3ο Rapid Chess ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (11/5)

Γράφτηκε από τον  Απρ 24, 2019

 

Το Τμήμα Σκάκι του ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ διοργανώνει τουρνουά Rapid Chess το Σάββατο 11 Μαίου 2019 στις 17:15, σε δύο ομίλους ένα γενικό και ένα για παιδιά έως 14 ετών. Χρηματικά έπαθλα και μετάλλια για τους διακριθέντες. Πλησίον σταθμού μετρό "Χολαργός". Ακολουθούν λεπτομέρειες: 

 

Διοργανωτής: Τμήμα Σκάκι του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού.
Διεύθυνση αγώνων: Μολφέτας Μάριος.

 

Διαιτητής: Ψωμά Βιργινία.
Σύστημα: Ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση
elo Rapid. 

 

Α΄ Όμιλος: Ελεύθερη συμμετοχή.

 

Β΄ Όμιλος: Γεννημένοι μετά την 01.01.2005.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές - ιες με ή χωρίς δελτίο.
Χώρος διεξαγωγής: Εντευκτήριο ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ που στεγάζεται στο κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ οδός Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος) - Χολαργός. Το εντευκτήριό μας είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση Χολαργός του
metro.

 

Ανώτατo όριο συμμετοχών: 70 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Ημερομηνία: Σάββατο 11/05/2019.

 

Επιβεβαίωση συμμετοχών: Στο χώρο των αγώνων από 16.30 μ.μ έως 17.00 μ.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Όποια σκακίστρια ή σκακιστής παρουσιαστεί μετά τις 17.00 μ.μ θα αγωνιστεί από τον 2ο γύρο.
Έναρξη αγώνων: 17.15 μ.μ.
Χρόνος σκέψης
:
Κάθε παίκτης -ια έχει 10 (δέκα) λεπτά για όλη την παρτίδα και 5 (πέντε) δευτερόλεπτα προστιθέμενο χρόνο για κάθε κίνηση. Οι αγώνες γίνονται με ηλεκτρονικά χρονόμετρα (σύστημα 10’+5″). Η καταγραφή των κινήσεων ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.
Παράβολο αγώνων : 10
e για τον Α΄ όμιλο και 5 e για τον Β΄ όμιλο. Θα καταβληθεί πριν από την έναρξη του πρώτου γύρου. Όλοι οι αθλητές του συλλόγου ΓΑΣ Χολαργού όπως και οι προπονητές του που θα αγωνιστούν στον Α΄ όμιλο αντί του παραβόλου των 10 e θα καταβάλουν 5 e.

 

Έπαθλα:

 

A΄όμιλος: (% επί του συνόλου των παραβόλων):

 

-1ος: 25%  
-2ος: 15%

 

-3ος:10%
-1ος με διεθνές
elo κάτω από 1800: 5% .

 

-1ος κάτω των 16 χρυσό μετάλλιο.

 

Β΄ όμιλος:

 

Η πρώτη ή ο πρώτος της γενικής κατάταξης χρυσό μετάλλιο και δύο σκακιστικά βιβλία.

 

Η δεύτερη ή ο δεύτερος της γενικής κατάταξης αργυρό μετάλλιο και ένα σκακιστικό βιβλίο.

 

Η τρίτη ή ο τρίτος της γενικής κατάταξης χάλκινο μετάλλιο και ένα σκακιστικό βιβλίο.

 

Οι τρείς πρώτοι της κάθε κατηγορίας (U08, U10, U12, F12) θα λάβουν αντίστοιχα της κατάταξής τους μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα).

 

Όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα παραλάβουν από ένα αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.
Σε περίπτωση που παίκτης κερδίσει χρηματικά έπαθλα από διαφορετικές κατηγορίες δικαιούται μόνο το μεγαλύτερο. Κάθε αθλητής βραβεύεται στην κατηγορία του.

 

Κριτήρια ισοβαθμίας: Τα χρηματικά έπαθλα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μοιραστούν, αφού πρώτα ισχύσουν τα εξής κριτήρια: 1.Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)  2. Sonneborn - Berger 3. Buchholz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 4. Median Buchholz

 

5. Αριθμός νικών.

 

Επιτροπή ενστάσεων: Είναι τριμελής και τα μέλη της ορίζονται πριν την έναρξη του πρώτου γύρου με απόφαση του Διευθυντή αγώνων.
Ενστάσεις: Ένσταση γίνεται με την καταβολή παραβόλου 40 € και με την βασική προϋπόθεση ότι αυτή θα έχει γίνει στο τέλος του επίμαχου γύρου. Θα εξεταστεί από την επιτροπή ενστάσεων οπωσδήποτε πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν δικαιωθεί - έστω και μερικώς - το παράβολο επιστρέφεται. Σε περίπτωση απόρριψης θα δίνεται υπέρ του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με την αγορά ειδών διατροφής για οικογένειες του Δήμου μας που τα έχουν ανάγκη.

 

Κινητά τηλέφωνα: Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών ηλεκτρονικής επικοινωνίας  από τους σκακιστές/ιες κατά τη διάρκεια της παρτίδας τους. Εάν μία τέτοια συσκευή ηχήσει τότε η ή ο υπαίτιος θα μηδενίζεται τόσο για το συγκεκριμένο γύρο όσο και για το υπόλοιπο των αγώνων χωρίς δυνατότητα επιστροφής του παραβόλου συμμετοχής.

 

Γνωστοποίηση: Συμμετοχών, αποτελέσματα γύρων, τελική βαθμολογία στο: www.chess-results.com.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Ή με τη φυσική παρουσία ή στα τηλέφωνα: 6973731264  (κ. Λύτρας Παναγιώτης) και 6983503582 (κ. Ψαθάκης Κυριάκος) μέχρι 17.00 μ.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά ή στο mail: ioslyt@yahoo.com μέχρι 13.00 μ.μ. της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Στη δήλωση θα αναφέρεται μόνο το ονοματεπώνυμο για όσες και όσους δεν διαθέτουν δελτίο και για αυτές και αυτούς που διαθέτουν δελτίο θα αναφέρονται οι αριθμοί μητρώων Fide & ΕΣΟ και Fide elo Rapid (σε περίπτωση που υπάρχει).

 

Σημείωση 1η: Θα ισχύσουν οι κανόνες της FIDE και της ΕΣΟ. Για όποιο θέμα δεν προβλέπεται σε αυτή την προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι η  διαιτητής και ο Διευθυντής Αγώνων.

 

Σημείωση 2η - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ: Αναφορικά με τους  τρείς μικρούς σκακιστές - ες που είχαν λάβει μέρος στο 2ο chess rapid του ΓΑΣ Χολαργού που έγινε στις 04/07/2018 και είχαν καταλάβει την 1η, 2η, και 3η θέση της Γενικής κατάταξης του τότε Β΄ Ομίλου σε αυτούς ο ΓΑΣ Χολαργού οφείλει σε αντιστοιχία 3,2,1 δωρεάν συμμετοχές - ή (των 5e η κάθε μία) σε οποιασδήποτε μορφής τουρνουά (φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το τωρινό rapid) που στο μέλλον θα διοργανώσει.

 

Η οργανωτική επιτροπή θα κάνει κάθε προσπάθεια να έρθει πριν την έναρξη του τουρνουά σε τηλεφωνική επαφή με τους γονείς ή κηδεμόνες των τριών μικρών σκακιστών για να τους ενημερώσει σχετικά.

 

Σημείωση 3η: Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις. Πρώτα θα γίνουν αυτές του Β΄ ομίλου και στη συνέχεια του Α΄ ομίλου.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ψωμά Βιργινία, Στριγγάρη Βιολέττα, Μολφέτας Μάριος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Ψαθάκης Κυριάκος, Δημητρίου Βίκτωρας, Λημναίος Γιώργος, Ράδης Νίκος, Λύτρας Παναγιώτης.