33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2022). 19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2022)

Γράφτηκε από τον  Μαϊ 19, 2022

33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2022). 19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ (2022)

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει το 33ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών και το 19ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών για το 2022.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Τους αγώνες διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτή τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού και με τη στήριξη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 • Τσιλιγκίρη Χριστίνα, Πρόεδρος ΣΕΦ
 • Αγγελάκης Λυμβέριος, Αντιπρόεδρος ΕΣΟ
 • Πιλάλης Χρήστος, Μέλος ΔΣ ΕΣΟ – Έφορος Σχολικού Σκακιού
 • Τζαβαλή Άννα, Αντιπρόεδρος ΣΟ Κορυδαλλού
 • Κασίδη Χριστίνα, Έφορος Εντευκτηρίου ΣΟ Κορυδαλλού

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Τα πρωταθλήματα μαθητών-μαθητριών θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον εκθεσιακό χώρο του Σ.Ε.Φ. (περιστύλιο).

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι η τοποθεσία του και η εύκολη προσβασιμότητα. Συγκεκριμένα:

Με αυτοκίνητο: Ερχόμενος κάποιος από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, χωρίς να λοξοδρομεί καθόλου, φτάνει μέσα στους χώρους στάθμευσης του Σταδίου. Ερχόμενος από το λιμάνι του Πειραιά περνάει έξω από το Στάδιο. Ερχόμενος από το αεροδρόμιο και ακολουθώντας την Αττική Οδό και την Εθνική Οδό φτάνει ταχύτατα στο Στάδιο.

Με Αστικές Συγκοινωνίες: Οι λεωφορειακές γραμμές 101, 130, 217, 218, Α1, Β1 με αφετηρία τον Πειραιά κάνουν στάση έξω από την είσοδο του Σταδίου, ενώ οι λεωφορειακές γραμμές Β1, Α1, Ε1, 130, 218, 232, 040, 217, 229 με τέρμα το λιμάνι του Πειραιά σταματούν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και οι επισκέπτες περνώντας από την ειδική διάβαση κάτω από την παραλιακή οδό βρίσκονται στην είσοδο του Σταδίου. Στο ίδιο σημείο σταματάει και η γραμμή express Ε96 Πειραιάς- Αεροδρόμιο Αθηνών.

Ο τερματικός σταθμός του Τραμ καταλήγει στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του ΣΕΦ.

Ο σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, στάση Νέο Φάληρο.

Το Μετρό με μετεπιβίβαση από την Ομόνοια στην γραμμή του ηλεκτρικού προς Πειραιά.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Δικαίωμα συμμετοχής στα ατομικά πρωταθλήματα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, όλης της χώρας.
 • Στα ομαδικά πρωταθλήματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών όλης της χώρας, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο).

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Α) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Θα διεξαχθούν σε τρεις ομίλους: ένας όμιλος Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και δύο όμιλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Επισημαίνεται ότι ο καθορισμός των ομίλων θα γίνει σύμφωνα με τη βαθμίδα φοίτησης για το σχολικό έτος 2021-2022. Προϋπόθεση για τη δημιουργία ομίλου Λυκείων είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 6 ομάδων (πουλ 5 γύρων). Σε αντίθετη περίπτωση και με απόφαση του Διευθυντή Αγώνων και του Επικεφαλής Διαιτητή θα γίνει ενιαίος όμιλος για Γυμνάσια και Λύκεια (σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις). Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει χρησιμοποιώντας την επιλογή «τυχαία» του προγράμματος κληρώσεων swiss manager. Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

Β) ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη φοίτησης σύμφωνα με το σχολικό έτος 2021-2022 και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για τα Νηπιαγωγεία, την Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις η αρχική κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά ΕΛΟ του Ιανουαρίου 2022. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 20) μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και τουρνουά πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες (σύμφωνα με το σχολικό έτος φοίτησης 2021-2022) :

 

Μαθητές-Μαθήτριες

Νηπιαγωγείων

Μαθητές-Μαθήτριες

Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές-Μαθήτριες

Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές-Μαθήτριες

Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές-Μαθήτριες

Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές-Μαθήτριες

Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές-Μαθήτριες

ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων

Μαθητές-Μαθήτριες

Α’ Γυμνασίου

Μαθητές-Μαθήτριες

Β’ Γυμνασίου

Μαθητές-Μαθήτριες

Γ’ Γυμνασίου

Μαθητές-Μαθήτριες

Λυκείων

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 • Τα ατομικά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης.
 • Τα ομαδικά θα διεξαχθούν με χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη πέντε δευτερόλεπτα (5”) χρόνου σκέψης

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022
10:00

Τελετή Έναρξης

Έναρξη 10:30

1ος – 3ος Γύρος

Έναρξη 16:00

4ος – 7ος Γύρος

Μετά το πέρας του 7ου γύρου

Τελετή λήξης Ομαδικών

Β) ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: Οι τελικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022
Έναρξη 13:00

1ος – 3ος Γύρος

Έναρξη 18:00

4ος – 5ος Γύρος

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022
Έναρξη 10:00

6ος – 9ος Γύρος

Έναρξη 15:00

Τελετή Λήξης Ατομικών

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Η δήλωση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής αποτελεί ταυτόχρονα και επιβεβαίωση συμμετοχής. Αν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κάποιος δε μπορεί να συμμετέχει, θα πρέπει να ενημερώσει τον Διευθυντή Αγώνων μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 20:00 για το Ομαδικό και μέχρι το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 20:00 για το Ατομικό.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή σχολείο δεν προσέλθει στον πρώτο γύρο χωρίς να ενημερώσει για κάποιον σοβαρό λόγο, δε θα συμμετέχει στους επόμενους γύρους.

Οι δηλωμένοι υπεύθυνοι των σχολείων θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://chessfed.gr/sxolika2022 το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 20:00:

Α. τη βασική σύνθεση της ομάδας τους (μέχρι 6 μαθητές)

Β. τη σύνθεση της ομάδας τους για τον πρώτο γύρο.

Σε περίπτωση που δεν σταλεί σύνθεση, το σχολείο θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο με τη βασική του σύνθεση.

8. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

Α) Για τα ομαδικά πρωταθλήματα:

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων.
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Β) Για τα ατομικά πρωταθλήματα:
Για ελβετικό σύστημα

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ cut-1 (βαθμοί αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου)

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα).

9. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ – ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 • Ενστάσεις υποβάλλονται αμέσως μετά τη λήξη της συγκεκριμένης παρτίδας και εκδικάζονται άμεσα από την επιτροπή ενστάσεων που θα ορισθεί πριν την έναρξη των αγώνων. Το παράβολο ορίζεται στα 50 Ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στον Διευθυντή Αγώνων.
 • Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.
 • Κάθε σχολική ομάδα έχει το δικαίωμα να ορίσει έναν αρχηγό ομάδας καθώς και έναν αναπληρωτή. Αρχηγός ομάδας μπορεί να ορισθεί μόνο ένας από τους μαθητές που έχουν δηλωθεί στη σύνθεσή της (6άδα). Για τις αρμοδιότητες των αρχηγών ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ.
 • Απαγορεύεται η παρουσία εντός του αγωνιστικού χώρου προπονητών, γονέων, παραγόντων, συνοδών κλπ.
 • Συνίσταται να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό η απομάκρυνση των αγωνιζομένων από τον αγωνιστικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση θα γίνεται με ευθύνη των ιδίων ή των συνοδών τους, σε ότι αφορά την έγκαιρη προσέλευσή τους αλλά και την ενημέρωσή τους για αγωνιστικά / τεχνικά θέματα.
 • Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θα έχει επιτρέψει ο διαιτητής, απαγορεύεται επί ποινή μηδενισμού, σε όλους τους αγωνιζόμενους να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας στις εγκαταστάσεις των αγώνων και σε οποιαδήποτε παρακείμενη περιοχή καθορισμένη από τον διαιτητή
 • Ορίζεται ρητά ότι η ευθύνη της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΟ) για θέματα ασφάλειας των συμμετεχόντων, πρόσκλησης ζημιών κλπ περιορίζεται μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου.
 • Ο Δ.Α. έχει το δικαίωμα να αποβάλλει συμμετέχοντες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη διοργάνωση και που δεν θα τηρούν τους κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας, καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΕΣΟ.

10. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΣΟ

 • Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα όσα ρητά ορίζονται στις ισχύουσες κατά την περίοδο των αγώνων ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 της ΓΓΑ, όπως θα έχουν αναρτηθεί στην σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΑ εδώ

 

11. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Διευθυντής Αγώνων ορίσθηκε ο κ. Δημήτρης Κεφάλας. Οι Διαιτητές θα ορισθούν από την Κ.Ε.Δ.

12. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 • Αναμνηστικά διπλώματα για το ομαδικό και το ατομικό θα δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή, λόγω των υγειονομικών μέτρων, σε όλους τους μαθητές που θα αγωνισθούν.
 • Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στα Ατομικά Πρωταθλήματα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Το 1ο κορίτσι θα πάρει κύπελλο και μετάλλιο και μετάλλια το 2ο και 3ο κορίτσι. Εάν ένα κορίτσι καταταγεί στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης παίρνει όλα τα έπαθλα που του αναλογούν. Στα ατομικά πρωταθλήματα θα δοθούν ειδικά έπαθλα ανά τάξη για τα αγόρια και κορίτσια που θα κατακτήσουν την 4η , 5η και 6η θέση αντίστοιχα.
 • Οι βραβεύσεις θα γίνουν μετά τη λήξη των αγώνων (χωριστά για τους ατομικούς και τους ομαδικούς σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων).

13. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Όλοι όσοι δικαιούνται συμμετοχή, σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσας προκήρυξης, θα πρέπει να δηλώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων: https://chessfed.gr/sxolika2022 μέχρι και την Κυριακή 5/06/2022.
 • Υπενθυμίζεται ότι ο καθορισμός των ομίλων στο ομαδικό και οι όμιλοι ανά τάξη στο ατομικό θα γίνουν σύμφωνα με το σχολικό έτος 2021-2022 .

14. ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τη διαμονή – διατροφή και τη μετακίνησή τους.

Δεν προβλέπεται υποχρεωτική διαμονή για κανέναν συμμετέχοντα.

Τα οργανωτικά παράβολα ορίζονται ως εξής: Για τα ατομικά πρωταθλήματα 45 € ανά συμμετέχοντα που κατοικεί εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής και 25 € για όλους τους άλλους.

Σε περίπτωση που από μια οικογένεια συμμετέχουν περισσότερα από ένα παιδιά, τότε τα οργανωτικά παράβολα μειώνονται από το 2ο παιδί και για κάθε επόμενο σε 25€ (για την Αττική) και 15€ (για τα εκτός Αττικής) αντίστοιχα.

Για τα ομαδικά πρωταθλήματα 60 € ανά ομάδα.

Η καταβολή των οργανωτικών παραβόλων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την Κυριακή 5/06/2022, με κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΣΟ που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα: 080/480580-13 (ΙΒΑΝ GR 15 0110 0800 0000 0804 8058 013).

Οι μαθητές – μαθήτριες που θα συμμετέχουν και δεν έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της ΕΣΟ, απαλλάσσονται από το τέλος εγγραφής στην ΕΣΟ εφόσον υποβάλλουν αίτηση για έκδοση δελτίου μέσα στο 2022.

Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης επιβεβαίωσης συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων: https://chessfed.gr/sxolika2022. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποστέλλεται μήνυμα επιβεβαίωσης και αντίγραφο της συμπληρωμένης φόρμας στο e-mail που θα έχει δηλωθεί.

Καμία συμμετοχή δεν θεωρείται οριστικοποιημένη αν δεν έχει συμπληρωθεί σωστά η ηλεκτρονική φόρμα και δεν έχει καταβληθεί το οργανωτικό παράβολο.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας δήλωσης συμμετοχής:

Α. Για τα ΑΤΟΜΙΚΑ

 • ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ που επιθυμούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα θα πρέπει να συμπληρώσουν ξεχωριστά την φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Μια φόρμα δήλωσης ανά μαθητή. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα δηλωθεί θα αποτελεί τον κωδικό αριθμό δήλωσης του κάθε μαθητή-τριας με τον οποίο θα γίνει και η ταυτοποίηση της κατάθεσης του οργανωτικού παραβόλου.
 • Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν 2 ή περισσότερους μαθητές-τριες, θα πρέπει να συμπληρώνουν τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου και στο 2ο ή 3ο κ.ο.κ. μαθητή-τρια προσθέτοντας στο τέλος ένα ψηφίο παραπάνω. π.χ Αν δηλωθεί ο αριθμός κινητού 6999999999 για τον 1ο μαθητή-τρια για τον 2ο θα δηλωθεί 69999999991, για τον τρίτο 69999999992 κ.ο.κ. ώστε κάθε παιδί να έχει μοναδικό κωδικό δήλωσης.

Β. Για τα ΟΜΑΔΙΚΑ

Οι μαθητές-τριες κάθε σχολείου δηλώνονται σε μία φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Στην φόρμα αυτή θα πρέπει να δηλωθεί α) η βασική σύνθεση της ομάδας (μέχρι 6 μαθητές), και β) η σύνθεσή της για τον πρώτο γύρο σύμφωνα με το άρθρο 7.5 της παρούσας προκήρυξης (υποβάλλονται σε χωριστές φόρμες). Οδηγίες για την κατάθεση των οργανωτικών παραβόλων

Α. Για τα ΑΤΟΜΙΚΑ

Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα αναγράφεται ΜΟΝΟ ο δηλωμένος αριθμός κινητού τηλεφώνου (που αποτελεί και τον κωδικό αριθμό δήλωσης του κάθε μαθητή-τριας) όπως θα έχει συμπληρωθεί στη φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Για ομαδικές καταθέσεις (για περισσότερους από έναν μαθητές-τριες) στην αιτιολογία θα πρέπει: Για άτομα της ίδιας οικογένειας να αναγράφεται ΜΟΝΟ ο δηλωμένος αριθμός κινητού τηλεφώνου του 1ου μαθητή –τριας χωρίς το πρόσθετο τελικό ψηφίο Για συλλόγους να αναγράφεται ΜΟΝΟ ο δηλωμένος αριθμός κινητού τηλεφώνου ενός εκ των μαθητών –τριών και στη συνέχεια να αποστέλλονται αναλυτικά όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων στο e-mail της ΕΣΟ ().

Β. Για τα ΟΜΑΔΙΚΑ

Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα αναγράφεται το όνομα του σχολείου, όπως ακριβώς συμπληρωθεί στην φόρμα δήλωσης για τα ομαδικά πρωταθλήματα.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΖΗΤΗΘΕΙ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

 

Αρχική

 

15. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ:

  • Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα.
  • Οι ομάδες με την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους (αποτελούμενη το πολύ από 6 μέλη), με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.
  • Όπως αναφέρεται στο άρθρο 7.5 της παρούσας προκήρυξης οι δηλωμένοι υπεύθυνοι των σχολείων θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://chessfed.gr/sxolika2022 το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 20:00:

Α. τη βασική σύνθεση της ομάδας τους (μέχρι 6 μαθητές)

Β. τη σύνθεση της ομάδας τους για τον πρώτο γύρο.

 • Σε περίπτωση που δεν σταλεί σύνθεση, το σχολείο θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο με τη βασική του σύνθεση.

Κάθε ομάδα υποχρεούται να αποστείλει με e-mail το έντυπο ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου στο email: Το έντυπο μπορεί να είναι υπογεγραμμένο: είτε από τον αρμόδιο του σχολείου (διευθυντή, υποδιευθυντή, γραμματεία κλπ.), είτε από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

16. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

17. ΓΕΝΙΚΑ

Το e-mail επικοινωνίας με την οργανωτική επιτροπή είναι: 

Περισσότερες πληροφορίες – επικοινωνία στα τηλέφωνα:

 • 21049544411 (από 17:00 έως 21:00)
 • 6973854050 (από 10:30 έως 22:30)
 • 6986021643 (από 13:00 έως 22:30)
 • 6984084050 (από 13:00 έως 22:30)
 • 69703242182 (από 13:00 έως 22:30)
  • Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
  • Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapid play της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess).
  • Σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η φωτογράφηση-βιντεοσκόπηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΟ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (αποφάσεις ΔΣ 19/9/2015-9/12/2017). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή Αγώνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΡΑΣ

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΛΑΛΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μάιος 2022 13:29
Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ζωή μας καθώς και η επιστημονική και επαγγελματική μας εξέλιξη, εξαρτώνται σημαντικά από τις γνώσεις, τις ικανότητές μας και από τον τρόπο εργασίας μας. Από το 2002 στην ευρύτερη περιοχή, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, έχοντας στελέχη ικανά και με πολυετή πείρα διδάσκει με το πιο σύγχρονο τρόπο το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το Σκάκι, προσφέροντας σε όλους τα οφέλη και τα προτερήματα αυτής της ενασχόλησης.

Το σκάκι συνδυάζει άθλημα - επιστήμη - τέχνη και παιχνίδι με αποτέλεσμα ευχάριστα να μαθαίνεις την σκακιστική θεωρία η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που σε διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις δικές σου ικανότητες που έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι: φαντασία, οξύνοια, μνήμη, προβλεπτικότητα, τόλμη αλλά και εγκαρτέρηση, εγκράτεια, σύνεση, υπομονή, ευγένεια κλπ. Έλα και Εσύ να αποκτήσεις γνώσεις, να εξασκήσεις τις ικανότητές σου και να μάθεις έναν δημιουργικό τρόπο εργασίας
.

Ετήσια Εγγραφή : 10 Ευρώ
Τριμηνιαία Συνδρομή : 60 Ευρώ (20 ευρώ ο μήνας)
Μια εγγραφή δώρο (στις εγγραφές αδερφών ή γονέα - παιδιού)
150 Ευρώ για 1 χρόνο (με προπληρωμή του ποσού την ημέρα της εγγραφής).

Κάθε έτος, λόγω κοινωνικών κριτηρίων, μαθητές φοιτούν δωρεάν στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού, βάση απόφασης του προεδρείου του συλλόγου.

Με την εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή γίνεσαι μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αθλητής του Σκακιστικού τμήματος, προπονείσαι από αναγνωρισμένους προπονητές, συμμετέχεις σε αγώνες, εκδηλώσεις, ταξίδια, ημερίδες, εκθέσεις, καθώς και μπορείς να συνεισφέρεις στην διοργάνωση αυτών, μπορείς να συμμετέχεις
δωρεάν στο Πολιτιστικό τμήμα, στο τμήμα Σεμιναρίων, στο Τμήμα Χορού και στο τμήμα Φίλων 3ου Προγράμματος και όλα αυτά μαθαίνοντας το αγαπημένο σου παιχνίδι το Σκάκι σε ένα όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.


Ποια τα οφέλη από την ενασχόληση με το σκάκι μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού;

·   Καθημερινά ο Αθλητής αντλεί τα οφέλη και τα προτερήματα του Σκακιού αναπτύσσοντας ικανότητες και δυνατότητες πολύτιμες για την ζωή του.

·   Ομοιογενή και ολιγομελή τμήματα αναλόγως προς το επίπεδο και την ηλικία.

·   Αναγνωρισμένοι προπονητές με μεγάλη πείρα σε σχολεία και συλλόγους.

·   Ανακαινισμένο εντευκτήριο, κλιματιζόμενος χώρος, φυλασσόμενο καθημερινά δημοτικό κτίριο.

·   Ευκολία πρόσβασης - λίγα λεπτά απόσταση από το ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, κοντά σε γραμμές λεωφορείων και σε υπηρεσίες του δήμου ( μπαλέτο, χοροί, ωδείο, Αθλητικός Οργανισμός, Πνευματικό Κέντρο κλπ.)

·   Χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού ( Η/Υ, διαδίκτυο, Projector, πλατφόρμα ZOOM κλπ ) και της πιο σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας.

·   Μοντέρνα αντίληψη, πρωτοποριακές μέθοδοι, ευχάριστο περιβάλλον.

·   Το σκάκι είναι άθλημα που σου δίνει bonus για την είσοδο στα πανεπιστήμια βάση του Αθλητικού Νόμου.

·   Αποτελεί Παγκόσμιο Διαβατήριο με το οποίο επικοινωνείς με ανθρώπους που κατοικούν μακριά σου και ομιλούν διαφορετική γλώσσα.

·   Ειδικό πρόγραμμα γονέων έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι άνετα στη γνώση οικογενειακώς και τμήμα ενηλίκων διότι το σκάκι δεν έχει ηλικία.

·   Διδακτική ώρα 60 λεπτών ώστε με λίγες ημέρες παρουσίας να ολοκληρώνεται το σχεδιαζόμενο προπονητικό πρόγραμμα. Δίωρα τμήματα, καθημερινά. Επιλογές Τμημάτων από Δευτέρα έως και Πέμπτη. 

·   Συμμετοχή σε πρωταθλήματα, κύπελλα, τουρνουά, Ελληνικά και Διεθνή είτε ομαδικά είτε ατομικά.

·   Γίνεσαι μέλος της Μεγάλης Σκακιστικής Οικογένειας με 60.000 εγγεγραμμένους σκακιστές και σκακίστριες από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

·   Δημιουργοί του προγράμματος "Σκάκι στα Σχολεία" στον Κορυδαλλό, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, το Πέραμα, την Αγία Βαρβάρα κλπ. Συνεργασία με συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων και άλλους φορείς.

- Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων και αθλητικών αγώνων.

 

Επικοινωνία

Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού: 2104954411, 

Πρόεδρος: Δημήτρης Κεφάλας, 6970342182.                Υπεύθυνος ΠροπονητώνΓιάννης Γκούμας 6908693287, 210 5614285. 

Facebook: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Instagram: sokoridallou, Twitter: @sokoridallou 

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 25, Κορυδαλλός 181 20, 3ος όροφος, ( λίγα μέτρα από το ΜΕΤΡΟ στάση Κορυδαλλός). 

 

 

 

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/sokoridallou/?ref=bookmarks

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Διεύθυνση
  ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 25
 • Πόλη
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Περιοχή
  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
 • Τ.Κ.
  181 20
 • Σταθερό Τηλέφωνο
  2104954411
 • Κινητό Τηλέφωνο
  6970342182

Προφίλ Στα Κοινωνικά Δίκτυα

YouTube

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων