Ένωση Αρμενίων Αθλητών

Ένωση Αρμενίων Αθλητών

Η ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΡΜΕΝΙΚΗ με έδρα την Νέα Σμύρνη είναι ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία στον Ελλαδικό χώρο, με συνεχή παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών από το 1924. Η δραστηριότητα της Αρμενικής ξεκίνησε με ομάδες ποδοσφαίρου και στίβου το 1924, μπάσκετ από το 1937, κολύμβησης από το 1978 και σκάκι από το 1985. Σήμερα διατηρεί αγωνιστικές ομάδες και τμήματα εκμάθησης στην καλαθοσφαίριση, την κολύμβηση, το σκάκι, όπως και ομάδα δρομέων. Είναι σωματείο αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ με ειδική αθλητική αναγνώριση στα αθλήματα που καλλιεργεί.

Η ανάπτυξη του αθλητισμού όπως και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης, η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας, ο εθελοντισμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αποτελούν διαχρονικά τους σταθερούς στόχους της ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΡΜΕΝΙΚΗ.

Παράλληλα το σωματείο αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας Αρμενικής αθλητικής οργάνωσης Homenetmen, συλλόγου που ιδρύθηκε το 1918 στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την πνευματική και φυσική αγωγή των νεαρών Αρμενίων, που διασώθηκαν από την Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και κατέφυγαν στην Κωνσταντινούπολη και στα δυτικά παράλια της Μ. Ασίας. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, πρόσφυγες Αρμένιοι, μέλη του Homenetmen ίδρυσαν παραρτήματα σε όλο τον κόσμο μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες και τα ιδανικά του συλλόγου. Η παγκόσμια οικογένεια του Homenetmen απαριθμεί 110 παραρτήματα σε 5 ηπείρους. Τρία από αυτά λειτουργούν στην Ελλάδα και είναι τα εξής: της Νέας Σμύρνης, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  Σαρκουδίνου 120
 • Πόλη
  Αθήνα
 • Περιοχή
  Νέος Κόσμος
 • Τ.Κ.
  117-45
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  210-9370227
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6978165220

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων