ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ (-14) ΑΤΤΙΚΗΣ 2019

Γράφτηκε από την  Μαρ 16, 2019

Αθήνα, 13.03.2019

                                                                               Αριθμ. πρωτ.: Α 107/16.03.2019 

 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ (-14) ΑΤΤΙΚΗΣ 2019

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Κύπελλο Παίδων κάτω των 14 ετών 2019.

1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
1.1. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων σε έναν όμιλο

1.2. Οι αγώνες θα διεξαχθούν μόνο  με εθνική αξιολόγηση έλο, χωρίς παράβολο.


2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
2.1. Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των σωματείων.
2.2. Ημέρες των αγώνων ορίζονται:

1ος γύρος:

Κυριακή

31/03/2019

ώρα 10:30

2ος γύρος:

Κυριακή

07/04/2019

ώρα 10:30

3ος γύρος:

Κυριακή

14/04/2019 

ώρα 10:30

4ος γύρος:

Κυριακή

12/05/2019

ώρα 10:30

5ος γύρος:

Κυριακή

19/05/2019

ώρα 10:30

 

2.3. Αίτημα ομάδας για χρονική μετάθεση αγώνα μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Διευθυντή Αγώνων, για τεκμηριωμένα πολύ σοβαρό λόγο και μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του αντίπαλου σωματείου. Ο αγώνας θα πρέπει να παιχτεί οπωσδήποτε πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα του αντίστοιχου γύρου. Σε τελική φάση δε δίνονται αναβολές για απολύτως κανένα λόγο.
2.4. Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ
3.1. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30΄΄) χρόνου σκέψης. 
3.2. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.
3.3. Αθλητές που δεν προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μία (1) ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα μηδενίζονται.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
4.1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία-μέλη της ΕΣΣΝΑ με μία ή δύο ομάδες.

4.2. Ομάδες σωματείων που δεν ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΣΝΑ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.


5. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

5.1. Οι ομάδες είναι τετραμελείς (4μελείς). 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκακιστές /-τριες που έχουν γεννηθεί μετά την 01/01/2005.
5.2. Οι σκακιστές και οι σκακίστριες πρέπει να δηλώνονται στις σκακιέρες 1η - 4η κατά τη σειρά του πίνακα ΕΛΟ του α΄ εξαμήνου 2019 της Ε.Σ.Ο. 
Σε περίπτωση παικτών με ίδιο ΕΛΟ ή παικτών χωρίς ΕΛΟ, η δήλωση γίνεται με βάση τον αριθμό μητρώου τους (ο μικρότερος αριθμός δηλώνεται πρώτος).
5.3. Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν είτε έγκυρο δελτίο αθλητικής ιδιότητας με σφραγίδα του σωματείου τους και κάρτα υγείας αθλητή σε ισχύ είτε έγκυρο δελτίο αθλητικής ιδιότητας με σφραγίδα του σωματείου τους και ιατρική θεώρηση σε ισχύ.

5.4. Στην αρχική κατάταξη οι ομάδες κατατάσσονται με ελεύθερη κλήρωση (random).

6. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
6.1. Σε κάθε σκακιέρα η νίκη λαμβάνει 1 πόντο, η ήττα 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5), μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Η νικήτρια ομάδα βαθμολογείται με 2 βαθμούς, σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό, ενώ η ηττημένη ομάδα παίρνει 0 βαθμούς.
6.2. Για να αγωνιστούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες στις σκακιέρες τους τουλάχιστον (3) τρεις σκακιστές. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρά τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων. Ομάδα που δεν αγωνίζεται σε δύο (2) σκακιέρες μηδενίζεται άνευ αγώνος.
6.3. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς και 4 πόντους (σκορ 4 – 0 ή 0 - 4), ενώ από την ομάδα που ηττήθηκε χωρίς αγώνα αφαιρείται 1 βαθμός από τη συνολική της βαθμολογία μετά και τον τελευταίο γύρο.
6.4. Σε περίπτωση που ομάδα κληρωθεί bye βαθμολογείται με 2 βαθμούς και 2,5 πόντους.
6.5. Ομάδα που θα μηδενιστεί χωρίς αγώνα δύο (2) φορές θεωρείται ότι αποχωρεί από το Πρωτάθλημα. Επίσης, επιτρέπεται μέχρι μια εξαίρεση ανά ομάδα.
6.6. Ομάδα που δεν προσήλθε σε αγώνα χωρίς να έχει ειδοποιήσει εγκαίρως το αντίπαλο σωματείο και τον Διευθυντή Αγώνων αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα.
6.7. Οι ομάδες που δεν εμφανίζονται σε διασυλλογικό αγώνα υποχρεούνται να καταθέσουν γραπτά και αιτιολογημένα (στο e-mail της ΕΣΣΝΑ ) έως τις 12:00 της επομένης γιατί δεν αγωνίστηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποβάλλονται από τη διοργάνωση από το πρώτο "άνευ αγώνος".

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Για την τελική κατάταξη του ελβετικού χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

  • Βαθμοί,
  • Κατάταξη (βαθμοί, πόντοι) του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων. 
    Το κριτήριο δεν εφαρμόζεται αν κάποιος αγώνας μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων δεν πραγματοποιήθηκε.,
  • Σύνολο πόντων,
  • Κριτήριο Buchholtz,
  • Sonneborg - Berger

Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Buchholtz και του Sonneborn  Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως παιχνίδι με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtual opponent” FIDE HB D.ΙΙ.02.G14).

8. ΕΠΑΘΛΑ
8.1. Στην 1η, 2η και 3η ομάδα του κάθε ομίλου θα απονεμηθούν Κύπελλα.
8.2. Η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται Κυπελλούχος Αττικής Παίδων -14 ετών 2019.

9. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 
9.1. Διευθυντής αγώνων ορίζεται
9.2. Τους αγώνες διαιτητεύουν διαιτητές εγγεγραμμένοι στον Π.Ο.Δ. της Κ.Ε.Δ.
9.3. Ο Επικεφαλής Διαιτητής θα οριστεί από την Τ.Ε.Δ.
9.4.α. Οι εντός έδρας ομάδες υποχρεούνται:
Να κοινοποιούν το φύλλο αγώνος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. το αργότερο μέχρι την εκάστοτε Δευτέρα και ώρα 24:00 μετά τη διεξαγωγή του αγώνος.
9.4.β. Οι εκτός έδρας ομάδες υποχρεούνται:
Να ελέγχουν την ορθότητα του φύλλου αγώνος που κοινοποιήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να επικοινωνούν με τον Επικεφαλής Διαιτητή για τυχόν παρεκκλίσεις από το πρωτότυπο φύλλο αγώνος μέχρι και την Τετάρτη και ώρα 17:00, πριν από τον επόμενο γύρο.
9.4.γ. Οι διαιτητές πρέπει:
Να προσκομίζουν στην ΕΣΟ, εντός μίας εβδομάδος, τα ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ φύλλα αγώνων.

9.5. Το εντός έδρας σωματείο έχει την υποχρέωση να ενημερώνει την ΤΕΔ - Ε.Σ.Σ.Ν.Α, τουλάχιστον, τρεις (3) ημέρες ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ (ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ) για τον διαιτητή που προτείνει να διαιτητεύει (και αναπληρωματικό). Σε αντίθετη περίπτωση η ΤΕΔ - Ε.Σ.Σ.Ν.Α. θα ορίζει διαιτητή του αγώνα, την αμοιβή του οποίου υποχρεούται να καλύψει πριν από την έναρξη του αγώνα το εντός έδρας σωματείο με οποιονδήποτε από τους διαθέσιμους νόμιμους τρόπους.

9.6. Η ΤΕΔ - Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει, με αιτιολογημένη απόφασή της, διαιτητή σε αγώνα διαφορετικό από αυτόν που προτείνει το εντός έδρας σωματείο, και την πιθανή αμοιβή του διαιτητή θα καλύψει η Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

9.7. Η δήλωση προτεινόμενου διαιτητή θα πρέπει να γίνει μέσω της πλατφόρμας της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. από: Διοργανώσεις, Τρέχουσες, επιλέγετε την αντίστοιχη διοργάνωση και από το πληροφορίες πηγαίνετε στο ορισμός διαιτητή. Εκεί συμπληρώνετε τα στοιχεία της αναμέτρησης και το όνομα του διαιτητή που προτείνετε και στο πεδίο σημειώσεις πρέπει να συμπληρώσετε τον ΑΜ ΕΣΟ ή το FIDE ID.


10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
10.1. Ένσταση ασκείται σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού Αγώνων της Ε.Σ.Ο., κατά απόφασης του διαιτητή ή του Επικεφαλής Διαιτητή και κατατίθεται εγγράφως στον Διευθυντή Αγώνων μαζί με παράβολο ύψους πενήντα (50) ευρώ. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται, ειδάλλως εκπίπτει υπέρ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

10.2. Η ένσταση μπορεί να υποβληθεί το αργότερο είκοσι τέσσερις (24) ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, στον οποίο αναφέρεται.

10.3. Επιτροπή Ενστάσεων για όλους τους Διασυλλογικούς αγώνες της ΕΣΣΝΑ ορίζεται η Επιτροπή Ενστάσεων της ΤΕΔ - Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

10.4. Η εκδίκαση της ένστασης από την ΕΕ της ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο σαράντα οκτώ (48) ώρες μετά την υποβολή της ένστασης.

 

11. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
11.1. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 25/03/2019 και ώρα 23:59 αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΣΣΝΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής δε θα επιτρέπονται μετά την παραπάνω ημερομηνία. Ομάδες που δηλώνονται εκπρόθεσμα θα μετέχουν από τον 2ο γύρο.

11.2. Επιτρέπεται η δήλωση συμμετοχής νέων ομάδων μέχρι και τον 2ο γύρο.

11.3. Με τη δήλωση συμμετοχής το σωματείο αποδέχεται πλήρως και χωρίς επιφύλαξη όλους τους όρους της προκήρυξης

11.4. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5.2.2. του Καταστατικού της ΕΣΣΝΑ Σωματείο-μέλος που δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ΔΕΝ έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε διασυλλογικούς αγώνες της Ένωσης

11.5. Τα σωματεία οφείλουν να έχουν εξοφλήσει την συνδρομή έτους 2019 ύψους 50€ (πενήντα ευρώ) καθώς και το σύνολο των ανεξόφλητων συνδρομών των προηγούμενων ετών έως και τη Δευτέρα 25/03/2019.

11.6. Η καταβολή των συνδρομών γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΣΣΝΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ   ΙΒΑΝ GR 39 0171 0540 0060 5413 8249 705

ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

12. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι Κανονισμοί των Ομαδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.Ο., καθώς και οι οδηγίες της Κ.Ε.Δ..

 

   Ο Πρόεδρος            Η Γενική Γραμματέας              Η Έφορος Αγώνων

Χρήστος Γκορίτσας           Βιργινία Ψωμά                  Ευσταθία Ανδρικοπούλου

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων