6ο Νεανικό U16 Rapid Τουρνουά από τον ΓΑΣ Χολαργού - Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, 11:00 Κύριο

Γράφτηκε από τον  Μαρ 09, 2024

6ο Νεανικό U16 Rapid Τουρνουά από τον ΓΑΣ Χολαργού

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, 11:00


Διοργανωτής: ΓΑΣ Χολαργού

Διευθυντής αγώνων: Παπαδόπουλος Μιχάλης

Επικεφαλής διαιτητής: Ροδόπουλος Άρης (FIDE ID: 25861646)

Χώρος αγώνων: Εντευκτήριο ΓΑΣ Χολαργού, κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος), Χολαργός, 155 61. Το εντευκτήριο είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση «Χολαργός» του μετρό.

Σύστημα αγώνων / Δικαίωμα συμμετοχής: Ελβετικό Rapid 6 γύρων χωρίς αξιολόγηση ELO Rapid σε έναν ενιαίο όμιλο. Σε περίπτωση λιγότερο από ή ίσων με 8 συμμετοχών, το τουρνουά θα γίνει πουλ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές έως και 16 ετών (γεννημένοι από 01/01/2008 και μετά), ανεξαρτήτως της ένταξής τους σε σκακιστικό σωματείο.

Ανώτατο όριο συμμετοχών: 50 αθλητές (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δηλώσεις συμμετοχής / Επιβεβαίωση συμμετοχών: 10:30

Κλήρωση 1ου γύρου: 11:00

Τελετή λήξης / Απονομές: Με τη λήξη του τελευταίου γύρου, ~14:00 (διάρκεια του κάθε γύρου: ~30’)

Χρόνος σκέψης: 10 λεπτά + 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, από την 1η κίνηση, για κάθε αθλητή

Κανονισμοί: Ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Παράβολο συμμετοχής: 5€ (του παραβόλου εξαιρούνται οι αθλητές του ΓΑΣ Χολαργού, είτε έχουν δελτίο αθλητή είτε όχι)
 
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων (με την προϋπόθεση ότι έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), 2. Buchholz (πλήθος βαθμών των αντιπάλων), 3. Μedian Buchholz (πλήθος βαθμών των αντιπάλων, πλην του χαμηλότερου και του υψηλότερου), 4. Sonneborn-Berger (πλήθος βαθμών των αντιπάλων που κερδήθηκαν αυξημένο κατά το ημιάθροισμα των βαθμών των αντιπάλων που έκαναν ισοπαλία με τον παίκτη), 5. Μέσος όρος ELO αντιπάλων

Σε περίπτωση που το τουρνουά γίνει πουλ, τα κριτήρια ισοβαθμίας θα είναι:
1. Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων (με την προϋπόθεση ότι έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), 2. Sonneborn-Berger (πλήθος βαθμών των αντιπάλων που κερδήθηκαν αυξημένο κατά το ημιάθροισμα των βαθμών των αντιπάλων που έκαναν ισοπαλία με τον παίκτη), 3. Πλήθος νικών, 4. Πλήθος παρτίδων με τα μαύρα

Αναβολές / Εξαιρέσεις: Αναβολές δεν επιτρέπονται. Οι παίκτες μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση σε οποιονδήποτε γύρο, λαμβάνοντας όμως 0 βαθμούς στον εν λόγω γύρο.

Ενστάσεις: Ενάντια σε απόφαση του επικεφαλής διαιτητή, ασκείται έγγραφη ένσταση, βάση των κανονισμών της ΕΣΟ και της FIDE, η οποία παραδίδεται με καταβολή παράβολου 50€, αμέσως μετά τη λήξη του γύρου. Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος από την επιτροπή ενστάσεων, έστω και μερικώς, το παράβολο επιστρέφεται.

Έπαθλα: Στους 3 πρώτους της τελικής κατάταξης θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο (χρυσό – ασημένιο – χάλκινο) και δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στο επόμενο νεανικό τουρνουά γρήγορου χρόνου του ΓΑΣ Χολαργού. Θα βραβευτούν επίσης με αναμνηστικά μετάλλια (χρυσό – ασημένιο – χάλκινο): τα 3 πρώτα κορίτσια, οι 3 πρώτοι U12 και οι 3 πρώτοι U08.

Παίκτης που δικαιούται παραπάνω από ένα έπαθλο, λαμβάνει το μεγαλύτερο. Παίκτης που εγκαταλείπει το τουρνουά δεν δικαιούται έπαθλο.

Ειδικοί κανονισμοί: Για ζητήματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα προκήρυξη, ο επικεφαλής διαιτητής είναι αρμόδιος για την εφαρμογή των κανονισμών. Διατηρεί, επίσης, το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος, σε περίπτωση ανάγκης.

Αποτελέσματα / Συμμετοχές / Τελική βαθμολογία: https://chess-results.com/tnr906967.aspx?lan=1

Δηλώσεις συμμετοχής / Πληροφορίες: Λύτρας Παναγιώτης: 6973731264,

Οργανωτική επιτροπή: Λημναίος Γιώργος, Λύτρας Παναγιώτης, Χατζηγιάννης Τρύφωνας

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2024 03:07