ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2017

Γράφτηκε από την  Φεβ 01, 2017

 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

NOTIΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

15o ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 2017

 

 

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, ο Δήμος Καλλιθέας, ο ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» και ο Σκακιστικός Όμιλος Καλλιθέας διοργανώνουν:

 

το Περιφερειακό Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μαθητών/τριων της Π. Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών

 

Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα (Δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου).

 

·         Οργανωτική Επιτροπή:

·       Ι)  Ε.Σ.Σ.Ν.Α

·       ΙΙ) Σ.Ο. Καλλιθέας

·       ΙΙΙ) ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος»

·       ΙV) Δήμος Καλλιθέας

 

 

·         Διεύθυνση Αγώνων:

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Νικόλαος Κουκίδης

 

·         Επικεφαλής Διαιτητής:  

Ο Επικεφαλής Διαιτητής θα οριστεί από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ με συμπληρωματική προκήρυξη.

 

ΝΕΟΣ Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 05 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή  - 17:00. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το 1ο Λύκειο & 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας – Σχολικό Συγκρότημα Ιζόλα (Αιγέως 41-43 & Αγησιλάου, Καλλιθέα, 176 75).

 

 

·         Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια και Ιδιωτικά της Περιφερειακής Ενότητας του Νότιου Τομέα Αθηνών, με μία(1) ή δύο(2) ομάδες.

 

·         Συνθέσεις των ομάδων:

Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (ελείς), ανεξαρτήτως τάξης. Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι. Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους που θα αποτελείται από 4 έως 6 μέλη, σύμφωνα με την οποία κατατάσσονται οι σκακιστές στις πρώτες 3 σκακιέρες. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

 

Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

 

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ή ΓΟΝΕΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ( Γενική οδηγία ΚΕΔ 2013 , άρθρο 12.11)

 

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής στη γραμματεία 15:30 πμ μέχρι 16:30 π.μ. Όσοι προσέλθουν μετά τις 16:30 πμ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης: 17:00 π.μ.

 

Με την επιβεβαίωση συμμετοχής θα πρέπει να κατατίθεται και βεβαίωση του σχολείου (με σφραγίδα και υπογραφή του διευθυντή) ότι όλοι οι δηλωθέντες είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

 

Κανονισμοί των αγώνων:

ü  Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν στον διαιτητή τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλους τους γύρους.

 

ü  Νίκη χωρίς αγώνα πιστώνεται με σκορ 4-0 ή 0-4 και με πόντο για κάθε μία από τις σκακιέρες της ομάδας που νίκησε. Το bye πιστώνεται με 2 βαθμούς και 2,5 πόντους (από 1 βαθμό στην 1η και 2η σκακιέρα και 0,5 βαθμός στην Τρίτη σκακιέρα).

 

ü  Στη αρχική κατάταξη οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος του σχολείου (Όνομα Σχολείου – Αριθμός).

 

ü  Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

 

ü  Τονίζεται ότι ειδικά για την αντικανονική κίνηση, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης.

 

 

Προκρίσεις για τη Τελική φάση Αττικής:

Προκρίνεται στην Τελική Φάση της ΕΣΣΝΑ αναλογικά τουλάχιστον το 25% των ομάδων που θα αγωνιστούν (ελάχιστος αριθμός προκρινόμενων ομάδων ανά περιφερειακό σχολικό 5, μέγιστος αριθμός 15).

 

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚH ΦΑΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΣΣΝΑ (www.essnachess.gr).

Oι τυχόν λανθασμένες ανακοινώσεις προκρίσεων ακόμη και από τους διοργανωτές των περιφερειακών πρωταθλημάτων δεν δεσμεύουν την Ένωση στην ανακοίνωση τελικών προκρίσεων.

 

Σύστημα Αγώνων:

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων στην προκριματική φάση και με Ελβετικό 7 γύρων στην τελική φάση των Δημοτικών. Στα Γυμνάσια και Λύκεια ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή θα επιλέξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

 

 

Χρόνος Σκέψης:

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.

 

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας:

Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:

Για ελβετικό σύστημα.

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.

(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο

Για κυκλικό σύστημα (round robin)

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι,).

(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.

(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο

 

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2017 και μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: sxoliko2017@yahoo.com 

 

 

Διαιτησία-Ενστάσεις:

Οι διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ. Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50,00 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση, έστω και μερικώς, αλλιώς θα εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

 

Απονομές – Βραβεύσεις:

Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες θα βραβευτούν με Κύπελλα. Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6) μαθητές).

 

Διάφορα:

·         Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στον χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να καταθέσουν στην γραμματεία το σχετικό έγγραφο του σχολείου.

·         Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

·         Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

·         Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

 

 

Επικοινωνία:
κος Κουκίδης Νικόλαος, κιν: 697 3809786,
email: nikos.koukidis@gmail.com
κα Στεφανίδη Μαριάννα, κιν: 6946046683
email: marastefans@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 16:02

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων