Προκήρυξη 14ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Αττικής 2016

Γράφτηκε από  ΕΣΣΝΑ Μαρ 31, 2016

Συμπληρωματική Προκήρυξη 14ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Αττικής 2016

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαθητών-Μαθητριών Αττικής 2016 , το οποίο αποτελεί προκριματική φάση του 15ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μαθητών-Μαθητριών 2016 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

2. ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Θα διεξαχθούν τρία ξεχωριστά πρωταθλήματα στις κατηγορίες Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων και Λυκείων
Ημερομηνία: Κυριακή 10Απριλίου 2016, ώρα 10:00
Χώρος αγώνων Ελληνογερμανική Αγωγή (Δημ. Παναγέα, Παλλήνη, 15351. Τηλ: 2108176700).
Διοργανωτές: Ε.Σ.Σ.Ν.Α-Ελληνογερμανική Αγωγή
Σούτος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής της Ελληνογερμανικής Αγωγής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, Δημόσια και Ιδιωτικά, με μια (1) ή δύο (2) ομάδες.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής 08:30΄μέχρι 09:30΄ πμ. Οι αρχηγοί των ομάδων θα παραλαμβάνουν τα έντυπα συνθέσεων για τους 7 γύρους. Όσες ομάδες προσέλθουν μετά τις 09:30΄ θα αγωνιστούν από το δεύτερο γύρο.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Πρωτάθλημα Δημοτικών
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Δημοτικά Σχολεία της Αττικής, που θα προκριθούν από τα Περιφερειακά Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε μία (1) μόνο ομάδα του σχολείου του. Η λίστα με τις οριστικές προκρίσεις για τα Τελικά Σχολικά Αττικής 2016 βρίσκεται αναρτημένη στο site της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Δημοτικό Σχολείο που δεν αναγράφεται στη λίστα αυτή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Οι δηλώσεις των συνθέσεων των Δημοτικών Σχολείων θα γίνονται δεκτές μέχρι 2 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων δηλαδή Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 ώρα 24:00, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:


www.ea.gr/chess
δηλώνοντας τη βασική σύνθεση όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3.


Πρωτάθλημα Γυμνασίων και Λυκείων
Ελεύθερο δικαίωμα συμμετοχής. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με μία(1) ή δύο(2) ομάδες. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε μία (1) μόνο ομάδα του σχολείου του. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα γίνονται δεκτές μέχρι 2 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων δηλαδή Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 ώρα 21:00, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
www.ea.gr/chess
δηλώνοντας τη βασική σύνθεση όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3.
Πληροφορίες: www.ea.gr
Για όλα τα Ομαδικά Σχολικά ισχύουν τα παρακάτω:

3. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ- ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης.
Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι.
Οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 έως 6 μέλη σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται οι σκακιστές στις πρώτες 3 σκακιέρες. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα. Δηλώνοντας τη βασική σύνθεση όπως αναφέρεται σε αυτή την παράγραφο, καμία αλλαγή δεν επιτρέπεται την ημέρα των αγώνων. Εξαίρεση αποτελεί η παρουσία βεβαίωσης ιατρού.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ή ΓΟΝΕΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ( Γενική οδηγία ΚΕΔ 2013 , άρθρο 12.11)

4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων στην τελική φάση των Δημοτικών.
Στα Γυμνάσια και Λύκεια η Διευθύντρια των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή θα επιλέξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

5. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των σχολείων. (Όνομα Σχολείου – Αριθμός)

6. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός. Η νικητήρια ομάδα με άνευ αγώνος παιχνίδι λαμβάνει 3,5 πόντους. Η ομάδα που θα έχει bye θα λαμβάνει 2,5 πόντους.
Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης.

7. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.

8. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Οι προκρίσεις στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα θα ανακοινωθούν στο site της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Ο συνολικός αριθμός προκρίσεων για όλα τα Πρωταθλήματα (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) είναι 18.


9. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:
Για ελβετικό σύστημα.
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι,).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

10. ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες ανά κατηγορία θα βραβευτούν με Κύπελλα. Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6) μαθητές).

11. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Θα οριστεί Επικεφαλής Διαιτητής ο οποίος θα εποπτεύει όλες τις διοργανώσεις , προκριματικές και τελικές (Τελικές κατατάξεις , Έλεγχος Προκρίσεων κ.α.)
Οι διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή ∆ιαιτησίας (Τ.Ε.Δ.) της ΕΣΣΝΑ Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή (3μελή) Επιτροπή, που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή κάθε Διοργάνωσης . Για να εκδικασθεί μία ένσταση, καταβάλλεται στη Διευθύντρια Αγώνων παράβολο ένστασης 50 € (το οποίο επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς ,αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

12. ΔΙΑΦΟΡΑ
Υγειονομική Κάλυψη - Πρώτες Βοήθειες: Με μέριμνα των Οργανωτικών Επιτροπών θα υπάρχει ιατρός (ή διασωστική ομάδα) στο χώρο αγώνων.
Κυλικείο: Στο χώρο αναμονής θα λειτουργεί κυλικείο με δυνατότητα παρασκευής και παροχής σάντουιτς, καφέδων, ροφημάτων, αναψυκτικών, κ.α.
Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων: Με μέριμνα των Οργανωτικών Επιτροπών θα έχει επισημανθεί κατάλληλος Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων.
Ασφάλεια Χώρου Αγώνων - Ρύθμιση Κυκλοφορίας πέριξ του Χώρου Αγώνων και στο Χώρο Στάθμευσης Οχημάτων: Με μέριμνα των Οργανωτικών Επιτροπών.
Φωτογραφική κάλυψη - Βιντεοσκόπηση Αγώνων: Με μέριμνα των Οργανωτικών Επιτροπών.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι η Διευθύντρια Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Πληροφορίες: www.ea.gr
Επικοινωνία: κα Σαράφογλου Μαρία (κιν:6946 170694, email: ),
κος Σούτος Κωνσταντίνος (κιν:6977 301259, email: )

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 18:08

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων