ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

 

Σταυρουλάκη Μαρίνα

Βλάχος Γεώργιος

Παναγάκος Ιωάννης

Παντελίδης Ιωάννης

Τσιρώνης Κ.

Τσιάμης Κώστας


Η Επιτροπή Σχολικού Σκακιού έχει ως αντικείμενο τη διάδοση του σκακιού στους μαθητές, την ένταξη του σκακιού στο σχολικό αθλητισμό και τη διοργάνωση σχολικών σκακιστικών αγώνων.


-    Δημιουργία μικρού διαφημιστικού εντύπου με θέμα την εισαγωγή στο σκάκι, στα πρότυπα σχετικού εντύπου της ΕΣΟ. Το έντυπο αυτό θα διανείμεται μαζικά στις διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ και σε άλλες μαζικές εκδηλώσεις.


-    Σχεδιασμός και διοργάνωση των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή.


-    Εμπλουτισμός των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής με παράλληλες εκδηλώσεις και happenings, όπως θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις σκακιστικών βιβλίων για παιδιά, ομιλίες προς τους γονείς κλπ.


-    Σε συνεργασία με την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων, συλλογή και διάθεση υλικού με θέμα την εκπαιδευτική αξία του σκακιού και τη διάδοσή του παγκοσμίως.


-    Διοργάνωση ομιλιών με θέμα την εκπαιδευτική αξία του σκακιού.


-    Διοργάνωση ομιλιών και συζητήσεων με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων της Αττικής. Στόχος η διάδοση του σκακιού στο σχολικό περιβάλλον και η ενθάρρυνση διεξαγωγής μαθημάτων σκακιού σε σχολεία που δεν ασχολούνται ήδη.


-    Πραγματοποίηση επαφών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Διευθυντές σχολείων με θέμα το σχολικό σκάκι. Ενημέρωση αυτών για τα σχολικά πρωταθλήματα και ενθάρρυνσή τους για συμμετοχή και υποστήριξη.


-    Διενέργεια επαφών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων, για την εξασφάλιση τεχνικής, προωθητικής και οικονομικής υποστήριξης των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής.


-    Παροχή υποστήριξης σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και σωματεία για τη διοργάνωση δημοτικών σχολικών πρωταθλημάτων. Στόχος η διοργάνωση τέτοιων αγώνων σε κάθε δήμο στην Αττική.


-    Σχεδιασμός και διαχείριση μαζικών σκακιστικών εκδηλώσεων που απευθύνονται σε παιδιά, με στόχο τη διάδοση του σκακιού, σε συνεργασία με τα σωματεία.

 

 

 


Πρόσφατα Νέα