5ο Blitz Σ.Ο. Κορυδαλλού με διεθνή αξιολόγηση

Γράφτηκε από τον  Φεβ 18, 2024

5ο Blitz Σ.Ο. Κορυδαλλού με διεθνή αξιολόγηση

Κυριακή 25/02/2024

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού διοργανώνει το 5ο Blitz Σ.Ο. Κορυδαλλού με διεθνή αξιολόγηση και χρηματικά έπαθλα. Ανώτατο όριο συμμετεχόντων 35 παίκτες.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κεφάλας Δημήτριος Πρόεδρος Σ.Ο. Κορυδαλλού (FIDE ID: 4208706).

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ: Λεμονής Κυριάκος ΑΚ (FIDE ID: 4236432). θα υπάρχουν και διαιτητές αίθουσας.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός, 181 20, 3ος όροφος. Ο σύλλογος βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλού.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό σύστημα εφτά (7) γύρων με διεθνή αξιολόγηση blitz. Ισχύουν οι κανονισμοί σκάκι FIDE & ΕΣΟ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με φυσική παρουσία στον χώρο των αγώνων και ώρα 17:00-17:20.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ: 17:30

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 3 λεπτά + 2 δευτερόλεπτα. Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.

ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Για την άρση ισοβαθμιών σε ελβετικό τουρνουά θα χρησιμοποιηθούν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια: (α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), (β). Το κριτήριο Μπούχολτζcut- 1(βαθμοί αντιπάλων πλην χαμηλότερου), (γ). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων), (δ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

ΑΝΑΒΟΛΕΣ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Αναβολές δεν επιτρέπονται. Εξαιρέσεις μπορεί να γίνουν μετά από ενημέρωση του επικεφαλής διαιτητή πριν τη λήξη του προηγούμενου γύρου. Εξαιρέσεις γίνονται μέχρι τον 3ο γύρο.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται σε 5 €. Το παράβολο συμμετοχής θακατατίθεται στον χώρο των αγώνων πριν την έναρξη του τουρνουά. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Ο. ΓΙΑ ΤΟ 2024!

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία θα είναι τριμελής. Η σύνθεση της Επιτροπής θα καθορισθεί πριν την έναρξη του τουρνουά με μέριμνα του Διευθυντή Αγώνων. Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 30€. Αν η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ: 1ος Νικητής: Χρυσό μετάλλιο και 20% των παράβολων. 2ος Νικητής Ασημένιο μετάλλιο και 15% των παραβόλων. 3ος Νικητήςχάλκινο μετάλλιο 10% των παραβόλων. 1η γυναίκα μετάλλιο, 1ος κάτω των 16 μετάλλιο, 1ος κάτω των 14 μετάλλιο, 1ος κάτω των 12 μετάλλιο, 1ος κάτω των 10 μετάλλιο, 1ος κάτω των 8 μετάλλιο. Μετά το πέρας των γύρων θα ακολουθήσει τελετή λήξης και απονομή των επάθλων. Πιθανή ώρα τελετής λήξης 20:15. Τα έπαθλα σε περίπτωση ισοβαθμίας δεν μοιράζονται και ο καθένας δικαιούται το ανώτερο έπαθλο. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: https://forms.gle/L1fCv6L3p3NWGmSM7, email: ή 6949297096 Λεμονής Κυριάκος(10:00-14:30), 210 4954 411 Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού (17:00 – 21:30), δηλώνοντας ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο επικοινωνίας, ημερομηνία γέννησης, Α.Μ. Ε.Σ.Ο., Α.Μ. FIDE (εφόσον υπάρχει) δηλώσεις αυστηρά έως τις 24/02 στις 23:30.

ΓΕΝΙΚΑ: Για όποιο θέμα δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Αγώνων. Κληρώσεις, πληροφορίες και ανακοινώσεις στο Facebook: Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής υποβοήθησης (Anti-cheatingmeasures) σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες-συστάσεις της FIDE.

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι: φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Τριμηνιαία Συνδρομή : 60 Ευρώ (20 ευρώ ο μήνας)
Μια εγγραφή δώρο (στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού)
150 Ευρώ για 1 χρόνο (με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - λίγα λεπτά απόσταση από το ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector, πλατφόρμα ZOOM κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα. Δίωρα τμήματα, καθημερινά. Επιλογές Τμημάτων από Δευτέρα έως και Πέμπτη. 

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 60.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Αγία Βαρβάρα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

 

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 2104954411, 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κεφάλας, 6970342182.                Υπεύθυνος ΠροπονητώνΓιάννης Γκούμας 6908693287, 210 5614285. 

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: sokoridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος, ( λίγα μέτρα από το ΜΕΤΡΟ στάση Κορυδαλλός). 

 

 

 

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/sokoridallou/?ref=bookmarks

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
 • Πόλη
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Περιοχή
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Τ.Κ.
  181 20
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2104954411
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube