Ενημέρωση - Οδηγίες καταχώρησης αποτελεσμάτων Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων

Ενημέρωση - Οδηγίες καταχώρησης αποτελεσμάτων Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων

Γράφτηκε από  ΕΣΣΝΑ Ιαν 17, 2016

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. βρίσκεται σε λειτουργία. Μετά τη λήξη των αγώνων των διασυλλογικών διοργανώσεων τα εντός έδρας σωματεία οφείλουν να συνδεθούν με τους μοναδικούς κωδικούς τους στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και να ενημερώσουν για το αποτελέσμα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Συνδεόμαστε στον λογασιασμό μας πατώντας "Συνδεση" στο πάνω δεξί μέρος της αρχικής σελίδας και εισάγουμε όνομα χρήστη και κωδικό. (Τα σωματεία που δεν έχουν λάβει ήδη κωδικούς πρέπει να στείλουν επιστολή στην ΕΣΣΝΑ στο για να τους σταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail της επιλογής τους)

2. Εμφανίζεται το πεδίο "Φύλλα Αγώνος" πάνω αριστερά.

3. Επιλέγουμε "Φυλλα Αγώνος"- "Δημιουργία νέου" και εμφανίζεται η φόρμα όπου συμπληρώνουμε τα βασικά στοιχεία : Διοργάνωση , Εντός και εκτός εδρας σωματείο (όπως αναγράφεται στην κλήρωση πχ. ΑΣΟ Πετρούπολης Διας Δημητριάδης), Ημερομηνία , Γύρο , Τοποθεσία και Διαιτητή.  Για την καταχώρηση της ομάδας γράφουμε μέρος του ονόματος του σωματείου στο αντίστοιχο πεδίο και περιμένουμε να εμφανιστεί το όνομα του σωματείου απο κάτω. Ελέγχουμε τα στοιχεία και πατάμε "Επόμενο" στο τέλος της φόρμας.

4. Στην επόμενη φόρμα συμπληρώνουμε την σύνθεση της εντός έδρας ομάδας πάτώντας στο μπλε εικονίδιο "Προσθήκη παίκτη". Επιλέγουμε τους αθλητές με τη σωστή σειρά από τη σχετική λίστα από το κουμπί "+".  Ελέγχουμε τα στοιχεία και πατάμε "Επόμενο"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λειτουργεί η δυνατότητα της συντόμευσης Control + F από το πληκτρολόγιο για αναζήτηση του ονόματος.

5. Αντίστοιχα συμπληρώνουμε στην επόμενη φόρμα που εμφανίζεται τη σύνθεση της εκτός έδρας ομάδας.Πατάμε "επόμενο"

6. Στην επόμενη φόρμα και στην καρτέλα "Φυλλο Αγώνος" συμπληρώνουμε τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα. Το συνολικό σκορ της αναμέτρησης προκύπτει αυτόματα από τα αποτελέσματα που εισάγουμε. Εαν έχουμε το Φύλλο αγώνος σε αρχείο εικόνας ή pdf το επισυνάπτουμε πατώντας το κουμπί "Choose file". (δεν είναι υποχρεωτικό να ανεβάσουμε το αρχείο) . Στη δεύτερη καρτέλα "Παρατηρήσεις" συμπληρώνουμε αν υπάρχουν παρατηρήσεις από τον διαιτητή (πίσω μέρος του Φύλλου Αγώνα)

7. Ελέγχουμε με προσοχή όλα τα στοιχεία για την ακρίβειά τους (Ονοματα / Αποτελέσματα / Συνολικό Αποτέλεσμα - δεν αφήνουμε κανένα όνομα ή αποτέλεσμα κενό) Παταμε "Αποθήκευση και Κλείσιμο" Το φύλλο αγώνος καταχωρήθηκε!

8. Μπορούμε να ελέγξουμε το Φύλλο Αγώνος που αναρτήσαμε πηγαίνοντας στο Μενού "Φύλλα Αγώνος"/"Κεντρική" επιλέγοντας εν συνεχεία  "Ενεργές Διοργανώσεις" και την αντίστοιχη διοργάνωση και μετά την αναμέτρηση που δημιουργήσαμε. Αν έχει γίνει οποιοδήποτε λάθος ο δημιουργός μπορεί να το επεξεργαστεί.  Το φύλλο αγώνος μπορεί να εκτυπωθεί από το αντίστοιχο κουμπι εκτύπωσης.  

Εάν το αντίπαλο σωματείο , παίκτης ή ο διαιτητής παρατηρήσει οποιοδήποτε λάθος μπορεί να το επισημάνει πατώντας το εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος του Φ.Α. που μοιάζει με κόρνα.

Σημειώνεται ότι φύλλα αγώνος μπορούν να καταχωρούνται και από τα εκτός έδρας σωματεία.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ (ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ/ΞΕΝΟΙ)

ΜΟΝΟ σε περίπτωση που συμμετείχαν αθλητές στον αγώνα που δεν εμφανίζονται στην ελληνική λίστα Έλο (π.χ. αθλητές με νέα δελτία ή Κοινοτικοί/Αλλοδαποί) επίλεγουμε  από το μενού στο πάνω μέρος της σελίδας "Φύλλο Αγώνος" - "Κεντρική" "Προσθήκη παίκτη" και περνάμε το ακριβές όνομα του κάθε αθλητή ως αναφέρεται στο Δελτίο (με κεφαλαία γράμματα χωρίς τόνους), τον ΑΜ ΕΣΟ και το αντιστοιχο μητρώο fide καθώς και την ομάδα που αγωνίζεται. Στη συνέχεια ο παίκτης αυτός θα εμφανίζεται στη λίστα με τους αθλητές του σωματείου και θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την καταχώρηση.

Αν έχετε ήδη ξεκινήσει να καταχωρείτε το Φύλλο Αγώνος όταν προσέξετε ότι δεν υπάρχει ο παίκτης μπορείτε να ανοίξετε νέα καρτέλα, να συνδεθείτε και να κάνετε τη διαδικασία που περιγράφεται από πάνω. Μόλις καταχωρήσετε τον παίκτη, θα υπάρχει και στην λίστα του σωματείου ώστε να συνεχίσετε.

2. ΑΓΩΝΑΣ Α.Α ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Καταχωρούμε κανονικά το φύλλο αγώνος σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία και στη σύνθεση του σωματείου που δεν παρευρέθηκε βάζουμε μια τυχαία σύνθεση (αν δεν έχουμε την πραγματική). Στα αποτελέσματα βάζουμε όλα τα παιχνίδια με νίκη α.α υπέρ της ομάδας που παρίσταντο και πατάμε αποθήκευση. Στις "παρατηρήσεις" γράφουμε το λόγο που δεν πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016 20:41

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων