1st Elite Over 1800 Rapid Tournament, by GAS Cholargou - Σάββατο 11 Μαΐου, 11:00 Κύριο

Γράφτηκε από τον  Απρ 27, 2024

1st Elite Over 1800 Rapid Tournament, by GAS Cholargou

Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 11:00 π.μ.



Διοργανωτής: ΓΑΣ Χολαργού

Διευθυντής αγώνων: Παπαδόπουλος Μιχάλης

Επικεφαλής διαιτητής: Ροδόπουλος Άρης (FIDE ID: 25861646)

Ανώτατο όριο συμμετοχών: 50. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας δήλωσης.

Χώρος αγώνων: Εντευκτήριο ΓΑΣ Χολαργού, κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος), Χολαργός, 155 61. Το εντευκτήριο είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση «Χολαργός» του μετρό.

Σύστημα αγώνων / Δικαίωμα συμμετοχής: Ελβετικό Rapid 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση ELO Rapid σε έναν ενιαίο όμιλο. Σε περίπτωση λιγότερο από ή ίσων με 8 συμμετοχών, το τουρνουά θα γίνει πουλ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Έχουν όλες και όλοι (αθλήτριες και αθλητές) με ελληνικό σκακιστικό δελτίο και εξοφλημένο το τέλος ενεργοποίησης στην ΕΣΟ για το 2024 (10€) ή αλλοδαποί / ομογενείς που ανήκουν σε ξένη σκακιστική ομοσπονδία. Η διοργάνωση μπορεί να αναλάβει την εξόφληση του τέλους ενεργοποίησης, μετά την καταβολή του από τον παίκτη.

Προϋποθέσεις ύψους ELO: Οι αθλήτριες και αθλητές πρέπει να έχουν FIDE Rapid ELO μεγαλύτερο ή ίσο του 2000. Σε περίπτωση που δεν έχουν Rapid ELO, θα χρησιμοποιηθεί το Standard ELO. Μπορούν επιπλέον να αγωνιστούν έως και 10 (δέκα) αθλήτριες - αθλητές με FIDE ELO Rapid 1800 - 2000. Σε περίπτωση που δεν έχουν Rapid ELO, θα χρησιμοποιηθεί το FIDE Standard ELO. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας δήλωσης για τους 10 (δέκα) αυτούς αθλήτριες - αθλητές με elo 1800 - 2000.

Δηλώσεις συμμετοχής / Επιβεβαίωση συμμετοχών: Μέχρι 11.00 π.μ. της ημέρας έναρξης του τουρνουά (βλέπε και πιο κάτω = Δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες

Κλήρωση 1ου γύρου: 11:00 π.μ.

Τελετή λήξης / Απονομές: Με τη λήξη του τελευταίου γύρου, ~14:30 (διάρκεια του κάθε γύρου: ~30’)

Χρόνος σκέψης: 10 λεπτά + 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, από την 1η κίνηση, για κάθε παίκτη

Κανονισμοί: Ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) και της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE).

Παράβολο συμμετοχής: 15€ για όσες και όσους έχουν elo πάνω από 2000 και 20€ για όσες και όσους έχουν elo 1800 - 2000

Κριτήρια ισοβαθμίας:
1. Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων (με την προϋπόθεση ότι έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2. Buchholz (πλήθος βαθμών των αντιπάλων)
3. Μedian Buchholz (πλήθος βαθμών των αντιπάλων, πλην του χαμηλότερου και του υψηλότερου)
4. Sonneborn-Berger (πλήθος βαθμών των αντιπάλων που κερδήθηκαν αυξημένο κατά το ημιάθροισμα των βαθμών των αντιπάλων που έκαναν ισοπαλία με τον παίκτη)
5. Μέσος όρος ELO αντιπάλων.

Σε περίπτωση που το τουρνουά γίνει πουλ, τα κριτήρια ισοβαθμίας θα είναι:
1. Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων (με την προϋπόθεση ότι έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2. Sonneborn-Berger (πλήθος βαθμών των αντιπάλων που κερδήθηκαν αυξημένο κατά το ημιάθροισμα των βαθμών των αντιπάλων που έκαναν ισοπαλία με τον παίκτη)
3. Πλήθος νικών
4. Πλήθος παρτίδων με τα μαύρα
5. Απόδοση ELO

Αναβολές / Εξαιρέσεις: Αναβολές δεν επιτρέπονται. Οι αθλήτριες - αθλητές μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση σε οποιονδήποτε γύρο, λαμβάνοντας όμως 0 βαθμούς σε αυτό τον γύρο.

Ενστάσεις: Ενάντια σε απόφαση του επικεφαλής διαιτητή, ασκείται έγγραφη ένσταση, βάση των κανονισμών της ΕΣΟ και της FIDE, η οποία παραδίδεται με καταβολή παράβολου 50€, αμέσως μετά τη λήξη του γύρου. Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος από την επιτροπή ενστάσεων έστω και μερικώς, το παράβολο επιστρέφεται.

Έπαθλα:
1η ή 1ος της γενικής κατάταξης: 30% των καθαρών εσόδων + 80€ bonus + χρυσό μετάλλιο
2η ή 2ος της γενικής κατάταξης: 20% των καθαρών εσόδων + 70€ bonus + αργυρό μετάλλιο
3η ή 3ος της γενικής κατάταξης: 10% των καθαρών εσόδων + 50€ bonus + χάλκινο μετάλλιο
1η ή 1ος κάτω των 18 ετών: χρυσό μετάλλιο + δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο Elite τουρνουά γρήγορου χρόνου του ΓΑΣ Χολαργού

Αθλήτρια ή αθλητής που δικαιούται παραπάνω από ένα έπαθλο, λαμβάνει το μεγαλύτερο. Όποια αθλήτρια ή αθλητής που εγκαταλείπει το τουρνουά δεν δικαιούται έπαθλο.

Ειδικοί κανονισμοί: Για ζητήματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα προκήρυξη, ο επικεφαλής διαιτητής είναι αρμόδιος για την εφαρμογή των κανονισμών. Διατηρεί, επίσης, το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος, σε περίπτωση ανάγκης.

Αποτελέσματα / Συμμετοχές / Τελική βαθμολογία: https://chess-results.com/tnr931278.aspx?lan=1

Δηλώσεις συμμετοχής / Πληροφορίες: Λύτρας Παναγιώτης: 6973731264,

Σημαντικές σημειώσεις:
1. Σε περίπτωση που παίκτρια ή παίκτης κάτω των 17 ετών δικαιωθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό αυτό θα αποδοθεί αποκλειστικά στον γονέα ή κηδεμόνα της - ου.
2. Όπου υπάρχει η αναφορά ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ αυτή αναλύεται: ΑΡΧΙΚΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΣΟΔΩΝ - Έξοδα διαιτησίας - Έξοδα για την αγορά μεταλλίων - Έξοδα οργανωτικά = ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μάιος 2024 18:43