ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - 32o ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2020

Γράφτηκε από τον  Φεβ 23, 2020

Αθήνα, 23.02.2020

Αριθμ. πρωτ.: Α 117/23.02.2020

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

32o ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Η  ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ,  Ο Α.Ο. ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ '89, συνδιοργανώνουν το 32o Ατομικό Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νομού Αττικής 2020.

Οργανωτική Επιτροπή: Τσίρμπας Σταύρος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αποστόλου Ηλίας Αντιδήμαρχος υπεύθυνος Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Γκορίτσας Χρήστος Πρόεδρος Ε.Σ.Σ.Ν.Α., Ευαγγελίου Μαρία Διευθύντρια 4ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Αναργύρων και Πρόεδρος Π.Σ. Περιστερίου, Δαγκλή Αμαλία-Ιωάννα Πρόεδρος ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ’89, Τσούμπας Αναστάσιος Υπεύθυνος Οργανωτικού και Επικοινωνίας.

Διεύθυνση Αγώνων:

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κος Ηλίας Δαλιάνης.

Επικεφαλής Διαιτητές:  

Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο ΔΔ κος Αναστάσιος Μιχαηλίδης και Βοηθός Επικεφαλής ορίζεται η ΔΔ κα Ευσταθία Ανδρικοπούλου.

Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14-15/03/2020. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Αγ. Αναργύρων Μαυροκορδάτου και Γεωργίου Παπανδρέου, 135 62, Άγιοι Ανάργυροι, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Μεταφορικά μέσα / Διαδρομές:

  • Η γραμμή 720 λεωφορείο (Κατεύθυνση: Ανάκασα - Αγ. Ανάργυροι - Στ. Αττική) έχει 50 στάσεις αναχωρεί από Αφετηρία 720 (Ανάκασα) και τερματίζει στο σταθμό Αφετηρία 720 (Ανάκασα).
  • Οι γραμμές 420, 421, 735, 892, Α10 & Β10 στάση Γεφυράκι 6 λεπτά με τα πόδια μέσω της οδού Αθ. Διάκου.
  • Οι γραμμές   735, 892, Α10 & Β10 στάση Διάκου 3 λεπτά με τα πόδια μέσω της οδού Αθ. Διάκου.

Δικαίωμα Συμμετοχής: έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών που εδρεύουν στο Ν. Αττικής.

Δηλώσεις και παράβολο συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 08/03/2020 και ώρα 23:59 ηλεκτρονικά και μόνο, στη διεύθυνση: http://essnachess.gr/dilwseis-symmetoxis  και είναι έγκυρες μόνο με την κατάθεση του παράβολου των δέκα ευρώ (10,00€) ανά συμμετοχή στον τραπεζικό λογαριασμό  GR5501106650000066548000604 ΕΤΕ . Τυχόν επιβαρύνσεις λόγω τραπεζικής μεταφοράς βαραίνουν αυστηρά μόνο τον εντολέα. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη. Παρακαλούμε να αναγράφεται το όνομα καθώς και η τάξη και το σχολείο του συμμετέχοντα στην κατάθεση του παράβολου (π.χ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, ΓΔ, 5ο Αθηνών). Κατόπιν τούτου, η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. γνωστοποιεί στον συν-διοργανωτή των Ομαδικών Πρωταθλημάτων τον τελικό κατάλογο των συμμετοχών, στον οποίο κάθε προσθήκη είναι απαράδεκτη. Τυχόν διαφωνίες ως προς το έγκυρο και το έγκαιρο των δηλώσεων συμμετοχής στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα επιλύονται αμετακλήτως από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. το βραδύτερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 10/03/2020 και ώρα 23:59.

Προσοχή:

Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα των αγώνων.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανά τάξη θα προκριθούν 38 Αγόρια και 12 κορίτσια.

Ειδικώς στον όμιλο του Λυκείου προκρίνονται όλοι οι συμμετέχοντες/ όλες οι συμμετέχουσες.

Ο Επικεφαλής Διαιτητής υποχρεούται να αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΤΕΔ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. το βραδύτερο τρεις (3) ολόκληρες ημέρες μετά από τη διεξαγωγή του Ατομικού Πρωταθλήματος τις τελικές κατατάξεις ανά όμιλο σε πίνακες Εxcel με όλα τα κριτήρια της άρσης των τυχόν ισοβαθμιών, τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία του χρησιμοποιηθέντος εγκεκριμένου από τη FIDE λογισμικού κληρώσεων και τον κατάλογο των κατά τα ως άνω προκριμένων.

Οι ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΕΓΚΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ & ΕΦΟΡΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020, ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (www.essnachess.gr) ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20/3/2020. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΝΟΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σύστημα αγώνων:

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στα Ατομικά Πρωταθλήματα θα αγωνιστούν σε έναν (1) μικτό όμιλο ανά τάξη (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξη Δημοτικού Σχολείου, Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξη Γυμνασίου και Λύκειο), σε έντεκα (11) ομίλους συνολικά,

με ελβετικό σύστημα.

επτά (7) γύρων για συμμετοχές από 11 - 200 παιδιά

εννέα (9) γύρων για συμμετοχές από 201-350 παιδιά

έντεκα (11) γύρων για συμμετοχές από 351-500 παιδιά

δεκατριών (13) γύρων για συμμετοχές από 501 παιδιά και πάνω.

Σε περίπτωση ύπαρξης από πέντε (5) ως δέκα (10) συμμετοχών σε μια κατηγορία, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ.

Πρόγραμμα Αγώνων:

-          Ώρα προσέλευσης μέχρι 09:15π.μ.  Ώρα Έναρξης: 10:00π.μ.

 

  • Σάββατο 10:00-15:00 Τάξεις που θα παίξουν 7 γύρους.
  • Σάββατο 10:00-13:00 Τάξεις που θα παίξουν 8-9 γύρους.
  • Κυριακή 10:00-13:00 Τάξεις που θα παίξουν 8-9 γύρους.

-          Ώρα προσέλευσης μέχρι 15:15 μ.μ. Ώρα Έναρξης: 16:00 μ.μ.

  • Σάββατο 16:00-21:00 Τάξεις που θα παίξουν 11-13 γύρους.

-          Ώρα προσέλευσης μέχρι 13:15 μ.μ. Ώρα Έναρξης: 14:00 μ.μ.

  • Κυριακή 14:00-20:00 Τάξεις που θα παίξουν 11-13 γύρους.

Την Τετάρτη 11/03/2020 θα αναρτηθεί συμπληρωματική προκήρυξη στην ιστοσελίδα της Ένωσης με το αγωνιστικό πρόγραμμα ανά τάξη και ανάλογα με τις συμμετοχές.

Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα αναρτηθεί στο chess-results.com και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

Αρχική κατάταξη:

α) βάσει του εθνικού βαθμού αξιολογήσεως (ΕΛΟ) του α΄ εξαμήνου του έτους δύο χιλιάδες είκοσι (2020) και β) οι στερούμενοι και οι στερούμενες εθνικού βαθμού αξιολογήσεως (ΕΛΟ) κατά αλφαβητική σειρά, πλην των ομίλων του Νηπιαγωγείου και των Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, στους οποίους η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών γίνεται κατά αλφαβητική σειρά.

Έναρξη επόμενων, μετά των πρώτο (1ο), γύρων:

 Η έναρξη των επόμενων, μετά των πρώτο (1ο), γύρων θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ανά όμιλο ολοκλήρωση του προηγουμένου και την ανά όμιλο ανακοίνωση της κλήρωσης του επόμενου γύρου από τους διαιτητές. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να μη απομακρύνονται από το χώρο των αγώνων και να ανταποκρίνονται άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις. Παίκτης/ παίκτρια που δεν θα έχει προσέλθει στη σκακιέρα του δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας μετά την έναρξη του τρέχοντος γύρου θα χάσει την παρτίδα αυτού του γύρου χωρίς αγώνα.

Παίκτης/τρια, ο οποίος ηττήθηκε άνευ αγώνος άνευ αιτιολόγησης, αποβάλλεται από το Ατομικό Πρωτάθλημα. Παίκτης/τρια, ο οποίος ηττήθηκε άνευ αγώνος δύο φορές ανεξαρτήτως αιτιολόγησης, αποβάλλεται από το Ατομικό Πρωτάθλημα.

Χρόνος σκέψης:

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Σε περίπτωση, κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, θα χρησιμοποιούνται στις παρτίδες, οι οποίες δε θα έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος σκέψης θα είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.

Κανόνες:

Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ

Για το ελβετικό σύστημα ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α)Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,

β)το κριτήριο Μπούχολτς cut 1

γ)το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

δ) Σόννεμπορν – Μπέργκερ

ε) Αν υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία, προκρίνονται όλοι.

Για το απλό σύστημα πουλ ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες)

β)Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων αναλόγως του αποτελέσματος),

και γ)το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων.

Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ εφαρμόζεται ο “virtual opponent”.

Αν μετά την εφαρμογή των ως άνω κριτηρίων άρσης τυχόν ισοβαθμιών διατηρείται η ισοβαθμία κάποιων παικτών/ παικτριών σε θέση βράβευσης, τότε, εντός τριάντα (30) λεπτών της ώρας μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου, θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων κατά τα ως άνω [σύστημα αγώνων, έναρξη επόμενων, μετά τον πρώτο (1ο), γύρων, αρχική κατάταξη και κριτήρια άρσης τυχόν ισοβαθμιών] με χρόνο σκέψης τρία (3) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια και επαύξηση δύο (2) δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε παίκτη/ παίκτρια, σύμφωνα με τους κανόνες του Πολύ Γρήγορου Σκακιού (Blitz) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σε περίπτωση ύπαρξης από δύο (2) ως τεσσάρων (4) ισοβάθμων, αυτοί/ αυτές θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων. Αν και μετά τους ως άνω αγώνες μπαράζ συνεχίζουν να υπάρχουν ισόβαθμοι, η τελική κατάταξή τους θα διαμορφωθεί κατόπιν δημόσιας κλήρωσης.

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες-ομίλους:

Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού
Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου
Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου
Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού  

Διαιτησία – Ενστάσεις:

Ο Επικεφαλής Διαιτητής, ο Βοηθός Επικεφαλής, οι υπεύθυνοι κληρώσεων και οι διαιτητές των Ατομικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2020 θα οριστούν από την ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

Οι ενστάσεις στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2020 εκδικάζονται από την Επιτροπή Ενστάσεων της ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

Προϋπόθεση του παραδεκτού κάθε ενστάσεως είναι η καταβολή στο Διευθυντή Αγώνων παράβολου ενστάσεως ύψους πενήντα (50) ευρώ, το οποίο επιστρέφεται, αν η ένσταση γίνει δεκτή, έστω και μερικώς, άλλως καταπίπτει υπέρ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Γίνεται ρητή μνεία ότι ένσταση, η οποία αφορά την κλήρωση είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι για τις κληρώσεις χρησιμοποιούνται μόνον εγκεκριμένα από τη FIDE λογισμικά κληρώσεων.

Κανονισμοί Αγώνων:

Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE.

Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα:

Βάσει της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου κάθε Ατομικού Πρωταθλήματος και μετά την άρση τυχόν ισοβαθμιών, θα βραβευτούν με Κύπελλο ο πρώτος (1ος)/ η πρώτη (1η), ο δεύτερος (2ος)/ η δεύτερη (2η)  ο τρίτος (3ος)/ η τρίτη, με Κύπελλο το 1ο, 2ο και 3ο κορίτσι και με μετάλλιο ο/η Μαθητής -τρια που δεν έχει δελτίο αθλητού -τριας. Μαθητής/ μαθήτρια που δικαιούται περισσότερα από ένα (1) κύπελλα, βραβεύεται με όλα τα κύπελλα, τα οποία δικαιούται.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ:

Στη διοργάνωση, επιτρέπεται η φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση των αθλητών, από εξουσιοδοτημένο φωτογράφο. Το φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από τους διοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφιση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.

ΔΙΑΦΟΡΑ

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για κάθε κατηγορία-όμιλο, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

Για κάθε θέμα, το οποίοδεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη την Γενική Προκήρυξη των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2020 ή από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE, καθώς και για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίζουν είναι ο  Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Επικοινωνία:

email:

τηλέφωνο 693 665 5565 κος Ηλίας Δαλιάνης

 

Ο Πρόεδρος                         Ο Ειδ. Γραμματέας                     Ο Έφορος Σχολικού 

Χρήστος Γκορίτσας             Βασίλειος Παπαδόπουλος               Ηλίας Δαλιάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 13:24

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων