Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020

Γράφτηκε από τον  Ιαν 21, 2020

2ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ  

Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne dArc, σε συνέχεια του 1ου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι που είχε διοργανώσει το 2015,  προκηρύσσει το 2ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής 2020, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ   

Ορίζεται ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc, κος Θεόφιλος Γεωργούσης.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Δημοσθένης  Καρυοφύλλης,  Διευθυντής Λυκείου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc  

Αγγελική Βώκου, Διευθύντρια Γυμνασίου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc 

Γεώργιος Κοντοστέργιος, Διευθυντής Δημοτικού Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc  

Αργυρώ Χρηστίδου, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc 

  

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 

Ορίζεται ο κ. Δημήτρης Κεφάλας, FIDE διαιτητής (τηλ.: 6970342182), θα υπάρχουν  διαιτητές αιθουσών,διαιτητές κληρώσεων και γραμματεία.

 

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Jeanne d’ Arc, Ελευθερίου Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς (είσοδος από πεζόδρομο Καθολικής Εκκλησίας). 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, με ώρα έναρξης αγώνων 10.00 π.μ. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 09.30π.μ.. Οι μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή μετά τις 09.30π.μ. θα αγωνιστούν από τον 2ο γύρο.   

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 

Το σύστημα των αγώνων θα είναι το Ελβετικό σύστημα των πέντε γύρων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πέντε παρτίδες συνολικής διάρκειας τριάντα λεπτών, η κάθε μία με διαφορετικό αντίπαλο. Θα υπάρχουν οι εξής οχτώ όμιλοι: α) για Νηπιαγωγεία , β) για κάθε τάξη του Δημοτικού γ) Γυμνάσια - Λύκεια. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 ή 6 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τριών ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία. Η αρχική κατάταξη θα γίνει  

1) με αλφαβητική σειρά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και  

2) με τα εθνικά ΕΛΟ της 1.1.2020 ή με  αλφαβητική σειρά στην κατηγορία Γυμνασίων - Λυκείων. 

ΚΑΝΟΝΕΣ

Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σύμφωνα με την από 21.12.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΣΟ, ειδικώς για την αντικανονική κίνηση, όμως ο μηδενισμός του παίκτη/της παίκτριας λαμβάνει χώρα, αφού έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΕΩΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ

Για το ελβετικό σύστημα ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2, δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ. Για το απλό σύστημα πουλ ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων αναλόγως του αποτελέσματος), β) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες), γ) το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, δ) Αν υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία, προκρίνονται όλοι. Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ εφαρμόζεται ο “virtual opponent”. Τα έπαθλα δεν μοιράζονται.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνάσιων και Λυκείων των Ελληνογαλλικών Σχολείων Αττικής (ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓ. ΙΩΣΗΦ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ JEANNE D’ ARC, ΔΕΛΑΣΑΛ ΑΛΙΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ,  ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ  ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ).  Η συμμετοχή είναι αδάπανη.  

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ  

Η τελετή λήξης και απονομή των επάθλων θα γίνει την ίδια ημέρα στις 14.30 περίπου αμέσως μετά από τους αγώνες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.   Θα βραβευθούν με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια  οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε ομίλου (3 αγόρια και 3 κορίτσια από κάθε όμιλο). Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 22:30 στην ηλεκτρονική διεύθυνση koulaxouzidisg@yahoo.gr  (κoς Γεώργιος Κουλαξουζίδης, ή τηλεφωνικά στο 6937 2952 51) δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη. Την ημέρα των αγώνων αυστηρά από 9:00 εώς και 9:30 με φυσική παρουσία επιβεβαιώνονται οι συμμετέχοντες στην γραμματεία του σχολείου.  Για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι να αποφασίσουν τελεσίδικα είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής. Πριν την έναρξη των αγώνων θα οριστεί επιτροπή ενστάσεων.  Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να
ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (
Anti cheating measures) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες-συστάσεις της FIDE.  

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι : φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Μηνιαία Συνδρομή : 20 Ευρώ
Μια εγγραφή δώρο ( στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού )
150 Ευρώ για 1 χρόνο ( με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής ).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - λίγα λεπτά απόσταση από το ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector, πλατφόρμα ZOOM κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα. Δίωρα τμήματα, καθημερινά. Επιλογές Τμημάτων από Δευτέρα έως και Παρασκευή. 

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 60.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Αγία Βαρβάρα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

 

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 210 4954 411, 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κεφάλας, 6970 3421 82.                                                                                        Υπεύθυνος ΠροπονητώνΓιάννης Γκούμας 690 869 3287, 210 5614 285. 

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: s.o.koridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος. 

 

 

 

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/sokoridallou/?ref=bookmarks

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
 • Πόλη
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Περιοχή
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Τ.Κ.
  181 20
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2104954411
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube

Τελευταία άρθρα από τον/την Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού