ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 2017

Γράφτηκε από την  Φεβ 01, 2017

29ο ΣΧΟΛΙΚO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 Ο ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας  και ο Σύλλογος γονέων του 13ου  δημοτικού σχολείου  Γλυφάδας, υπό την αιγίδα της Κοινωνικής, Αθλητικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης (ΚΑΠΠΑ) του δήμου Γλυφάδας  προκηρύσσουν το  29ο  Σχολικό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι  Γλυφάδας, για μαθητές και μαθήτριες  δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του δήμου.

Οργανωτική Επιτροπή:   Μενδρινός  Νικόλαος,  Σκλαβούνος Παναγής,  Γαρουφαλίδης Ιωάννης,  Μπούζας Σωτήριος.

Διεύθυνση Αγώνων: Εκ των διοργανωτών, διευθυντές Αγώνων ορίζονται οι κ. Μενδρινός και Σκλαβούνος.

 

Επικεφαλής Διαιτητής:  Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται o κ. Αναστασίου Μάριος.

 

Χώρος και Ημερομηνία Αγώνων: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα στους χώρους του 13ου  δημοτικού σχολείου  Γλυφάδας, οδός Σόλωνος 5.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων σχολείων της Γλυφάδας και μαθητές - μαθήτριες που αγωνίζονται στο σκάκι σε σωματεία  της Γλυφάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι μαθητές και μαθήτριες οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή ως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο email: , αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολείο και Τάξη. Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωσης συμμετοχής στο χώρο και μέρα των αγώνων από 015:30 μέχρι 15:55 (μ. μ.) Όσοι προσέλθουν μετά τις 16:00  θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ώρα Έναρξης αγώνων: 16:05.

 

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ)  www.essnachess.gr

 

Σύστημα Αγώνων:

Οι μαθητές θα αγωνιστούν ξεχωριστά ανά τάξη που φοιτούν, με Ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων. Τα παιδιά νηπιαγωγείου-δημοτικού θα καταταχτούν αλφαβητικά ανά τάξη, ενώ στου γυμνασίου θα προταχτούν  αυτά με τα ελληνικά ΕΛΟ Ιανουαρίου 2017 (για να μην παίξουν τα αξιολογημένα ως καλύτερα εξ αρχής μεταξύ τους).  Όσοι δεν έχουν ΕΛΟ κατατάσσονται στην συνέχεια αλφαβητικά.

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας για το Ελβετικό

α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

Για το απλό σύστημα πουλ ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων αναλόγως του αποτελέσματος), β) ο αριθμός νικών (προηγείται ο παίκτης/ η παίκτρια με τις περισσότερες νίκες) και γ) το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων.Για τον υπολογισμό των κριτηρίων Μπούχολτς και Μπέργκερ εφαρμόζεται ο “virtual opponent”.

 

Χρόνος Σκέψης: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15’ για κάθε παίκτη.  Σε περίπτωση κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, χρησιμοποιούνται χρονόμετρα στις παρτίδες οι οποίες δεν έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά την έναρξη του τρέχοντος γύρου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος σκέψεως είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.

Ενστάσεις:

Οι ενστάσεις τίθενται υπόψην της οργανωτικής επιτροπής, που, μαζί με τον αρχιδιαιτητή, αποφασίζει.

Κανονισμοί Αγώνων

Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE.  Ειδικά για  τυχόν αντικανονικές κινήσεις, μηδενισμός επέρχεται μετά την τέλεση για δεύτερη φορά αντικανονικής κίνησης. Για κάθε εκτός Προκήρυξης και Κανονισμών θέμα, αρμόδιοι είναι οι Διευθυντές των αγώνων.

 

Απονομές - Βραβεύσεις – Έπαθλα

 

Θα βραβευθούν με μετάλλια  οι τρεις πρώτοι νικητές και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. Στα δημοτικά σχολεία θα προστεθούν οι βαθμοί των τριών παιδιών, που πήραν τους περισσότερους βαθμούς ανά σχολείο της Γλυφάδας και θα δοθούν τρία κύπελλα στα σχολεία που έχουν τα μεγαλύτερα αθροίσματα.

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων