid.com

  

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κ. Δημήτρης Κεφάλας - FIDE διαιτητής (τηλ.: 6970342182). Θα υπάρχουν  διαιτητές που θα επιτηρούν μέσω της εφαρμογής Zoom (αναλυτικές οδηγίες δίδονται παρακάτω) και γραμματεία για υποστήριξη, μέσω τηλεφώνου.  

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ FAIR PLAY

 

Στη πλατφόρμα chesskid  εφαρμόζονται αυστηροί κανόνες FAIR PLAY, τους οποίους μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικά στον σύνδεσμο:

https://support.chesskid.com/article/589-fair-play-on-chesskidcom .

 

Παράλληλα, θα υπάρχει διαιτητική επίβλεψη μέσω τηλεδιάσκεψης (εφαρμογή Zoom).

·         Ο κάθε σκακιστής/σκακίστρια κατά τη διάρκεια της παρτίδας θα πρέπει να βρίσκεται μόνος του.

·         Στο δωμάτιο δε θα υπάρχει άλλη ηλεκτρονική συσκευή εκτός από αυτή που θα χρησιμοποιεί για την παρτίδα.

·         Κατά τη διάρκεια της παρτίδας στον υπολογιστή θα εκτελείται μόνο το Zoom και μια καρτέλα του browser για το chesskid.com.

·         Η σταθερότητα σύνδεσης του κάθε παίκτη είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Συνίσταται χρήση γραμμής VDSL και η ενσύρματη τοπική δικτύωση του υπολογιστή στο router (με καλώδιο Ethernet).

 

 

 

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΟΜΙΛΟΙ - ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

Το σύστημα των αγώνων θα είναι το Ελβετικό σύστημα (προσαρμοσμένο στο chesskid.com) των πέντε γύρων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πέντε παρτίδες σκάκι, η κάθε μια με διαφορετικό αντίπαλο. Θα υπάρχουν οι εξής τρεις όμιλοια) μαθητές Νηπιαγωγείου, α΄, β΄ και γ΄ δημοτικού β) μαθητές δ΄, ε’, στ΄ δημοτικού γ) μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων. Ο Χρόνος σκέψης θα είναι 10 λεπτά + 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε παίκτη. Εφαρμόζονται τα κριτήρια ισοβαθμίας της πλατφόρμας chesskid.com.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, 13:00: Τηλεδιάσκεψη τεχνικής ενημέρωσης στους συμμετέχοντες από τον κ. Αναστάσιο Τζούμπα και τον κ. Δημήτρη Κεφάλα σχετικά με την διαδικασία εγγραφής και  σύνδεσης στο τουρνουά μέσω της πλατφόρμας chesskid.com. Ακολουθεί ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στη τηλεδιάσκεψη: https://www.gotomeet.me/TzoumpasChessLab/jeanne-d-arc.

 

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, 16:15: Διαδικτυακό Test Εvent, επιβεβαίωση εγγραφών στο group του τουρνουά και στα αντίστοιχα chesskid club και προσομοίωση τουρνουά σε πραγματικές συνθήκες. Ακολουθεί ο σύνδεσμος για το Zoom.

https://zoom.us/j/2313790031?pwd=bXVmcEtkWGhqTFFUV3l0dUgrdWtmdz09

Meeting ID: 231 379 0031

Passcode: 2102

                                                                                                                                                                                      Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:15: Σύνδεση στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, χαιρετισμοί επισήμων και έναρξη τουρνουά στις 17.00 διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας chesskid.com σε 3 ξεχωριστές κατηγορίες. Η συμμετοχή στη κλήρωση γίνεται πατώντας το κουμπί Join εντός των τελευταίων 30 λεπτών πριν από την έναρξη, σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν παρακάτω. Κάθε αγωνιζόμενος οφείλει να έχει συνδεθεί πριν την έναρξη των αγώνων στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom από όπου και θα πραγματοποιηθεί η διαιτητική επίβλεψη). Ακολουθεί ο σύνδεσμος για το Zoom.

https://zoom.us/j/2313790031?pwd=bXVmcEtkWGhqTFFUV3l0dUgrdWtmdz09

Meeting ID: 231 379 0031

Passcode: 2102

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων των Ελληνογαλλικών Σχολείων:

 

1.       ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

2.       ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

3.       ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓ. ΙΩΣΗΦ ΠΕΥΚΗΣ

4.       ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ JEANNE D’ ARC

5.       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΑΛΙΜΟΥ

6.       ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ

7.       ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ  ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ

8.       ΚΟΛΕΓΙΟ ΔΕΛΑΣΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

9.       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΕΛΑΣΑΛ ΣΥΡΟΥ

10.   ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11.   ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓ. ΙΩΣΗΦ ΒΟΛΟΥ

 

Προϋπόθεση η έγκαιρη εγγραφή στo chesskid club του τουρνουά σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας προκήρυξης (εισαγωγή registration key ή νέα εγγραφή στο
https://www.chesskid.com/el/register/kid/group/9EBHW7). Η συμμετοχή είναι αδάπανη.  

 

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ  

 

Θα βραβευθούν με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια  οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε ομίλου καθώς και με αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (3 αγόρια και 3 κορίτσια από κάθε όμιλο). Τα έπαθλα θα σταλούν στα σχολεία των νικητών από την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc. Τα σχολεία θα απονείμουν τα έπαθλα στους μαθητές τους με ειδική απονομή. Επιπρόσθετα, όλοι όσοι αγωνιστούν θα συμμετέχουν σε κλήρωση όπου 3 τυχεροί θα κερδίσουν μια δωρεάν αναβάθμιση του λογαριασμού τους στο chesskid σε gold account διάρκειας ενός μήνα, αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο της πλατφόρμας.  

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Η συμμετοχή γίνεται ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1.       Εγγραφή στο group ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ στο chesskid.com σύμφωνα με τις οδηγίες στην επόμενη ενότητα

2.       Δήλωση συμμετοχής με email στο at@tzoumpaschesslab.gr αναφέροντας τα ακόλουθα στοιχεία: ΟΝΟΜΑ, ΕΠΙΘΕΤΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΑΞΗ, CHESSKID USERNAME, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

3.       Συμμετοχή στη τεχνική ενημέρωση (Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, 13:00) και στο test event (Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, 16:15) – Προαιρετικό για όσους είναι εξοικειωμένοι με τη πλατφόρμα chesskid.com (έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα τουρνουά στο chesskid.com) και την εφαρμογή Zoom.

4.       Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:15: Σύνδεση στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom και διαμοιρασμός επιφάνειας εργασίας και κάμερας

5.       Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:30-16.59: Σύνδεση στο chesskid.com, εύρεση τουρνουά, επιλογή Join και παραμονή στο χώρο του τουρνουά έως την αυτόματη έναρξη στις 17.00.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στις 15:00.  Θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εγγραφή στη πλατφόρμα  chesskid.com και στo group του τουρνουά σύμφωνα  με τις οδηγίες στην επόμενη ενότητα.

 

Για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι να αποφασίσουν τελεσίδικα είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής. Για πληροφορίες και ότι χρειαστείτε μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: Αναστάσης Τζούμπας 6940460097, Κωνσταντίνος Θάνος 6986021643 και Δημήτρης Κεφάλας 6970342182 ή μέσω email στο at@tzoumpaschesslab.gr (Αναστάσης Τζούμπας).

 

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι: φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Τριμηνιαία Συνδρομή : 60 Ευρώ (20 ευρώ ο μήνας)
Μια εγγραφή δώρο (στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού)
150 Ευρώ για 1 χρόνο (με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - λίγα λεπτά απόσταση από το ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector, πλατφόρμα ZOOM κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα. Δίωρα τμήματα, καθημερινά. Επιλογές Τμημάτων από Δευτέρα έως και Πέμπτη. 

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 60.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Αγία Βαρβάρα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

 

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 2104954411, 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κεφάλας, 6970342182.                Υπεύθυνος ΠροπονητώνΓιάννης Γκούμας 6908693287, 210 5614285. 

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: sokoridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος, ( λίγα μέτρα από το ΜΕΤΡΟ στάση Κορυδαλλός). 

 

 

 

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/sokoridallou/?ref=bookmarks

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση
    ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
  • Πόλη
    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • Περιοχή
    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • Τ.Κ.
    181 20
  • Σταθερό Τηλέφωνο
    2104954411
  • Κινητό Τηλέφωνο
    6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube

Τελευταία άρθρα από τον/την Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού