1ο Διαδημοτικό Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2025
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
1. Ο Δήμος Φυλής ,Ο Σκακιστικός Όμιλος Άνω Λιοσίων '' Τριαντάφυλλος Σιαπέρας '' & ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολειού Καματερού προκηρύσσουν το 1ο Διαδημοτικό Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2025.
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Ημερομηνία: Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025 . Επιβεβαίωση συμμετοχών 15:30 Ώρα έναρξης 16: 00
Χώρος Αγώνων: Σοφοκλέους 45 , Άνω Λιόσια Κτήριο πλατειάς Βορεινού, πάνω από τα ΚΕΠ Ζωφριάς.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 9 ομίλους
· Όμιλος μαθητών Νηπίων
· Όμιλος μαθητών Α Δημοτικού
· Όμιλος μαθητών Β Δημοτικού
· Όμιλος μαθητών Γ Δημοτικού
· Όμιλος μαθητών Δ Δημοτικού
· Όμιλος μαθητών Ε Δημοτικού
· Όμιλος μαθητών Στ Δημοτικού
· Όμιλος μαθητών Γυμνάσιου
· Όμιλος μαθητών Λυκείου
με ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων για πάνω από 6 παίκτες και τυπικό πουλ μιας συνάντησης από 6 παίκτες έως 5 παίχτες . Αν σε ένα όμιλο υπάρχουν κατά την έναρξη κάτω από 4 άτομα ενώνονται στον επόμενο όμιλο ή στον προηγούμενο για τον όμιλο του Λυκείου.
3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
10 λεπτά +2sec/κίνηση από τη 1η κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Δικαίωμα συμμετοχής για μαθητές που φοιτούν στα σχολεία Φυλής , Καματερού –Αγίων Αναργύρων και σε μαθητές που διαμένουν στους Δήμους Φυλής , Καματερού – Αγίων Αναργύρων καθώς και σε μαθητές που εκπαιδεύονται σε σκακιστικούς συλλόγους- ομίλους-σωματεία των δήμων Φυλής , Καματερού –Αγίων Αναργύρων .Χωρίς Παράβολο συμμετοχής.
5. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι σκακιστές κατατάσσονται αρχικά με την εξής σειρά κριτηρίων:
-Αλφαβητική σειρά με λατινικούς χαρακτήρες
6. ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Η τελική κατάταξη καθορίζεται με τα κάτωθι κριτήρια:
1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
2. Μπούχολτς
3. Σόννεμπορν-Μπέργκερ,
4. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας(και τα κριτήρια άρσης της)
5. κλήρωση
7. ΕΠΑΘΛΑ - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
θα δοθούν μετάλλια για τις κατηγορίες ( αργυρό και χάλκινο ) και κύπελλο στον νικητή του κάθε ομίλου.
Η Τελετή λήξης θα γίνει Σάββατο 08/02/2025 μετά το πέρας των αγώνων .
8. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενάντια σε απόφαση του Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται στον Διευθυντή Αγώνων μαζί με παράβολο 100 €.
H επιτροπή Ενστάσεων θα είναι τριμελής και θα οριστεί από τον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη του 1ου γύρου.
Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ ΕΣΣΝΑ
9. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Διευθυντής Αγώνων Νικήτας Στέφανος . Οι διαιτητές θα οριστούν από την Τ.Ε.Δ ΕΣΣΝΑ και από τον Σ.Ο.Α.Λ. '' Τριαντάφυλλος Σιαπέρας '' .
10. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 08/02/2025 στο e-mail και στα τηλ:6987100387, αναφέροντας ονοματεπώνυμο τάξη και σχολείο.