ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 'Α. ΜΠΕΛΛΟΣ' 2023

Γράφτηκε από τον  Δεκ 14, 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Πνευματική Στέγη Περιστερίου


ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:
 : Εντευκτήριο ΠΣ Περιστερίου, (Αίθουσα Αντώνης Μπέλλος), Δημοσθένους 12 Περιστέρι, κοντά στο μετρό «Αγ. Αντώνιος».


ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
 Ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση. Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE & ΕΣΟ. Θα γίνουν 2 γκρουπ το Α με έλο >1400, το Β είναι ανοικτό για όλες τις συμμετοχές ανεξαρτήτου έλο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Δευτέρα           2          Ιανουαρίου      1ος γύρος        ώρα 18:00
Τρίτη                3          Ιανουαρίου      2ος γύρος        ώρα 18:00
Τετάρτη           4          Ιανουαρίου      3ος γύρος        ώρα 18:00
Πέμπτη             5          Ιανουαρίου      4ος γύρος        ώρα 18:00
Παρασκευή      6          Ιανουαρίου      5ος γύρος        ώρα 18:00
Σάββατο          7          Ιανουαρίου      6ος γύρος        ώρα 18:00
Κυριακή           8          Ιανουαρίου      7ος γύρος        ώρα 18:00
Για κάθε εξαίρεση οι παίκτες θα παίρνουν 0,5 πόντο, εκτός από τους τελευταίους 2 γύρους.

Επιβεβαίωση συμμετοχής με φυσική παρουσία ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα: 2105754265 (απογευματινές ώρες), κ. Ανέστη Μιχαηλίδη τηλ. 6972991799, μέχρι τις 17:30 στις 2 Ιανουαρίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, επιβεβαιωμένη συμμετοχή θεωρείται, εφόσον έχει αποδοθεί το παράβολο.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 90 λεπτά +30 sec/κίνηση από τη 1η κίνηση. Μετά την 40η κίνηση οι παίκτες παίρνουν 15 λεπτά. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας. Σκακιστής–σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει να αγωνιστεί μετά την πάροδο 60 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, θα μηδενίζεται.


ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
Για την άρση ισοβαθμιών θα χρησιμοποιηθούν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

Buchholz Cut-1 (άθροισμα βαθμών αντιπάλων πλην χαμηλότερου)
Buchholz          (άθροισμα βαθμών αντιπάλων)
Sonneborn-Berger (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με αποτέλεσμα
Αποτέλεσμα τουρνουά των ισόβαθμων (εφόσον έπαιξαν όλοι μεταξύ τους)
Αριθμός νικών (συμπεριλαμβάνονται οι νίκες χωρίς αγώνα).
Τα κριτήρια εφαρμόζονται σύμφωνα με τις οδηγίες της
FIDE.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στο Α γκρουπ: σε 30 €. Για αδέλφια το παράβολο ορίζεται σε 25€ το καθένα. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει σε αθλητές με έλο λιγότερο από 1400 να αγωνιστούν στο Α Γκρουπ. Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στο Β Γκρουπ: σε 20€. Για αδέλφια το παράβολο ορίζεται σε 15€ το καθένα. Τα παράβολα συμμετοχής θα κατατεθούν στον χώρο των αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου.

 

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία θα είναι τριμελής. Από την Επιτροπή θα εξαιρούνται όσα μέλη της έχουν σχέση με τους αθλητές που εμπλέκονται στην ένσταση. Η σύνθεση της Επιτροπής θα καθορισθεί πριν την έναρξη του τουρνουά με μέριμνα του Επικεφαλής Διαιτητή. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 100€ και μπορεί να κατατεθεί στο Διευθυντή Αγώνων ή στον Επικεφαλής Διαιτητή. Αν η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι αθλητές που έχουν καταθέσει στην ΕΣΟ το τέλος ενεργότητας 10€. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής δεν έχει καταθέσει το τέλος, μπορεί να το δώσει στον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη του τουρνουά.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ
: Αναβολές δεν επιτρέπονται. Οι κληρώσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας: peristerichess.gr και στο chess-results.com.

ΕΠΑΘΛΑ:

Τα έπαθλα που θα δοθούν στους νικητές του τουρνουά είναι:

Α Γκρουπ

1ος νικητής      400€ + κύπελλο
2ος νικητής      300€ + μετάλλιο
3ος νικητής      200€ + μετάλλιο
1η γυναίκα       80€ + μετάλλιο
1ος <2000:       ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟ
CHESSMARKET.GR 50€ + μετάλλιο
1ος <1800:        ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟ
CHESSMARKET.GR 50€ + μετάλλιο
1ος
U18:           ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟ CHESSMARKET.GR 50€ + μετάλλιο

Β Γκρουπ

1ος νικητής      σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο
2ος νικητής      σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο
3ος νικητής      σκακιστικό βιβλίο + μετάλλιο

Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους των κατηγοριών: U10, U12, U14, U16, F10, F12, F14, F16 Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά ειδική κατηγορία: πέντε (5).

Τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται σύμφωνα με το κριτήριο Hort. Οι δωροεπιταγές δίνονται στον πρώτο σύμφωνα με τα κριτήρια. Τυχόν ισόβαθμοι θα έχουν 10% έκπτωση από το chessmarket.gr. Πολυνίκες αθλητές λαμβάνουν το μεγαλύτερο από τα έπαθλα που δικαιούνται.
Παίκτης ο οποίος αποχώρησε αδικαιολόγητα από το Τουρνουά δεν δικαιούται έπαθλο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τηλεφωνικά στον κ. Ανέστη Μιχαηλίδη 6972991799, ή στα e-mail anemih@gmail.com και psperisteriou@gmail.com

ΓΕΝΙΚΑ: Για όποιο θέμα δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Αγώνων. Ισχύουν οι κανονισμοί ΕΣΟ και FIDE

Στις διοργανώσεις της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, επιτρέπεται η φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση των αθλητών, από εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της ΠΣ Περιστερίου. Το φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΠΣ Περιστερίου για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Διευκρινίζουμε ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφιση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.

 

ANTICHEATING: Θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί anticheating της FIDE. Σύμφωνα με τις οδηγίες της FIDE, η Πνευματική Στέγη Περιστερίου χρησιμοποιεί εξοπλισμό που αναφέρεται στο ANNEX D: Εξοπλισμός των οδηγιών anticheating της FIDE.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΣΟ:Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στο ισχύον Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΕΣΟ, όπως έχει αναρτηθεί στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:Αγωνιστικό Υγειονοµικό Πρωτόκολλο Ελληνικής Σκακιστικής Οµοσπονδίας

ANTICHEATING: Θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί anticheating της FIDE. Σύμφωνα με τις οδηγίες της FIDE, η Πνευματική Στέγη Περιστερίου χρησιμοποιεί εξοπλισμό που αναφέρεται στο ANNEX D: Εξοπλισμός των οδηγιών anticheating της FIDE.

Π.Σ. Περιστερίου

 Η Πνευματική Στέγη Ιδρύθηκε το 1983.
Νέα παιδιά με αγάπη στο σκάκι στελέχωσαν την σκακιστική ομάδα του Συλλόγου που εντάχθηκε στην δύναμή της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και άρχισε να παίρνει μέρος σε αγώνες και πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Το 2002 είναι η χρονιά ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου. Ανεβαίνει στην Α’ Εθνική κατηγορία όπου και παραμένει ακόμα και σήμερα.

Από το 2009 πρωταγωνιστεί, αφού έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, (2010, 2011, 2012, 2014, 2015) τρεις δεύτερες θέσεις (2009, 2013, 2016), 5 Κύπελλα Ελλάδος (2010, 2012, 2013, 2014, 2015)

Ο Σύλλογος σήμερα είναι πρότυπο λειτουργίας πανελλήνια, για την ανάπτυξη του φυτωρίου του. Χρησιμοποιώντας 5 προπονητές διδάσκει τα μυστικά του σκακιού σε περισσότερα από 100 παιδιά, αλλά και σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σε πολλά σχολεία της Δυτικής Αττικής, κάνει την πρώτη γνωριμία με το σκάκι σε περισσότερα από 300 παιδιά.

Τα αποτελέσματα της καλής λειτουργίας του συλλόγου έχουν αρχίσει να φαίνονται στους νεαρούς αθλητές του με μεγάλες Πανελλήνιες διακρίσεις.

 

Ιστότοπος: peristerichess.gr/

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  Δημοσθενους 12
 • Πόλη
  Περιστέρι
 • Περιοχή
  Αττική
 • Τ.Κ.
  12135
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2105754265
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6972991799

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

Google Plus YouTube