2η Σκακιστική Διάλεξη του Βασίλη Κοτρωνιά στο Chess Square

Γράφτηκε από τον  Μαρ 28, 2016Διάλεξη με θέμα « ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ 3…Βδ6, ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ » δίνει ο GM Βασίλης Κοτρωνιάς (10 φορές πρωταθλητής Ελλάδας)

την Κυριακή 3 Απριλίου στο CHESS SQUARE, ώρα 7. μμ.

Μέσα σε δύο ώρες, ο κορυφαίος Έλληνας σκακιστής θα παρουσιάσει κάποια από τα μυστικά ενός ανοίγματος που έχει καθαρές ιδέες και δίνει δυναμικό παιχνίδι στον μαύρο εναντίον του 1.ε4, δίνοντας έμφαση στους βασικούς μηχανισμούς ενεργοποίησης των μαύρων κομματιών στις πιο διαδεδομένες βαριάντες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον λευκό στην πράξη.

Το άνοιγμα αυτό, που αναγεννήθηκε χάρη στις προσπάθειες του GM Σεργκέι Τιβιάκοβ την τελευταία δεκαετία, αποτέλεσε και το θέμα του βιβλίου «THE SAFEST SCANDINAVIAN» που έγραψε πρόσφατα ο Β. Κοτρωνιάς για τον εκδοτικό οίκο Chess Stars. O Έλληνας GM, προσπάθησε να καταρρίψει το άνοιγμα σαν λευκός επί πολλά χρόνια με μοναδικό αποτέλεσμα να αλλάξει στρατόπεδο και να γίνει τελικά υπέρμαχος από επικριτής του. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη το χρησιμοποίησε εναντίον του πανίσχυρου Κινέζου GM Λου Σανγκλέι στο πρόσφατο τουρνουά της Aeroflot στη Μόσχα, παρτίδα την οποία επίσης θα παρουσιάσει.

Μετά την λήξη της διάλεξης και επί μισή ώρα ο GM θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό πάνω στο θέμα της διάλεξης.

Συμμετοχή: 10 Ευρώ.

Διοργανωτές: ΣΟ ¨Θωμάς Γεωργίου¨ – ΣΟ Αμπελοκήπων

Διεύθυνση: Μακρυνίτσας 3, Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλ: 210-6451 538

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 00:51
Σ.Ο. Θωμάς Γεωργίου

Διεύθυνση αγωνιστικού χώρου: Μακρυνίτσας 3, 11522 Αθήνα
τηλ. 210-6451538

Ιστοσελίδα: http://www.chesssquare-club.com

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων