ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 2017

Γράφτηκε από την  Φεβ 07, 2017

9Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΑΛΙΜΟΥ

 

Ημερομηνία: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα: Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 5 μμ έως τις 8.30 μμ περίπου. Αμέσως μετά ακολουθεί η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις.

Η προσέλευση όσων αγωνιστούν και η επιβεβαίωση της παρουσίας τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 4.45 μμ

Χώρος: Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, Επτανήσου 2 (η Επτανήσου είναι «προέκταση» της Θουκυδίδου, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Αλίμου).

Δικαίωμα Συμμετοχής: Έχουν όλοι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, του Αλίμου. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Επισημαίνεται ότι κάθε μαθητής έχει δικαίωμα συμμετοχής αυστηρά μόνο σε ένα από τα Προκριματικά Ατομικά Πρωταθλήματα που θα λάβουν χώρα στην Αττική.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, μέχρι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 το μεσημέρι (12.00), στο email: mario2981@yahoo.gr Στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρουν με κεφαλαία γράμματα α) Επώνυμο και Όνομα β) Σχολείο φοίτησης (π.χ. 1ο Γυμνάσιο) και γ) Τάξη (π.χ. Γ’ Δημοτικού). Δεν θα γίνουν δεκτοί μαθητές που δεν θα έχουν δηλώσει συμμετοχή κατά τα παραπάνω.

Την ημέρα των αγώνων θα πρέπει να γίνει επιβεβαίωση της συμμετοχής, στο χώρο των αγώνων, κατά το χρονικό διάστημα 4.15-4.45 μμ. Όσοι προσέλθουν μετά τις 4.45 θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο (βλ. κατωτέρω).

Σύστημα αγώνων: Κάθε μαθητής θα παίξει 7 παρτίδες εναντίον διαφορετικών αντιπάλων («ελβετικό» σύστημα 7 γύρων), με παιδιά της ίδιας τάξης – εξαίρεση το Λύκειο που αποτελεί ενιαία κατηγορία. Θα υπάρξουν δηλαδή οι εξής 11 όμιλοι: Νηπιαγωγείο, Α’ Δημ., Β’ Δημ., Γ’ Δημ., Δ’ Δημ., Ε’ Δημ., ΣΤ’ Δημ., Α’ Γυμν., Β’ Γυμν., Γ’ Γυμν., Λύκειο. Η σχετική Γενική Προκήρυξη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ορίζει σε ποιες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί άλλο σύστημα.

Κανόνες / Χρόνος σκέψης / Άρση Ισοβαθμιών: Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE). Ειδικά για την αντικανονική κίνηση ο μηδενισμός γίνεται αφού έχει ολοκληρωθεί και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Για την άρση τυχόν ισοβαθμιών στο ελβετικό σύστημα ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2. Για τον υπολογισμό των κριτηρίων εφαρμόζεται ο “virtual opponent”.

Διοργάνωση: Οι αγώνες εντάσσονται στη δομή των Ατομικών Πρωταθλημάτων Σκακιού Μαθητών-Μαθητριών Αττικής 2017, οι οποίοι αποτελούν Προκριματική φάση για το 29ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών 2017 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο. – www.chessfed.gr).

Συνδιοργανωτές είναι η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.), ο Δήμος Αλίμου - Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.) και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, με την έγκριση της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας (Τ.Ε.Δ.).

Προκρίσεις: Για τις προκρίσεις (20%) στους αντίστοιχους Τελικούς αγώνες Αττικής, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο, εφαρμόζεται το άρθρο 3.7 της σχετικής Γενικής Προκήρυξης της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Οι προκρίσεις θα δημοσιευθούν στο www.essnachess.gr

Ατομικές Βραβεύσεις: α) Κύπελλα θα δοθούν στον πρώτο κάθε τάξης Δημοτικών Σχολείων. Μετάλλια θα δοθούν στους δύο επόμενους καθώς και στο πρώτο κορίτσι κάθε ομίλου.

β) Μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους σε κάθε όμιλο Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

γ) Αναμνηστικά Διπλώματα σε όλους όσους συμμετάσχουν.

Ομαδικές Βραβεύσεις: Θα υπάρξει ομαδική βαθμολογία Δημοτικών Σχολείων του Αλίμου (από τους 6 πρώτους κάθε ομίλου) και τα τρία πρώτα Δημοτικά Σχολεία θα βραβευθούν με Κύπελλο.

Διοργανωτική Επιτροπή:

Νίκος Μενδρινός (Διευθυντής Αγώνων), Μάριος Αναστασίου (Επικεφαλής Διαιτητής & Υπεύθυνος Κληρώσεων), Απόστολος Μαυράκης (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημ. Σχολείου Αλίμου)

Αποτελέσματα: Θα δημοσιευθούν, αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, στο http://www.chess-results.com/ (στο «Federation selection» πατήστε το «GRE»)

Διάφορα: Για ότι δεν αναφέρονται στην παρούσα Προκήρυξη, ισχύουν τα όσα ορίζει η σχετική Γενική Προκήρυξη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. www.essnachess.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 12:38

Προκηρύξεις

Προκηρύξεις Σχολικών

Προκηρυξεις Σχολικων