Ανάγκη για επαναδραστηριοποίηση της ΕΣΣΝΑ Κύριο

Γράφτηκε από τον  Μαρ 07, 2023

Αγαπητοί φίλοι, σκακιστές και σκακιστικά σωματεία

όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε το Αττικό σκάκι βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη καμπή του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η τελευταία εκλεγμένη διοίκηση της ΕΣΣΝΑ δεν κατόρθωσε να προκηρύξει στο προβλεπόμενο διάστημα  τις απαιτούμενες από το καταστατικό αρχαιρεσίες για να εκλεγεί επόμενη διοίκηση.  Επίσης  μέχρι σήμερα , δεκατέσσερις (14) ολόκληρους μήνες  μετά την 1.1.2022 , καμία πρωτοβουλία δεν στάθηκε αρκετή να λύσει το πρόβλημα.

Τα περιθώρια για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων της Ένωσης , όπως η εναρμόνιση του καταστατικού της με το νόμο στενεύουν δραματικά. Η ΕΣΣΝΑ κινδυνεύει με οριστική διάλυση στο τέλους του έτους αν δεν καλύψει τις νομικές της υποχρεώσεις

ΜΟΝΟ τα σωματεία-μέλη της ΕΣΣΝΑ μπορούν να αναστρέψουν την παρούσα εικόνα της Ένωσης.

Μοναδική νομική διέξοδος είναι η προσφυγή προς το Πρωτοδικείο με αίτημα για Προσωρινή Διοίκηση η οποία κατ' ελάχιστον θα προκηρύξει αρχαιρεσίες.

Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα  που αφορά ΟΛΑ τα σωματεία και όχι μερικά.  Επίσης πρέπει να είναι μία διαδικασία όπου τα σωματεία θα έχουν κοινή κατεύθυνση και δε θα χωριστούν ανάλογα με αντιλήψεις και  συσχετισμούς. Και το οποίο απαιτεί τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των συλλόγων.

Ανέλαβα την πρωτοβουλία, ως γ.γ. του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου, να συντονίσω τις ενέργειες αυτές.

Ο δικηγόρος και μέλος της ΕΣΟ κ. Αντωνιάδης στον οποίο απευθύνθηκα, ανέλαβε να προχωρήσει αφιλοκερδώς την προσφυγή αυτή, (και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό), θα πληρώσουμε μόνον τα όποια έξοδα γίνουν, κυρίως τα υποχρεωτικά παράβολα. (Δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 ευρώ). Ετοίμασε λοιπόν την συνημμένη προσφυγή, την οποία όσα περισσότερα σωματεία συνυπογράψουν, τόσο το καλύτερο.

 

Πώς μπορεί να στηρίξει ΑΜΕΣΑ ένα σωματείο την ΚΟΙΝΗ προσπάθεια για επανενεργοποίηση της ΕΣΣΝΑ;

1.     Προσυπογράφοντας την προσφυγή των σωματείων προς το Πρωτοδικείο και προσκομίζοντας τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

2.     Δραστηριοποιώντας και προτείνοντας άτομα για να συμμετέχουν στην προσωρινή διοίκηση της ΕΣΣΝΑ.

3.     Στηρίζοντας δημόσια την πρωτοβουλία της προσφυγής εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και στήριξη των σωματείων προς τον κοινό στόχο.

Χρειάζεται το όνομα, η διεύθυνση και το ΑΦΜ των σωματείων που θα συνυπογράψουν και πλήρες ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο των προτεινόμενων για την προσωρινή διοίκηση.

Αγαπητοί φίλοι σκακιστές και σκακιστικά σωματεία,

Αναγνωρίζοντας ότι η έλλειψη ισχυρής πρωτοβουλίας μόνο βλαπτική ήταν για το Αττικό σκάκι τους τελευταίους μήνες , αναδεικνύουμε το θέμα και καλούμε όλα τα σωματεία της Αττικής να συμμετέχουν ισότιμα στην αναζωογόνηση της ΕΣΣΝΑ.   Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την προκήρυξη εκλογών στην Ένωση θα ανακτήσουν τα σωματεία τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το μέλλον του Αττικού Σκακιού.

Παρακαλώ όσους επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, στο 6973344004, ή/και στο

Νομίζω πως μέχρι τις 17/3/2023, υπάρχει αρκετός χρόνος για τα σωματεία ώστε να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν και θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, ώστε αμέσως μετά ο δικηγόρος μας να προχωρήσει με τις νομικές ενέργειες.

 (Σε επόμενη φάση θα χρειαστούν επιπλέον έγγραφα από τα σωματεία, όχι κάτι τρομερό, από εκείνα τα έγγραφα που οποία υποβάλλουμε κάθε χρόνο στη ΓΓΑ για το μητρώο).

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Γεωργιάδης

Γενικός Γραμματέας Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μάρτιος 2023 14:34
Σ.Ο. Χαλανδριου

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ιδρύθηκε το 1982 και έχει ως σκοπό του την διάδοση του σκακιού στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Ιστότοπος: www.halandrichess.gr