ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 2017

Γράφτηκε από την  Φεβ 11, 2017

6ο Δημοτικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού μαθητών – μαθητριών 

Δήμου Παιανίας

 

Προκήρυξη Αγώνων:  Ο Δήμος Παιανίας, ο Αθλητικός Σύλλογος Παιανίας Κτησιφών και o Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  2ου Γυμνασίου Παιανίας συνδιοργανώνουν το 6ο Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Δήμου Παιανίας.

Οργανωτική Επιτροπή: Σπύρος Στάμου (Δήμαρχος Παιανίας), Παναγιώτης Σιδέρης (Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΠ), Δημήτρης Μαυρίδης (Πρόεδρος Α.Σ.Π. Κτησιφών),), Γεώργιος Βελονάκης (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Παιανίας), Δημοσθένης Δάβαρης (Μέλος Δ.Σ. του Α.Σ.Π Κτησιφών), Βασίλης Γκαλιούρης (Γραμματεία Α.Σ.Π. Κτησιφών), Μπριάστικας Κώστας και Βλάχος Γεώργιος (Έφοροι του τμήματος Σκακιού).

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00. Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Παιανίας.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων του Δήμου Παιανίας καθώς και οι συμμετέχοντες στο τμήμα σκακιού του Α.Σ.Π Κτησιφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στο τηλ: 2106640184 (17:00-21:30 καθημερινά και 11:00-13:00 Σάββατο) και στο e-mail: aspktisifon@yahoo.gr, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο και Τάξη.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής 10:00 μέχρι 10:30.

Όσοι προσέλθουν μετά τις 10:30 θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

Ώρα Έναρξης: 11:00

Πρόκριση για την Τελική Φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής:

Προκρίνεται έως το 20% των συμμετεχόντων, οι διαθέσιμες θέσεις πρόκρισης κατανέμονται πρώτα αναλογικά ανά κατηγορία -κατ’ ακέραιο μέρος- έπειτα κατά σειρά συμμετοχών στις τάξεις όπου δεν υπάρχει ήδη προκρινόμενος και εν συνεχεία κατά σειρά συμμετεχόντων στις υπόλοιπες κατηγορίες). Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ανά σχολική τάξη είναι λιγότερες από 9  οι διοργανωτές θα συνενώσουν την κατηγορία με την αμέσως επόμενη ηλικιακά κατηγορία.

Σύστημα Αγώνων: Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα επτά(7) γύρων. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

Μαθητές - Μαθήτριες Νηπιαγωγείων

Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες Δ' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες Ε' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες ΣΤ' Τάξης Δημοτικού

Μαθητές - Μαθήτριες Α' Τάξης Γυμνασίου

Μαθητές - Μαθήτριες Β' Τάξης Γυμνασίου

Μαθητές - Μαθήτριες Γ' Τάξης Γυμνασίου

Μαθητές - Μαθήτριες Λυκείου

Αρχική κατάταξη: Η αρχική κατάταξη θα γίνει  κατά αλφαβητική σειρά.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας: Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά

1.     Αποτελέσματα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),

2.     Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)

3.     Κριτήριο Μπούχολτς median

4.     Κριτήριο Μπούλχοτς cut2.

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση   που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου  θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ).

Κανονισμοί Αγώνων: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Σ.Ο και της FIDE. Ειδικά για τυχόν αντικανονικές κινήσεις, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης. Για κάθε εκτός προκήρυξης και κανονισμών θέμα, αρμόδιοι είναι οι διευθυντές των αγώνων.

Έπαθλα: Θα βραβευτούν με μετάλλιο οι τρεις πρώτοι νικητές, το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης μετά τη λήξη των αγώνων του πρωταθλήματος. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής.

Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο  για κάθε κατηγορία, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

Διεύθυνση Αγώνων: Κουβάτσος Φίλιππος – Δημοσθένης Δάβαρης

Διαιτησία: Οι διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.

Επικοινωνία: 2106640184 (Γραμματεία Α.Σ.Π. Κτησιφών 17:00-21:30 καθημερινά και

11:00-13:00 Σάββατο),

 

Κουβάτσος Φίλιππος 6970808371 -  Δάβαρης Δημοσθένης 6944207097  ( Δ/νση Αγώνων).

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 08:20

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων