3ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Γράφτηκε από  Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Οκτ 25, 2016

    
3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

 
   

Δήμου Αχαρνών

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στις 16:30

Χώρος διεξαγωγής αγώνων:
Δημαρχείο Αχαρνών
(αίθουσα εκδηλώσεων)

           Διοργάνωση: Δήμος Αχαρνών, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Προκηρυξη ΑγώνΑ


Διοργανωτές:

Ο Δήμος Αχαρνών και ο  Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών,

διοργανώνουν το

3ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Αχαρνών.

Διεύθυνση Αγώνων:

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ευστάθιος Τοπαλίδης.

Ημερομηνία, Ώρα, Τόπος:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016,   16:30 μ.μ.  στο Δημαρχείο Αχαρνών

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του  Δήμου Αχαρνών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Κάθε μαθητής/ μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής αυστηρά μόνο σε ένα (1) από τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα, στο Δήμο ή στην Περιφερειακή Ενότητα του οποίου υπάγεται διοικητικά το σχολείο, στο οποίο φοιτά. Στην περίπτωση που κάποιος αγωνιστεί σε πάνω από ένα Περιφερειακό Προκριματικό Σχολικό, χάνει το δικαίωμα της πρόκρισης στην ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ.

Σύστημα Αγώνων, Χρόνος Σκέψης:

Χρόνος σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Σε περίπτωση, κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, θα χρησιμοποιούνται στις παρτίδες, οι οποίες δε θα έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος σκέψης θα είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.

Σύστημα Αγώνων:

Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα επτά  (7) γύρων.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες  θα αγωνιστούν σε έναν (1) μικτό όμιλο ανά τάξη (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξη Δημοτικού Σχολείου, Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξη Γυμνασίου και Λύκειο), σε έντεκα (11) ομίλους συνολικά, με ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων. Σε περίπτωση ύπαρξης από πέντε (5) ως επτά (7) συμμετοχών σε μια κατηγορία, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα αγωνιστούν με απλό σύστημα πουλ. Σε περίπτωση τεσσάρων (4) ή λιγότερων συμμετοχών σε μια κατηγορία, αυτή η κατηγορία αυτή η κατηγορία θα συνενωθεί με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.

Αρχική κατάταξη:

Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών θα γίνει α) στις κατηγορίες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων κατά αλφαβητική σειρά και β) στις κατηγορίες των Γυμνασίων και των Λυκείων βα) βάσει του τρέχοντος εθνικού βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ) και ββ) για τους στερούμενους και τις στερούμενες εθνικού βαθμού αξιολόγησης (ΕΛΟ) κατά αλφαβητική σειρά.

Δηλώσεις Συμμετοχής - Επιβεβαίωση:

Τα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν τις συμμετοχές των μαθητών τους, το αργότερο μέχρι Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στο και .

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων με την παρουσία τους μισή ώρα πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του 1ου γύρου ( 16:00 μ.μ ).Όσοι προσέλθουν καθυστερημένα θα μπορούν να αγωνιστούν από το 2ο γύρο

Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται δεκτές πέραν της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016. 

Κριτήρια ισοβαθμίας:

Για το ελβετικό σύστημα θα ισχύσουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους,

β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1

και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

Για το απλό σύστημα πουλ θα ισχύσουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα),

β) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες)

και γ) το αποτέλεσμα του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ θα εφαρμοστεί ο “virtual opponent”.

Αν μετά την εφαρμογή των ως άνω κριτηρίων άρσης τυχόν ισοβαθμιών διατηρείται η ισοβαθμία κάποιων παικτών/ παικτριών σε θέση βράβευσης ή πρόκρισης, τότε, εντός τριάντα (30) λεπτών της ώρας μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου, θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων κατά τα ως άνω [σύστημα αγώνων, έναρξη επόμενων, μετά τον πρώτο (1ο), γύρων, αρχική κατάταξη και κριτήρια άρσης τυχόν ισοβαθμιών] με χρόνο σκέψης τρία (3) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια και επαύξηση δύο (2) δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε παίκτη/ παίκτρια, σύμφωνα με τους κανόνες του Πολύ Γρήγορου Σκακιού (Blitz) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σε περίπτωση ύπαρξης από δύο (2) ως τεσσάρων (4) ισοβάθμων, αυτοί/ αυτές θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων. Αν και μετά τους ως άνω αγώνες μπαράζ συνεχίζουν να υπάρχουν ισόβαθμοι, η τελική κατάταξή τους θα διαμορφωθεί κατόπιν δημόσιας κλήρωσης.

Κανονισμοί Αγώνων:

Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σύμφωνα με την από 21.12.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΣΟ, ειδικά για την αντικανονική κίνηση, όμως ο μηδενισμός του παίκτη/ της παίκτριας θα λάβει χώρα, αφού θα έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.

Διαιτησία – Ενστάσεις:

Ο  διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.

Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση, έστω και μερικώς, αλλιώς θα εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.

Έπαθλα-Βραβεύσεις:

Στους τρεις πρώτους κάθε τάξης-ομίλου και στην πρώτη μαθήτρια κάθε τάξης-ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Σε περίπτωση που κορίτσι καταταγεί στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, λαμβάνει όλα τα έπαθλα που της αντιστοιχούν.

Επίσης θα υπάρξουν κύπελλα για το πρώτο Νηπιαγωγείο, τα τρία πρώτα Δημοτικά, το πρώτο Γυμνάσιο και το πρώτο Λύκειο.

Στα Δημοτικά η ομαδική βαθμολογία θα προκύψει από το άθροισμα των τεσσάρων (4) καλύτερων ατομικών αποτελεσμάτων (ανεξαρτήτως ομίλου και φύλλου) ενώ στα Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια από το άθροισμα των τριών (3) καλύτερων αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια: 1) Καλύτερο αποτέλεσμα (περισσότεροι πόντοι) του πρώτου παίκτη του σχολείου. Αν υπάρξει και εδώ ισοβαθμία λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα του δεύτερου καλύτερου παίκτη. 2) Το αποτέλεσμα του επόμενου παίκτη από αυτούς που λήφθηκαν υπόψη για την ομαδική βαθμολογία. Εν συνεχεία του επόμενου παίκτη κ.ο.κ.

Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί κατά την τελετή λήξης που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.

Προκρίσεις για την Τελική Φάση των Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2017:

Ποσοστό 20% εκ των συμμετεχόντων θα λάβει απευθείας πρόκριση για την Τελική Φάση των Ατομικών Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2017 σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΣΣΝΑ

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων:

Διευθυντής Αγώνων: Ευστάθιος Τοπαλίδης (Α'δήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς)

Μέλος: Νίκας Βασίλειος (πρόεδρος Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ)

Μέλος: Τσουκλίδης Νικόλαος

Μέλος: Παντελίδης Ιωάννης

Πληροφορίες:

Παντελίδης Ιωάννης: 6947445702

Παγώνας Παναγιώτης: 6972865500

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων