«8ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά Σ.Ο.Ν.Φ.»

Γράφτηκε από τον  Φεβ 25, 2016

«8ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά Σ.Ο.Ν.Φ.»

Εσωτερικό Πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει το 8ο Εαρινό ανοικτό σκακιστικό τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ.  Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 8 γύρων, με εθνική και διεθνή αξιολόγηση, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες άλλων συλλόγων. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 40.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη με έναρξη την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ώρα  έναρξης  των  αγώνων  ορίζεται  η  6:00 μ.μ.

1ος γύρος  Τετάρτη    2 Μαρτίου      ώρα 6:00 μμ

2ος γύρος  Τετάρτη     9 Μαρτίου      ώρα 6:00 μμ

3ος γύρος  Τετάρτη   16 Μαρτίου      ώρα 6:00 μμ

4ος γύρος  Τετάρτη    23 Μαρτίου      ώρα 6:00 μμ

5ος γύρος  Τετάρτη   30 Μαρτίου      ώρα 6:00 μμ

6ος γύρος  Τετάρτη    6 Απριλίου     ώρα 6:00 μμ

7ος γύρος  Τετάρτη   13 Απριλίου     ώρα 6:00 μμ

8ος γύρος Τετάρτη   20 Απριλίου     ώρα 6:00 μμ                                                    

Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στους δύο τελευταίους γύρους.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ.   διατηρεί  το  δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος. Οι διοργανωτές μπορεί να επιτρέψουν λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια των αγώνων για λόγους δημοσιότητας.

Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή εκτός από τον τελευταίο.

Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

ΧΡΟΝΟΣ  ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.

Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική  απόφαση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:

α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα,

β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας,

γ) Αριθμός νικών

ΕΠΑΘΛΑ

Α)  ΌΠΕΝ: θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά.

Β)  Εσωτερικό πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ: Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους σκακιστές του ΣΟΝΦ. Για τον πρωταθλητή θα υπάρξει μερική ή ολική κάλυψη των εξόδων  συμμετοχής σε ένα θερινό διεθνές τουρνουά του 2016. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  -  ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος. 

Διαιτητές Αγώνων είναι: επικεφαλής διαιτητής ο Βαζελάκης Οδυσσέας Δ.Δ., διαιτητές η Μεσίρη Ευθυμία Ο.Δ. και ο Γαβριηλίδης Παναγιώτης  Ο.Δ..

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail:   και τον Βαζελάκη Οδυσσέα  τηλ. 2102528417 και 6936877326 e-mail  odvazelakis@gmail.com    

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016 05:35
Σ.Ο. Ν. Φιλαδελφειας

Η Ιστορία  του ΣΟΝΦ

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά
 • Πόλη
  Νέα Φιλαδέλφεια
 • Τ.Κ.
  143 42
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  211 7056447

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα