16ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID ΑΤΤΙΚΗΣ 2011

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ»


1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το  16o Ομαδικό Πρωτάθλημα  Rapid 2011 με συνδιοργανωτές την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και τον ΕΟΣ Αχαρνών.

2.   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ημερομηνία: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ώρα Προσέλευσης 15:00 Ώρα Έναρξης 15:30

Χώρος αγώνων: Φιλαδελφείας 126 Αχαρνές , Εντευκτήριο ΕΟΣ Αχαρνών.

Πρόσβαση: Προαστιακός Σιδηρόδρομος (5λεπτά από τη στάση ΣΚΑ-Αχαρναι) Λεωφορεία Γ9 , Χ41 9η Στάση Κόκκινου Μύλου , Οδικώς 7η έξοδος Αττικής Οδού.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα πέντε (5) ή επτά (7) γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15 λεπτά και 3'' για κάθε κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής, έχουν όλα τα σωματεία που είναι μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Αμε μία έως τρεις ομάδες Τα σωματεία δηλώνουν 30’ πριν από την έναρξη των αγώνων τους αθλητές που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν σε κάθε ομάδα (4 βασικούς +2 αναπληρωματικούς)

5.   ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ

5.1       Οι ομάδες θα είναι τετραμελείς.

5.2       Οι σκακιστές δηλώνονται κατά σειρά πίνακα Ελληνικών Έλο Β’ Εξαμήνου 2011. Σε περίπτωση ίσου Έλο, δηλώνονται με βάση τον τίτλο τους και σε περίπτωση ίδιου τίτλου με βάση τον αριθμό μητρώου τους (ο μικρότερος αριθμός δηλώνεται πρώτος). Αλλοδαποί και κοινοτικοί σκακιστές λογίζονται κατ’ εξαίρεση με βάση το Διεθνές Έλο Νοεμβρίου 2011.

5.3       Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του δελτίου κάθε αθλητή. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο δελτίο πριν την έναρξη των αγώνων.

5.4       Στην αρχική κατάταξη οι ομάδες θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τη δυναμικότητα των τεσσάρων ισχυρότερων σε Έλο σκακιστών τους. (Άθροισμα αξιολόγησης Έλο , προηγείται ο μεγαλύτερος. Σε περίπτωση ίσου αθροίσματος κατατάσσονται αλφαβητικά). Και οι τέσσερεις αυτοί αθλητές/τριες πρέπει να συμμετέχουν στη σύνθεση τουλάχιστον ένος (1) αγώνα της ομάδας τους. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι η ομάδα συμμετείχε εκτός συναγωνισμού (εκτός τελικής κατάταξης).

5.5  Απαγορεύεται σε σκακιστή/τρια να συμμετέχει με δύο διαφορετικές ομάδες του σωματείου του.


6.   ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η τελική κατάταξη καθορίζεται με τα κάτωθι κριτήρια:

1.       το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ομάδα

2.       το μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αποτέλεσμα (βαθμοί, πόντοι) ισχύει εφόσον αγωνίστηκαν όλες οι ομάδες μεταξύ τους

3.       το σύνολο των πόντων

4.       το κριτήριο «Μπούχολτς» (με άθροισμα πόντων)

6.       το άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της

7. κλήρωση

7.   ΕΠΑΘΛΑ - ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Η τελική σειρά κατάταξης θα είναι το κριτήριο εκπροσώπησης των σωματείων του Νομού Αττικής για το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδας εάν διεξαχθεί ή άλλη παρεμφερή διοργάνωση.

Στην 1η, 2η και 3η ομάδα, θ’ απονεμηθούν  Κύπελλα και μετάλλια στους σκακιστές/τριές τους.

8.   ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό και η ήττα με 0 βαθμούς.

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 4 πόντους (σκορ 4 - 0).

Από την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα αφαιρείται ένας βαθμός.

Ομάδα που είναι BYE παίρνει 2 βαθμούς και 2,5 πόντους.

9.   ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενάντια σε απόφαση του Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται στον Διευθυντή Αγώνων μαζί με παράβολο 50 €.  Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται αλλιώς εκπίπτει υπέρ ΕΣΣΝΑ.

10.   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Παγώνας Παναγιώτης Τηλ: 6972865500

Οι διαιτητές θα οριστούν από την Τ.Ε.Δ.

11.   ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΓΕΝΙΚΑ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail της ΕΣΣΝΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax 2121219014 ή έως 30 λεπτά πριν την έναρξη στον χώρο των αγώνων.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύει ο κανονισμός ομαδικών πρωταθλημάτων της ΕΣΟ καθώς και οι οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.


O Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας             Ο Έφορος Αγώνων



Χρήστος Γκορίτσας          Θεόδωρος Φίλιος             Κωνσταντίνος Σκαπέρδας

 

Πρόσφατα Νέα