ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΛΥΚΕΙΑ) ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 2016

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΛΥΚΕΙΑ) ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 2016

Γράφτηκε από  ΕΣΣΝΑ Μαρ 13, 2016

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 2016

 Ο δήμος Καλλιθέας ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου το σχολικό συγκρότημα Αγ. Νικολάου Καλλιθέας και η Ε.Σ.Σ.Ν.Α διοργανώνουν : 


To Διαδημοτικό Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών σκάκι των Δήμων ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 2016.

Υπεύθυνος Αγώνων: Υπεύθυνος Αγώνων ορίζεται ο κος Γερόπαπας Περικλής
Επικεφαλής Διαιτητής: Θα οριστεί από ΤΕΔ/ΕΣΣΝΑ.
Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 και ώρα έναρξης 14:00 μ.μ.. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το σχολικό συγκρότημα Αγ.Νικολάου ( Ελευθερίου Βενιζέλου 175 - Θησέως )


Δικαίωμα Συμμετοχής:
Έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων και δεν έχουν συμμετάσχει σε δημοτικό ή διαδημοτικό σχολικό πρωτάθλημα, όπως ορίζεται στη Γενική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.
Στην περίπτωση που κάποιος αγωνιστεί σε πάνω από ένα Προκριματικό Σχολικό, χάνει το δικαίωμα της πρόκρισης στην ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.


Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν την συμμετοχής τους έως και δύο ημέρες προ της ημερομηνίας των αγώνων (Παρασκευή 25/03/2016 τα μεσάνυχτα), ηλεκτρονικά στη διεύθυνση   αναφέροντας όνομα , επίθετο , τάξη και σχολείο. 
Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής στη γραμματεία 13:00μ.μ - 13:45μ.μ.. Όσοι προσέλθουν μετά τις 13:45μ.μ. θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 14:00 μ.μ.
Προσοχή: Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα των αγώνων.


Προκρίσεις :
Όπως ορίζεται από την Γενική Προκήρυξη έχουμε :
3.7.2. Διαδημοτικά και Περιφερειακά Ατομικά Πρωταθλήματα: Θα προκριθεί το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του συνολικού πλήθους των συμμετοχών κάθε Διαδημοτικού και Περιφερειακού Ατομικού Πρωταθλήματος. Οι διαθέσιμες προκρίσεις θα κατανεμηθούν πρώτα αναλογικά ανά όμιλο σύμφωνα με το λόγο του πλήθους των συμμετοχών κάθε ομίλου προς το πλήθος των συμμετοχών του εν λόγω Διαδημοτικού και Περιφερειακού Ατομικού Πρωταθλήματος, κατ’ ακέραιο μέρος απαλειφομένων των δεκαδικών ψηφίων. Τυχόν υπόλοιπες προκρίσεις θα κατανεμηθούν περαιτέρω σε ομίλους, από τους οποίους δεν υπάρχουν ήδη προκρινόμενοι/ προκρινόμενες κατά φθίνουσα σειρά πλήθους συμμετοχών. Τυχόν υπόλοιπες προκρίσεις θα κατανεμηθούν περαιτέρω σε ομίλους, από τους οποίους υπάρχουν ήδη προκρινόμενοι/ προκρινόμενες κατά φθίνουσα σειρά πλήθους συμμετοχών. Σε ομίλους με τυχόν τέσσερις (4) και πλέον προκρινομένους/ προκρινόμενες, προκρίνονται υποχρεωτικά παίκτριες σε ποσοστό τριάντα τρία τοις εκατό (33%), κατ’ ακέραιο μέρος απαλειφομένων των δεκαδικών ψηφίων, εφόσον η επιλέξιμη ως προκρινόμενη παίκτρια έχει συγκεντρώσει, τουλάχιστον, το πενήντα τοις εκατό (50%) της μέγιστης βαθμολογίας. Για τον υπολογισμό των προκρίσεων απαγορεύεται ρητά η προς τα πάνω στρογγυλοποίηση των μέτρων. 
Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την ΕΣΣΝΑ για τον τελικό αριθμό των προκρίσεων.

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ www.essnachess.gr


Σύστημα Αγώνων:
Οι μαθητές της κάθε Περιφερειακής Ενότητας θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα έξι (6) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής 5 έως 7 μαθητών σε μία κατηγορία θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ και σε περίπτωση 4 μαθητών με διπλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τεσσάρων ή λιγότερων συμμετοχών η κατηγορία συνενώνεται με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες A Γυμνασίου

Μαθητές - Μαθήτριες Β Γυμνασίου

Μαθητές - Μαθήτριες Γ Γυμνασίου

Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου

Αρχική κατάταξη:
Στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών η αρχική κατάταξη θα είναι κατά αλφαβητική σειρά.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας:
A. Για ελβετικό σύστημα θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,
β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1
γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.
Β Για Κυκλικό συστήμα (round robin) θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπούχολτζ ή του Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.
Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα διεξαχθεί (έως 20 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου) διπλός αγώνας μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.


Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα.

Η έναρξη του κάθε επόμενου γύρου ανά τάξη θα πραγματοποιείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προηγουμένου και την ανακοίνωση της κλήρωσης από τους διαιτητές. Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να μην απομακρύνονται από το χώρο αγώνων και να ανταποκρίνονται στις σχετικές ανακοινώσεις. Σκακιστής/τρια που δεν έχει προσέλθει 15 λεπτά μετά την έναρξη του γύρου θα χάνει την παρτίδα.

Διαιτησία – Ενστάσεις:
Ο διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.


Κανονισμοί Αγώνων
Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης.

Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα
Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές καθώς και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης.
1η Σημείωση : Μαθητής/ μαθήτρια που δικαιούται περισσότερων από ένα (1) μεταλλίων, βραβεύεται με όλα τα μετάλλια, των οποίων δικαιούται
2η Σημείωση : Μαθητής που αποκρύψει την ιδιότητα του αθλητή τιμωρείται με αφαίρεση του σχετικού επάθλου. Μαθητής-μαθήτρια που είναι νικητής σε παραπάνω από μία κατηγορία βράβευσης λαμβάνει όλα τα έπαθλα που του/της αντιστοιχούν.


Διάφορα
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

Επικοινωνία: Γερόπαπας Περικλής email:  ΤΗΛ.6949070319-6976539108

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2016 22:41

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων