Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριών Σκακιού Γυμνασίου Π.Ε. Νότιου Τομέα 2016

Γράφτηκε από  ΕΣΣΝΑ Μαρ 29, 2016

Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Γυμνασίου της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα 2016


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αλίμου, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλίμου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και o Α.Ο. «Ζήνων» Γλυφάδας, προκηρύσσουν το Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Γυμνασίου της Περιφερειακής Ενότητας του Νότιου Τομέα 2016, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση του 28ου Σχολικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2016 της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι-ες οι μαθητές-μαθήτριες των Γυμνασίων, δημόσιων και ιδιωτικών που δεν έχουν ήδη αγωνιστεί σε κάποιο άλλο Δημοτικό ή Διαδημοτικό πρωτάθλημα, της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα.
(Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας.)

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, Επτανήσου 2 (η Επτανήσου είναι «προέκταση» της Θουκυδίδου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Αλίμου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Κυριακή 3 Απριλίου 2016: Ώρα προσέλευσης 9.30-9.45, Αγώνες (1ος-7ος γύρος) 10.00-14.00, Βραβεύσεις και Απονομές 14.30.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν συμμετοχή στο email: το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου, αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, σε ποιο Σχολείο είναι μαθητές (π.χ. 6ο Δημοτικό ή 5ο Γυμνάσιο, κλπ) και Τάξη.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής κατηγορίες μαθητών και μαθητριών:


8 Α΄ Γυμνασίου
9 Β΄ Γυμνασίου
10 Γ΄ Γυμνασίου


Αρχική κατάταξη: Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών θα γίνει στις κατηγορίες των Γυμνασίων α) βάσει του τρέχοντος εθνικού βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ) και β) για τους στερούμενους και τις στερούμενες εθνικού βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ) κατά αλφαβητική σειρά.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
ΚΥΠΕΛΛΑ: Με κύπελλο βραβεύεται ο πρώτος της γενικής κατάταξης σε κάθε τάξη (Α’ έως Γ’) των Γυμνασίων.
ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Με μετάλλια βραβεύονται:
α) Ο 2ος και ο 3ος της γενικής κατάταξης στις πιο πάνω κατηγορίες (Α’ έως Γ’ Γυμνασίου)
β) Το πρώτο κορίτσι σε κάθε κατηγορία.

KΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες θα γίνουν με το ελβετικό σύστημα 7 γύρων, με χρόνο σκέψης για τον κάθε παίκτη 15'.
Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το Γρήγορο Σκάκι. Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας στο ελβετικό σύστημα:
α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,
β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1,
γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2,
δ) Αγώνες μπαράζ.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Οι αγώνες είναι προκριματικοί για τα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα Μαθητών/Μαθητριών Αττικής 2016.
Σε κάθε κατηγορία προκρίνεται ο προβλεπόμενος αριθμός μαθητών και μαθητριών (με βάση τον αριθμό των συμμετοχών) με κριτήριο τη θέση τους στη γενική κατάταξη. Οι προκρίσεις θα ανακοινωθούν από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής στο www.essnachess.gr Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο www.chess-results.com και στο www.zinonchess.gr


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Μενδρινός Νικόλαος
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστασίου Μάριος Ν.

Για ό,τι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη αρμόδιος είναι ο Οργανωτικός Διευθυντής Αγώνων, για οργανωτικά θέματα, και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα. Οι αποφάσεις τους είναι τελεσίδικες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μάριος Αναστασίου, τηλ : 6938476727 και Νίκος Μενδρινός, τηλ: 2109833452

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων