1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ ΣΚΑΚΙ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ JEANNE D’ ARC

Γράφτηκε από τον  Απρ 11, 2019

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BLITZ ΣΚΑΚΙ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ JEANNE DARC

ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ FIDE

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ -  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne dArc και ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού σας προσκαλούν στο 1ο τουρνουά Blitz σκάκι με διεθνή αξιολόγηση.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής Αγώνων: κος Γεωργούσης Θεόφιλος, Γενικός Διευθυντής  της Jeanne dArc.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Επικεφαλής Διαιτητής: κα Θεοδώρου Ραφαήλα-Ελένη, Υπεύθυνη Κληρώσεων.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Α όροφος Γυμνασίου-Λυκείου, Γραφείο Καθηγητών, είσοδος Ελ. Βενιζέλου 12Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το τουρνουά blitz σκάκι θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου με ώρα έναρξης 09:30.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αγωνίζονται σε έναν ενιαίο όμιλο με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση υπάρξεως άνω των 30 συμμετεχόντων το τουρνουά θα διεξαχθεί σε έξι (6) γύρους. Η αρχική κατάταξη γίνεται βάση διεθνή έλο Blitz και για όσους δεν υπάρχει αξιολόγηση, με αλφαβητική σειρά. Παίκτης/ παίκτρια που δεν έχει προσέλθει στη σκακιέρα του δέκα (10) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου χάνει την παρτίδα αυτού του γύρου άνευ αγώνος. Ο χρόνος σκέψεως ορίζεται σε πέντε (5) λεπτά της ώρας για  την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 41 παίκτες και παίκτριες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτως αν είναι μέλη κάποιου σκακιστικού σωματείου ή όχι. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν με φυσική παρουσία 09:00-09:30 και η έναρξη του πρώτου γύρου θα γίνει στις 09:35. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα δύο (2) ευρώ για κάθε παίχτη και θα δοθεί στα ταμεία του bazaar πριν την έναρξη του τουρνουά. Τα έσοδα θα δοθούν αποκλειστικά στους φορείς  που στηρίζει το μεγάλο φιλανθρωπικό bazaar που διοργανώνεται εκείνη τη μέρα από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne dArc.

ΚΑΝΟΝΕΣ

Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Blitz) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΕΩΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ

Για το ελβετικό σύστημα ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2, δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ. Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ εφαρμόζεται ο “virtual opponent”.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

09:00-09:30 Δηλώσεις συμμετοχής

09:35 1ος γύρος

10:00 2ος γύρος

10:25 3ος γύρος

10:50 4ος γύρος

11:15 5ος γύρος

11:35 - 12:00 τελετή λήξης και απονομής των επάθλων

ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Η τελετή λήξης και απονομή των επάθλων θα γίνει την ίδια ημέρα , αμέσως μετά το τέλος των αγώνων , στον ίδιο χώρο των αγώνων. Θα βραβευθούν με ΜΕΤΑΛΛΙΑ οι πρώτοι τρεις (3) της τελικής κατάταξης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό συμμετοχής.

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι : φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Μηνιαία Συνδρομή : 20 Ευρώ
Μια εγγραφή δώρο ( στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού )
150 Ευρώ για 1 χρόνο ( με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής ).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - λίγα λεπτά απόσταση από το ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector, πλατφόρμα ZOOM κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα. Δίωρα τμήματα, καθημερινά. Επιλογές Τμημάτων από Δευτέρα έως και Παρασκευή. 

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 60.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Αγία Βαρβάρα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

 

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 210 4954 411, 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κεφάλας, 6970 3421 82.                                                                                        Υπεύθυνος ΠροπονητώνΓιάννης Γκούμας 690 869 3287, 210 5614 285. 

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: s.o.koridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος. 

 

 

 

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/sokoridallou/?ref=bookmarks

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
 • Πόλη
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Περιοχή
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Τ.Κ.
  181 20
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2104954411
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube