Σχολικό Πρωτάθλημα Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης 2016

Γράφτηκε από τον  Οκτ 28, 2016

Προκήρυξη Σχολικού Πρωταθλήματος Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, έτους 2016

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και τον Φιλαθλητικό Όμιλο Ελληνικού, προκηρύσσει το Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού του Δήμου έτους 2016.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Η Οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους : Κορίνα Θεοδώρου, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Γεώργιο κ  Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Πρότυπου, τον  Ανδρέα Καρδαμάκη πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου και τον Αντώνη Ζαχαράκη Αντιπρόεδρο του ΦΟ Ελληνικού.

Διευθυντής  αγώνων ορίζεται ο Θεόδωρος Φίλιος.

ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 09:30 μέχρι τις 14:00.

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των, Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου καθώς και οι Αθλητές του ΦΟ Ελληνικού (ανεξάρτητα κατοικίας).

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:59 πμ  στα email ή τηλεφωνικά στο 6944 92 18 89 δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο, Τάξη και εφ’ όσον έχουν  Αρ. Δελτίου Ε.Σ.Ο. το Σύλλογό τους.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής 08.00΄μέχρι 09.00΄ πμ.

Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.30΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

Ώρα Έναρξης πρώτου γύρου: 09:30

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Το 20% του αριθμού των μαθητών προκρίνεται στην επόμενη φάση του Σχολικού πρωταθλήματος Αττικής.

Σύστημα Αγώνων: Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα επτά (7) γύρων. Σε περίπτωση υπάρξεως από πέντε (5) έως επτά (7) συμμετοχών σε έναν όμιλο, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες αγωνίζονται με απλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τεσσάρων (4) ή λιγότερων συμμετοχών σε έναν όμιλο, αυτός ο όμιλος συνενώνεται με τον αμέσως επόμενο ηλικιακώς όμιλο.

Η αρχική κατάταξη θα γίνει :

  1. κατά αλφαβητική σειρά στην κατηγορία των Δημοτικών
  2. με σειρά έλο Ε.Σ.Ο. για την κατηγορία των Γυμνασίων

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ)

Η έναρξη του κάθε επόμενου γύρου ανά τάξη θα πραγματοποιείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προηγουμένου και την ανακοίνωση της κλήρωσης από τους διαιτητές. Οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να μην απομακρύνονται από το χώρο αγώνων και να ανταποκρίνονται στις σχετικές ανακοινώσεις. Σκακιστης/τρια που δεν έχει προσέλθει 15 λεπτά μετά την έναρξη του γύρου θα χάνει την παρτίδα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ

Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές , τo πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. καθώς και ο πρώτος μαθητής/τρια χωρίς αθλητικό δελτίο (έως 31/12/2015). Μαθητής που αποκρύψει την ιδιότητα του αθλητή τιμωρείται με αφαίρεση του σχετικού επάθλου. Μαθητής-μαθήτρια που είναι νικητής σε παραπάνω από μία κατηγορία βράβευσης λαμβάνει όλα τα έπαθλα που του/της αντιστοιχούν.

Επίσης για τους διακριθέντες θα διατεθούν υποτροφίες φοίτησης στο Ευρωπαϊκό πρότυπο.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ευρωπαϊκό Πρότυπο, Ροδοπόλεως 36 Ελληνικό

Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 9:30 και για το λόγο αυτό οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στο χώρο αγώνων και να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι τις 09.30. Όσοι προσέλθουν μετά τις 09.30΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Στις προκριματικές και την τελική φάση

A. Για ελβετικό σύστημα θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:

1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)

2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)

3. Κριτήριο Μπούχολτς median

4. Κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

Β Για  Κυκλικό σύστημα (round robin) θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:

α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρία με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

Διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του Μπούχολτζ ή του Μπέργκερ θα γίνει εφαρμογή του “virtual opponent”.

Αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων, διατηρείται η ισοβαθμία ανάμεσα σε 2 συμμετέχοντες, σε κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις, τότε θα διεξαχθεί (έως 20 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου) διπλός αγώνας μπαράζ  μεταξύ των ισόβαθμων (τα χρώματα του 1ου αγώνα καθορίζονται με κλήρωση), με χρόνο σκέψης 5 λεπτά και επαύξηση 3 δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε σκακιστή.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί αγώνας «ξαφνικού θανάτου», κατά τα πρότυπα των κανονισμών που ισχύουν για το παγκόσμιο κύπελλο της FIDE, με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για τα λευκά και 4 λεπτά για τα μαύρα. Μετά την 60η κίνηση υπάρχει επαύξηση 3 δευτερόλεπτα ανά κίνηση για κάθε σκακιστή. Ο καθορισμός του χρώματος (λευκά ή μαύρα) γίνεται με κλήρωση (ο νικητής της κλήρωσης επιλέγει χρώμα). Αν και αυτός ο αγώνας λήξει ισόπαλος, για την άρση της ισοβαθμίας νικητής ανακηρύσσεται ο σκακιστής-στρια που αγωνίστηκε με τα μαύρα. Αν μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α,β και γ προκύψει ισοβαθμία σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των 3 πρώτων, οι αθλητές ανακηρύσσονται ισόβαθμοι.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Θα ισχύσουν οι κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Επικεφαλής Διαιτητής καθώς και οι υπόλοιποι διαιτητές της διοργάνωσης είναι υπεύθυνοι για την καλή διεξαγωγή των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή.

Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ ΦΟ Ελληνικού.)

Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.

ΔΙΑΦΟΡΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Τ.Ε.Δ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΛΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΡΟΥΤΣΗ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 6949013854

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΘΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6986021643  

ΜΕΛΟΣ: ΝΟΜΙΚΟΣ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ 6934392609

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Πόλη
    ΑΘΗΝΑ

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων