1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ CHESS RAPID ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ)

Γράφτηκε από τον  Νοε 06, 2017

Το Τμήμα Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού διοργανώνει τουρνουά γρήγορου σκάκι (chess rapid) το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στις 17:00. Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους ένα γενικό και ένα για παιδιά έως 14 ετών. Προβλέπονται χρηματικά έπαθλα και μετάλλια για τους διακριθέντες των διαφόρων κατηγοριών. ο χώρος διεξαγωγής είναι πλησίον του σταθμού μετρό "Χολαργός". Ακολουθούν λεπτομέρειες: 

 

Διοργανωτής: Τμήμα Σκάκι του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου  ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Διεύθυνση αγώνων: Παπαδόπουλος Μιχάλης

Διαιτητές: Μολφέτας Μάριος, Ψωμά Βιργινία

Σύστημα: Ελβετικό 7 γύρων με διεθνή αξιολόγηση Elo Rapid. 

Α΄ Όμιλος: ελεύθερη συμμετοχή

Β΄ Όμιλος: γεννημένοι μετά την 01.01.2003

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές - τριες με ή χωρίς δελτίο.


Χώρος διεξαγωγής: Εντευκτήριο ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ που στεγάζεται στο κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ οδός Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος) - Χολαργός. Το εντευκτήριό μας είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση ΧΟΛΑΡΓΟΣ του metro.

Ημερομηνία: Σάββατο 25/11/2017.

Επιβεβαίωση συμμετοχών: Στο χώρο των αγώνων από 16.00 μ.μ έως 16.45 μ.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Όποια σκακίστρια ή όποιος σκακιστής παρουσιαστεί μετά τις 16.45 μ.μ υποχρεωτικά θα αγωνιστεί από τον 2ο γύρο.

Έναρξη αγώνων: 17.00 μ.μ.
Χρόνος σκέψης: Κάθε παίκτης έχει 10 λεπτά για όλη την παρτίδα και 5 δευτερόλεπτα προστιθέμενο χρόνο για κάθε κίνηση. Οι αγώνες γίνονται με ηλεκτρονικά χρονόμετρα (σύστημα 10’+5″). Η καταγραφή των κινήσεων δεν είναι υποχρεωτική.
Παράβολο αγώνων: Ορίζεται σε 10 € για τον Α΄ Όμιλο και 5 € για τον Β΄ Όμιλο. Το παράβολο θα καταβληθεί πριν από την έναρξη του πρώτου γύρου.

Έπαθλα:

Ά όμιλος (% επί του συνόλου των παραβόλων):

-1ος: 35% +μετάλλιο.

-2ος: 20% +μετάλλιο.
-3ος: 10%  +μετάλλιο.
-1ος με διεθνές έλο κάτω από 1600: 5%+ μετάλλιο.

-1ος κάτω των 16 μετάλλιο

Β΄ όμιλος:

Στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης και στους τρεις πρώτους των κατηγοριών U12, U10, U08, F12 θα απονεμηθούν μετάλλια.

Σε περίπτωση που παίκτης κερδίσει χρηματικά έπαθλα από διαφορετικές κατηγορίες δικαιούται μόνο το μεγαλύτερο. Κάθε αθλητής βραβεύεται στην κατηγορία του.

Κριτήρια ισοβαθμίας: Τα χρηματικά έπαθλα σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μοιραστούν, αφού πρώτα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:

1. Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)

2.  Sonneborn - Berger 3. Buchholz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 4. Median Buchholz 5. Αριθμός νικών.

Ενστάσεις: Ενστάσεις γίνονται δεκτές με την καταβολή παραβόλου 30 € και με την βασική προϋπόθεση ότι αυτές θα έχουν γίνει στο τέλος του επίμαχου γύρου. Θα εξεταστούν από την επιτροπή ενστάσεων οπωσδήποτε πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν δικαιωθούν - έστω και μερικώς - το παράβολο επιστρέφεται. Σε περίπτωση απόρριψης θα δίνεται υπέρ του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με την αγορά ειδών διατροφής.

Κινητά τηλέφωνα: Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών ηλεκτρονικής επικοινωνίας  από τους σκακιστές/τριες κατά τη διάρκεια της παρτίδας τους. Εάν μία τέτοια συσκευή ηχήσει ή διαπιστωθεί χρήση της με οποιονδήποτε τρόπο τότε ο υπαίτιος θα μηδενίζεται.

Γνωστοποίηση: Συμμετοχών, αποτελέσματα γύρων, τελική βαθμολογία στο: www.chess-results.com.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ή με την φυσική παρουσία ή στο τηλέφωνο 6973731264  (κ. Λύτρας Παναγιώτης) μέχρι 16.45 μ.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά ή στο mail: ioslyt@yahoo.com μέχρι 14.00 μ.μ. της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Στη δήλωση θα αναφέρεται μόνο το ονοματεπώνυμο για όσες και όσους δε διαθέτουν δελτίο και για αυτές και αυτούς που κατέχουν δελτίο θα αναφέρονται οι αριθμοί μητρώων Fide & ΕΣΟ και Fide elo Rapid.

Σημείωση: Θα ισχύσουν οι κανόνες της FIDE και της ΕΣΟ. Για όποιο θέμα δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Επικεφαλής Διαιτητής και ο Διευθυντής Αγώνων.

Ανώτατo όριο συμμετοχών: 70 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ψωμά Βιργινία, Αργυροπούλου Ευφροσύνη, Στριγγάρη Βιολέττα, Μολφέτας Μάριος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Ψαθάκης Κυριάκος, Ρέππας Δημήτρης, Λύτρας Παναγιώτης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2017 01:01