ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020 - 19ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020

Γράφτηκε από τον  Φεβ 23, 2020

Αθήνα, 23.02.2020

Αριθμ. πρωτ.: Α 118/23.02.2020

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020

19ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Η  ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ,  Ο Α.Ο. ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ '89, συνδιοργανώνουν το 19ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής 2020.

Οργανωτική Επιτροπή: Τσίρμπας Σταύρος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αποστόλου Ηλίας Αντιδήμαρχος υπεύθυνος Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Γκορίτσας Χρήστος Πρόεδρος ΕΣΣΝΑ, Ευαγγελίου Μαρία Διευθύντρια 4ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Αναργύρων και Πρόεδρος Π.Σ. Περιστερίου, Δαγκλή Αμαλία-Ιωάννα Πρόεδρος ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ’89, Τσούμπας Αναστάσιος Υπεύθυνος Οργανωτικού και Επικοινωνίας.

Διεύθυνση Αγώνων:

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κος Ηλίας Δαλιάνης.

Επικεφαλής Διαιτητές:  

Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο ΔΔ κος Αναστάσιος Μιχαηλίδης και Βοηθός Επικεφαλής ορίζεται η ΔΔ κα Ευσταθία Ανδρικοπούλου.

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13/03/2020. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Αγ. Αναργύρων Μαυροκορδάτου και Γεωργίου Παπανδρέου, 13562, Άγιοι Ανάργυροι, Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Μεταφορικά μέσα / Διαδρομές:

  • Η γραμμή 720 λεωφορείο (Κατεύθυνση: Ανάκασα - Αγ. Ανάργυροι - Στ. Αττική) έχει 50 στάσεις αναχωρεί από Αφετηρία 720 (Ανάκασα) και τερματίζει στο σταθμό Αφετηρία 720 (Ανάκασα).
  • Οι γραμμές 420, 421, 735, 892, Α10 & Β10 στάση Γεφυράκι 6 λεπτά με τα πόδια μέσω της οδού Αθ. Διάκου.
  • Οι γραμμές   735, 892, Α10 & Β10 στάση Διάκου 3 λεπτά με τα πόδια μέσω της οδού Αθ. Διάκου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα - παράβολο συμμετοχής:

Έχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια δημόσια και ιδιωτικά, του Νομού Αττικής, το μέγιστον δύο (2) ομάδες με παράβολο 30,00€ ανά ομάδα.

Δήλωση συμμετοχής:

Τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια δημόσια και ιδιωτικά, του Νομού Αττικής πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, συμπληρώνοντας υποχρεωτικώς όλα ανεξαιρέτως τα πεδία της φόρμας δηλώσεως συμμετοχής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α http://essnachess.gr/dilwseis-symmetoxis το βραδύτερο Παρασκευή 06/03/2020 και ώρα 23:59. Κατόπιν τούτου, η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. γνωστοποιεί στον συν-διοργανωτή των Ομαδικών Πρωταθλημάτων τον τελικό κατάλογο των συμμετοχών, στον οποίο κάθε προσθήκη είναι απαράδεκτη.

Με τη δήλωση της συμμετοχής τους στα Ομαδικά Πρωταθλήματα οι ομάδες των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφερείας Αττικής πρέπει να δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους, η οποία αποτελείται, το μέγιστον, από έξι (6) παίκτες/ παίκτριες με τη σειρά που αυτοί/ αυτές αγωνίζονται στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες και ισχύει για όλο το Ομαδικό Πρωτάθλημα. Η ως άνω δήλωση της βασικής συνθέσεως των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών του Νομού Αττικής πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη βεβαίωση του Διευθυντή/ της Διευθυντρίας τους ότι οι ως άνω παίκτες/ παίκτριες είναι μαθητές/ μαθήτριες αυτών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών του Νομού Αττικής.

Τέλος στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υπάρχει το αποδεικτικό κατάθεσης στην τράπεζα με το παράβολο των τριάντα (30,00€) συμμετοχής για την κάθε ομάδα, στον τραπεζικό λογαριασμό GR5501106650000066548000604 ΕΤΕ.Τυχόν επιβαρύνσεις λόγω τραπεζικής μεταφοράς βαραίνουν αυστηρά μόνο τον εντολέα. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη. Παρακαλούμε να αναγράφεται το όνομα του σχολείου καθώς και η κατηγορία αυτού αν δεν είναι προφανής από το όνομα στην κατάθεση του παράβολου (π.χ. Λεόντειος Πατησίων, Δημοτικά). Τυχόν διαφωνίες ως προς το έγκυρο και το έγκαιρο των δηλώσεων συμμετοχής στα Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα επιλύονται αμετακλήτως από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. το βραδύτερο μέχρι τη Δευτέρα 09/03/2020 και ώρα 23:59.

 

Προσοχή: Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα των αγώνων.

Πρόγραμμα αγώνων:

Η κλήρωση του πρώτου γύρου θα αναρτηθεί στο chess-results.com και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:

Ώρα προσέλευσης μέχρι 16:15 μ.μ.  Ώρα Έναρξης: 17:00 μ.μ.

1ος ΓΥΡΟΣ:           17:00-17:50        13/03                                   

2ος ΓΥΡΟΣ:           17:50-18:40         13/03

3ος ΓΥΡΟΣ:            18:40-19:30         13/03

4ος ΓΥΡΟΣ:           19:30-20:20         13/03

5ος ΓΥΡΟΣ:           20:20-21:10         13/03

6ος ΓΥΡΟΣ:           21:10-22:00         13/03

7ος ΓΥΡΟΣ:           22:00-22:50         13/03

Απονομές 23:00


Έναρξη επόμενων, μετά από τον πρώτο (1ο), γύρο:

Η έναρξη των επόμενων, μετά από τον πρώτο (1ο), γύρο πραγματοποιείται αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του προηγούμενου γύρου και την ανακοίνωση της κληρώσεως του επόμενου γύρου από τους διαιτητές. Οι αγωνιζόμενοι/ αγωνιζόμενες πρέπει να μη απομακρύνονται από τον χώρο των αγώνων και να ανταποκρίνονται άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις. Παίκτης/ παίκτρια που δεν έχει προσέλθει στη σκακιέρα του δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου χάνει την παρτίδα αυτού του γύρου άνευ αγώνος.

Σύστημα αγώνων:

Θα διεξαχθούν σε τρεις ομίλους: ένας όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και δύο όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 5-7 γύρων.

Για συμμετοχές έως 32 ομάδες θα γίνουν 5 γύροι, για συμμετοχές 33 έως 64 ομάδες θα γίνουν 6 γύροι και για 64 ομάδες και πάνω θα γίνουν 7 γύροι. Σε περίπτωση έως 8 ομάδες θα γίνει απλό σύστημα πουλ.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

H αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει χρησιμοποιώντας την επιλογή «τυχαία» του προγράμματος κληρώσεων swiss manager.

Σύνθεση ομάδων:

Η σύνθεση των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών είναι τετραμελής (4μελής) ανεξαρτήτως τάξεως με υποχρεωτική τη συμμετοχή παίκτριας στην τέταρτη (4η) σκακιέρα.

Αρχηγός των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών δύναται να είναι μόνον παίκτης/ παίκτριά τους και, αυστηρώς, ουδόλως εκπαιδευτικός, προπονητής ή γονέας.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΣ

Ο χρόνος σκέψεως ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Σε περίπτωση, κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, χρησιμοποιούνται στις παρτίδες, οι οποίες δεν έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος σκέψεως είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.  

ΚΑΝΟΝΕΣ:

Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν.

Νίκη άνευ αγώνος πιστώνεται με σκορ τέσσερα – μηδέν (4 – 0) ή μηδέν – τέσσερα (0 – 4), αντιστοίχως, και με πόντο για καθεμιά από τις σκακιέρες της νικήτριας ομάδας. Το bye πιστώνεται με δύο (2) βαθμούς και δύο και 0,5 (2,5) πόντους [από ένας (1) βαθμός στην πρώτη (1η) και τη δεύτερη (2η) σκακιέρα και μισός (0,5) βαθμός στην τρίτη (3η) σκακιέρα]. Ομάδα, η οποία ηττήθηκε άνευ αγώνος άνευ αιτιολόγησης, αποβάλλεται από το Ομαδικό Πρωτάθλημα. Ομάδα, η οποία ηττήθηκε άνευ αγώνος δύο φορές ανεξαρτήτως αιτιολόγησης, αποβάλλεται από το Ομαδικό Πρωτάθλημα. Για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) πόντος.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΕΩΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ

Ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

Σε περίπτωση ελβετικού συστήματος:

α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων ομάδων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους: Το σύνολο των βαθμών και, στην περίπτωση του ίδιου συνόλου βαθμών, το σύνολο των πόντων κάθε ομάδας σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρους, και, στην περίπτωση του ίδιου συνόλου πόντων, διαδοχικώς, το σύνολο των πόντων ανά σκακιέρα των ισόβαθμων ομάδων σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρους,

β) το σύνολο των πόντων κάθε ομάδας σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρους

γ) διαδοχικώς, το σύνολο των πόντων ανά σκακιέρα των ισόβαθμων ομάδων σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρου και δ) κλήρωση.

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Βάσει της τελικής κατατάξεως κάθε ομίλου και μετά από την άρση τυχόν ισοβαθμιών, βραβεύονται με κύπελλα η πρώτη (1η), η δεύτερη (2η) και η τρίτη (3η) των ομάδων και με χρυσά, αργυρά και χάλκινα, αντιστοίχως, μετάλλια όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες/ όλες ανεξαιρέτως οι παίκτριες της βασικής συνθέσεώς τους.

 

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Για τα Δημοτικά 15 ομάδες, για τα Γυμνάσια 6 ομάδες, ενώ τα Λύκεια όλες.

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΓΚΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2020 ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α., ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (www.essnachess.gr) ΜΕΧΡΙ 17/3/2020 ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΝΟΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ:

Στη διοργάνωση, επιτρέπεται η φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση των αθλητών, από εξουσιοδοτημένο φωτογράφο. Το φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από τους διοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφιση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Επικεφαλής Διαιτητής, οι υπεύθυνοι κληρώσεων και οι διαιτητές των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2020 θα οριστούν από την ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

Οι ενστάσεις εκδικάζονται στα Ομαδικά πρωταθλήματα από την Επιτροπή Ενστάσεων της ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Προϋπόθεση του παραδεκτού κάθε ενστάσεως είναι η καταβολή στο Διευθυντή Αγώνων Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2019, παράβολου ενστάσεως ύψους πενήντα ευρώ (50,00€), το οποίο επιστρέφεται, αν η ένσταση γίνει δεκτή, έστω και μερικώς, άλλως καταπίπτει υπέρ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Γίνεται ρητή μνεία ότι ένσταση, η οποία αφορά την κλήρωση είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι για τις κληρώσεις χρησιμοποιούνται μόνον εγκεκριμένα από τη FIDE λογισμικά κληρώσεων.

ΔΙΑΦΟΡΑ

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για κάθε κατηγορία-όμιλο, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

Για κάθε θέμα, το οποίοδεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη την Γενική Προκήρυξη των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2020 ή από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE, καθώς και για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίζουν είναι ο  Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για διαιτητικά-τεχνικά θέματα.

Επικοινωνία:

email:

τηλέφωνο 693 665 5565 κος Ηλίας Δαλιάνης

 

Ο Πρόεδρος                      Ο Ειδ. Γραμματέας                       Ο Έφορος Σχολικού 

Χρήστος Γκορίτσας          Βασίλειος Παπαδόπουλος                Ηλίας Δαλιάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 13:27

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων