19ο σκακιστικό κύπελλο δημοτικών σχολείων Χαλανδρίου

Γράφτηκε από τον  Μαϊ 31, 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Ο  Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Δήμος Χαλανδρίου προκηρύσσουν το

 

19ο Σκακιστικό Κύπελλο Δημοτικών Σχολείων

               

Οι αγώνες θα γίνουν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και ώρα 17:30 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, μπροστά στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.  Ώρα προσέλευσης 17:00 – 17:20.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου και γειτονικών δήμων.

Κάθε σχολείο θα συμμετέχει με τετραμελή ομάδα συν δύο (2) αναπληρωματικούς και θα γίνουν τουλάχιστον 5 αγωνιστικοί γύροι διάρκειας τουλάχιστον 20' ο καθένας. Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών ενδέχεται να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής πλέον της μιας ομάδων για όσα σχολεία επιθυμούν. Για τη συμμετοχή των πλέον της πρώτης ομάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όποια ομάδα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (2 για νίκη – 1 για ισοπαλία – 0 για ήττα), ανακηρύσσεται κυπελλούχος 2017, ενώ θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις (3) πρώτες ομάδες και μετάλλια στα μέλη τους.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

1. Το αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, εφόσον έχουν παίξει όλες μεταξύ τους,

2. Άθροισμα πόντων επί του συνόλου των αγώνων,

3. Buchholz,

4. SonnebornBerger που υπολογίζεται ως άθροισμα των πόντων των αντιπάλων (κριτήριο 22 στο swiss manager).

Επίσης θα απονεμηθούν μετάλλια στους σκακιστές με τα καλύτερα ατομικά αποτελέσματα (ποσοστό επιτυχίας με προϋπόθεση ο σκακιστής να έχει παίξει σε όλους τους γύρους ή σε έναν λιγότερο). Κάθε σχολική ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει κορίτσια ή αγόρια του σχολείου που γνωρίζουν σκάκι, χωρίς ειδικούς περιορισμούς.

                Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση halandri@halandrichess.gr , όπου θα αναφέρεται το όνομα του σχολείου, ο αριθμός των ομάδων με τις οποίες επιθυμεί να συμμετάσχει κάθε σχολείο, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του υπευθύνου και τα ονοματεπώνυμα ανά ομάδα των παιδιών που θα παίξουν.

Στην ιστοσελίδα του Ομίλου μας www.halandrichess.gr θα μπορείτε να ελέγξετε τη λήψη της συμμετοχής σας και να βρείτε πληροφορίες για την εκδήλωση και τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε είτε με τον διευθυντή των αγώνων κ. Γεωργιάδη (6973344004), είτε με τον κ. Κοτρότσο (6976956267), είτε με τον Σ. Ο. Χαλανδρίου στο τηλ. 210.6846.693.

                                                                                                                         Με τιμή

  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ    ΟΜΙΛΟΣ    ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

                                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                      Β. Κοτρότσος                        Σ. Σπάλας                      

Σ.Ο. Χαλανδριου

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ιδρύθηκε το 1982 και έχει ως σκοπό του την διάδοση του σκακιού στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Ιστότοπος: www.halandrichess.gr