ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ 2021

Γράφτηκε από τον  Νοε 30, 2021

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ 2021

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, ο ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νικαίας και το Αμίλλημα – Ερευνητικό κέντρο παιχνιδιού και άσκησης, προκηρύσσουν τα Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021. Θα διεξαχθούν δύο διοργανώσεις, το Ατομικό Διαπανεπιστημιακο Πρωτάθλημα Σκάκι 2021 και το Ομαδικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φυτευτό Σκάκι 2021.

2. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                                                                                                               
- Χρήστος Ρούσσος, μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.                                                         - Ελευθέριος Χατζηπαυλίδης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Ρέντη.                      - Λυμβέριος Αγγελάκης, Πρόεδρος ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νικαίας.                                             - Άννα Τζαβαλή, Αντιπρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες των ελληνικών ΑΕΙ επιδεικνύοντας το δελτίο φοιτητικής ταυτότητας ή βεβαίωση σπουδών. Υγειονομικό Πρωτόκολλο : Θα ισχύσουν οι επικαιροποιημένες οδηγίες της ΓΓΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας
covid 19 και θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο. Θα υπάρχει υπεύθυνος covid 19 και ιατρός των αγώνων. Ανώτατο όριο συμμετεχόντων: 150 παίκτες και παίκτριες. Οι παρτίδες θα αξιολογηθούν για FIDE ELO RAPID.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ατομικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκάκι 2021

20 Δεκεμβρίου:                                                                                                                                                                                  
Δήλωση συμμετεχόντων και έλεγχος εγγράφων: 09:45 – 10:30.
Ώρα έναρξης 1ου γύρου  11:00, 2ος γύρος: 11:30, 3ος γύρος: 12:00, 4ος γύρος: 12:30, 5ος γύρος: 13:00.                                                                                                                                                                         

21 Δεκεμβρίου:
Ώρα έναρξης 6ου γύρου: 12.00, 7ος γύρος: 12.30, 8ος γύρος: 13:00, 9ο; γύρος: 13:30, 14:00 ώρα τελετής λήξης και απονομής των επάθλων.

5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης κάθε παίκτη/ παίκτριας για ολόκληρη την παρτίδα ορίζεται σε επτά (7) λεπτά με προσαύξηση πέντε (5) δευτερολέπτων για κάθε κίνηση.

6. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι σκακιστές κατατάσσονται αρχικά με την εξής σειρά κριτηρίων:
– Βαθμός διεθνούς αξιολόγησης FIDE ELO RAPID μηνός Δεκεμβρίου 2021 (Προηγείται ο μεγαλύτερος.).– Βαθμός αξιολόγησης (ΕΛΟ ΕΣΟ) από τον εθνικό πίνακα αξιολόγησης (Β’ Εξαμήνου 2021), για όσους δεν έχουν ή έχουν ίδιο βαθμό διεθνούς αξιολόγησης FIDE ELO RAPID (Προηγείται ο μεγαλύτερος.).
– Αλφαβητική σειρά επωνύμων με λατινικούς χαρακτήρες.

7. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Η τελική κατάταξη καθορίζεται κατά σειρά με τα πιο κάτω κριτήρια:
1. Το σύνολο των βαθμών κάθε παίκτη/ παίκτριας.
2. Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (Αν έχουν παίξει όλοι ανεξαιρέτως μεταξύ τους). 3. Το κριτήριο Μπούχολτς
cut - 1, 4. Το κριτήριο Μπούχολτς cut - 2. 5. Το κριτήριο Σοννεμπορν – Μπέργκερ. Όλα τα αποτελέσματα και οι κληρώσεις θα αναρτώνται ζωντανά στην ιστοσελίδα www.chessresult.com.    

8. ΕΠΑΘΛΑ
Στους 1ο, 2ο και 3ο νικητή της γενικής κατάταξης θα απονεμηθούν κύπελλα και στις πρώτες 3 γυναίκες μετάλλιο. Στα πρώτο (1ο), δεύτερο (2ο) και τρίτο (3ο) ΑΕΙ θα απονεμηθούν κύπελλα και στις αντίστοιχες ομάδες μετάλλια (σύνολο 12 μετάλλια).

9. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ
Οι τέσσερις (4) πρώτοι παίκτες/ παίκτριες της τελικής γενικής κατάταξης κάθε ΑΕΙ από το Ατομικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκάκι 2021, μεταξύ των οποίων θα συγκαταλέγεται υποχρεωτικά μία (1) φοιτήτρια – σπουδάστρια, συνθέτουν ομάδα.

10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Κατά απόφασης του Διαιτητή ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), η οποία κατατίθεται στο Διευθυντή Αγώνων μαζί με παράβολο πενήντα (50) ευρώ. H Επιτροπή Ενστάσεων θα είναι τριμελής και θα οριστεί από το Διευθυντή Αγώνων πριν από την έναρξη του 1ου γύρου. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

11. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Κεφάλας Δημήτρης, Πρόεδρος Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού και Επικεφαλής Διαιτητής ο κ. Σιδηρόπουλος Λεωνίδας (
Fide Arbiter).

12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 12/12/2021 στο
antoniamariampese@gmail.com  δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, σχολή, κινητό τηλέφωνο και όποιος/α έχει: αριθμός μητρώου ΕΣΟ και fide . Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με τη φυσική παρουσία του παίκτη/ της παίκτριας στο χώρο των αγώνων μισή (1/ 2) ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων. Πληροφορίες: κ. Κεφάλας Δημήτρης 6970342182. Για κάθε ζήτημα, το οποίο δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, ισχύουν οι κανονισμοί αγώνων της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και της ΕΣΟ. Χώρος Αγώνων: Θηβών 245, Νίκαια, «Πολύχωρος Μάνος ΛοΪζος». Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης και πέριξ του χώρου υπάρχουν δεκάδες γραμμές συγκοινωνίας.

13. Ομαδικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φυτευτό Σκάκι 2021                                     21 Δεκεμβρίου: ώρα 10:00 επιβεβαίωση συμμετοχής, ώρα 10:30 έναρξη 1ου γύρου, 2ος γύρος 10:45, 3ος γύρος: 11:00, 4ος γύρος: 11:15, 5ος γύρος: 11:30. Τελετή λήξης και απονομής των επάθλων ώρα 14:00 την ίδια μέρα ταυτόχρονα με την απονομή του ατομικού. Οι πρώτες τρεις ομάδες θα λάβουν μετάλλιο (6 μετάλλια). Οι ομάδες απαρτίζονται από δύο παίκτες του ίδιου πανεπιστημίου. Χρόνος σκέψης 5 λεπτά ο κάθε παίκτης.  Οι κανόνες θα είναι αναρτημένοι πριν την έναρξη του 1ου γύρου και θα διαβαστούν αναλυτικά σε όλους τους παίκτες. Ανώτατο όριο συμμετεχόντων: 75 ομάδες (150 παίκτες και παίκτριες). Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες των ελληνικών ΑΕΙ επιδεικνύοντας το δελτίο φοιτητικής ταυτότητας ή βεβαίωση σπουδών. Υγειονομικό Πρωτόκολλο : Θα ισχύσουν οι επικαιροποιημένες οδηγίες της ΓΓΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19 και θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο. Θα υπάρχει υπεύθυνος covid 19 και ιατρός των αγώνων.  Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 12/12/2021 στο antoniamariampese@gmail.com  δηλώνοντας δύο ονοματεπώνυμα, σχολή, κινητό τηλέφωνο, ενδεχόμενο όνομα ομάδας. Πληροφορίες: κ. Κεφάλας Δημήτρης 6970342182, 2104954411.

 

 

 

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι : φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Μηνιαία Συνδρομή : 20 Ευρώ
Μια εγγραφή δώρο ( στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού )
150 Ευρώ για 1 χρόνο ( με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής ).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - λίγα λεπτά απόσταση από το ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector, πλατφόρμα ZOOM κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα. Δίωρα τμήματα, καθημερινά. Επιλογές Τμημάτων από Δευτέρα έως και Παρασκευή. 

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 60.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Αγία Βαρβάρα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

 

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 210 4954 411, 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κεφάλας, 6970 3421 82.                                                                                        Υπεύθυνος ΠροπονητώνΓιάννης Γκούμας 690 869 3287, 210 5614 285. 

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: s.o.koridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος. 

 

 

 

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/sokoridallou/?ref=bookmarks

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
 • Πόλη
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Περιοχή
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Τ.Κ.
  181 20
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2104954411
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube