1οι ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2017

Γράφτηκε από τον  Μαϊ 21, 2017

 

1οι ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ

ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2017

 

 

 

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Τα 3ο δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και 7ο δημοτικό Σχολείο Παλλήνης σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού

 

 διοργανώνουν τους 1ους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες Σκάκι Παλλήνης για το 2017.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 

 

Ορίζεται ο κ. Ναπολέων Γεωργίου, Προπονητής Σκάκι  (τηλ: 2105692064, 697 8979 297).

 

 

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

       1. Σπύρος Καραγεώργης, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημ. Παλλήνης

 

       2.Πάρης Τσιριγώτης, Γ. Γραμματέας 7ου Δημ Παλλήνης

 

       3. Γιώργος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού.

 

 

 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

 

Ορίζεται ο κ. Κεφάλας Δημήτριος FIDE arbiter. Υπεύθυνη κληρώσεων θα είναι η κα. Ραφαήλα - Ελένη Θεοδώρου και βοηθός διαιτήτης η κα. Βάσια Καραγιαννίδου.

 

 

 

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν  στο 3ο Δημοτικό Παλλήνης με διεύθυνση Πυθαγόρα 2, Περιοχή Κάντζα, Δήμος Παλλήνης, το Σάββατο 27 Μαίου 2017, με ώρα έναρξης αγώνων 15:00 πμ. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους αυστηρά το αργότερο μέχρι τις 14:30πμ. Οι μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τις 14:30 θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο. 

 

 

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Το σύστημα των αγώνων θα είναι το Ελβετικό σύστημα των πέντε γύρων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πέντε παρτίδες με πέντε διαφορετικούς αντιπάλους. Θα υπάρχουν δύο όμιλοι. Στον πρώτο όμιλο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παίκτες και παίκτριες:νηπίων α,β,γ δημοτικού και στον δεύτερο όμιλο, δ,ε,στ δημοτικού.  Η αρχική κατάταξη θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά. Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ), ειδικά όμως για την αντικανονική κίνηση ο μηδενισμός του μαθητή ή της μαθήτριας γίνεται με την δεύτερη αντικανονική κίνηση που πραγματοποιεί. Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά- ελβετικό: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,  β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

 

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών (δημοσίων και ιδιωτικών)  του Δήμου Παλλήνης. Επίσης επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών, οι οποίοι είναι αθλούμενα μέλη σκακιστικού ομίλου του Δήμου, στον οποίο διεξάγεται το Πρωτάθλημα, έστω και αν το σχολείο, στο οποίο φοιτούν, δεν υπάγεται διοικητικά σε αυτόν το Δήμο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

 

Η τελετή λήξης και η απονομή των επάθλων θα γίνουν την ίδια ημέρα στις 17.30, αμέσως μετά από τους αγώνες, στον ίδιο χώρο όπου θα βραβευθούν με μετάλλια οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες κάθε τάξης (νήπια, α,β,γ,δ,ε,στ). Άπαντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκεύη 26/05/2017 και ώρα 19:00 στα τηλέφωνο 2105692064 και 6978979297 δηλώνοντας: όνομα, επώνυμο, τάξη, σχολείο. Τέλος, με φυσική παρουσία θα επιβεβαιώνεται η συμμετοχή στις 27/05/2017 αυστηρά από 14:00 μέχρι και 14:30 στην γραμματεία των αγώνων εντός του σχολείου. Ισχύουν οι κανόνες σκάκι της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ. Για ότι δεν  προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι να αποφασίσουν τελεσίδικα είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής. Πριν την έναρξη των αγώνων θα οριστεί επιτροπή ενστάσεων.  

 

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι : φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Μηνιαία Συνδρομή : 20 Ευρώ
Μια εγγραφή δώρο ( στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού )
150 Ευρώ για 1 χρόνο ( με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής ).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα.

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 50.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και το Πέραμα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 2104954411, 6908693287(Γιάννης Γκούμας).

Γενικός Υπεύθυνος: Δημήτρης Κεφάλας, 2130341071,     6970342182.

Γραμματειακή Υποστήριξη: Ραφαέλενα Θεοδώρου, 6989650513.

Υπεύθυνος Ομάδων: Κωνσταντίνος Θάνος, 6986021643.

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: s.o.koridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος.

 

 

 

 

 

 

Ιστότοπος: www.democu.gr/el/business-listing/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%8D

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
 • Πόλη
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Περιοχή
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Τ.Κ.
  18120
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2104954411
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube