Δείτε την τελική κατάταξη της Τελικής Φάσης του 10ου Ομαδικού Δημοτικών Σχολείων (Σάββατο 2 Απριλίου , Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία) στον συνδεσμο:

www.essnachess.gr/files/sxolika/sxoliko11/omad_dim.htm

Δείτε τις τελικές κατάταξεις της Τελικής Φάσης του 23ου Ατομικου Σχολικού Πρωταθλήματος (Κυριακή 3 Απριλίου , Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία)

www.essnachess.gr/files/sxolika/sxoliko11/atom_results.htm

Δείτε την τελική κατάταξη του 10ου Σχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Αττικής στις κατηγορίες Γυμνασίων και Λυκείων στον σύνδεσμο:

http://essnachess.gr/files/sxolika/sxoliko11/omad_g_l_res.htm

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κατηγορίας Γυμνασίων (Παιδαγωγική Πρωτοπορία , Λεόντειος , 2ο Αλίμου , 11ο Νίκαιας) και οι δύο πρώτες της κατηγορίας Λυκείων (1ο Νίκαιας , Κολλέγιο Αθηνών) πρέπει να δηλωσουν τη συμμετοχή τους για το Πανελλήνιο Ομαδικό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Ε.Σ.Σ.Ν.Α έως το Σάββατο 2 Απριλίου (στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2121219014) δηλώνοντας και τους μαθητές/τριες (4+2 αναπληρωματικούς) που προκειται να χρησιμοποιήσουν. Σημειώνεται ότι οι μαθητές των ομάδων που προκρίθηκαν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο 23ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό , ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στα αντίστοιχα ατομικά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Δείτε τις τελικές κατατάξεις των Περιφερειακών Ομαδικών Σχολικών (Δημοτικά Σχολεία) στον σύνδεσμο

http://www.essnachess.gr/files/sxolika/sxoliko11/omad_results.htm

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) προκηρύσσει το 10o Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής 2011.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το Πρωτάθλημα Γυμνασίων και Λυκείων θα διεξαχθεί σε μία φάση (ΤΕΛΙΚΗ)

Το Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Θα γίνουν στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) και θα προκριθεί στην Τελική Φάση της Ε.ΣΣ.Ν.Α. το 40% των σχολείων που θα αγωνιστούν σε κάθε μία, με ελάχιστο αριθμό τρείς (3) ανά Π.Ε.. Σε περίπτωση έλλειψης κατάλληλης πρότασης ανάληψης προκριματικής φάσης σε κάποια Π.Ε. είναι δυνατόν να διεξαχθεί προκριματική φάση που θα περιλαμβάνει πάνω από μία Περιφερειακή Ενότητα η διαμόρφωση της οποίας θα καθοριστεί από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α. με συμπληρωματική προκήρυξη.

β΄ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Θα αγωνιστούν όσα Δημοτικά σχολεία προκριθούν από τα προκριματικά των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Πρωτάθλημα Γυμνασίων και Λυκείων: Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, ώρα 10.00΄

Χώρος αγώνων - Διοργανωτές: Θα οριστούν με συμπληρωματική προκήρυξη

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, Δημόσια και Ιδιωτικά, με μια (1) ή δύο (2) ομάδες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 2 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων στην Οργανωτική Επιτροπή κάθε Πρωταθλήματος.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαιώσεις συμμετοχής 8.30΄μέχρι 9.30΄ πμ.

Όσες ομάδες προσέλθουν μετά τις 9.30΄ θα αγωνιστούν από το δεύτερο γύρο. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε μία (1) μόνο ομάδα του σχολείου του.

Τα 4 πρώτα Γυμνάσια και τα 2 πρώτα Λύκεια προκρίνονται στο Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα 2011.

Πρωτάθλημα Δημοτικών – Τελική φάση: Σάββατο 2 Απριλίου 2010, ώρα 10.00΄

Χώρος αγώνων Τελικής Φάσης – Διοργανωτές: Θα οριστούν με συμπληρωματική προκήρυξη

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα Δημοτικά Σχολεία της Αττικής, που θα προκριθούν από τα Περιφερειακά Ομαδικά Σχολικά Πρωταθλήματα

Τα 9 πρώτα Δημοτικά σχολεία προκρίνονται στο Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα 2011.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Χώρος αγώνων, Ημερομηνίες– Διοργανωτές: Θα οριστούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Δικαίωμα συμμετοχής: τα Δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία Υπάγονται με μια (1) ή δύο (2) ομάδες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 2 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων στην Οργανωτική Επιτροπή κάθε Πρωταθλήματος.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαιώσεις συμμετοχής 8.30΄μέχρι 9.30΄ πμ.

Όσες ομάδες προσέλθουν μετά τις 9.30΄ θα αγωνιστούν από το 2ο γύρο

Προκρίνεται στη Τελική Φάση της ΕΣΣΝΑ το 40% των ομάδων που θα αγωνιστούν (ελάχιστος αριθμός προκρινόμενων ομάδων 3)

Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει πριν την έναρξη των αγώνων στον επικεφαλής διαιτητή βεβαίωση ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Για όλα τα Ομαδικά Σχολικά ισχύουν τα παρακάτω:

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς (4μελείς), ανεξαρτήτως τάξης.

Στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες μπορούν να αγωνίζονται αγόρια ή κορίτσια, στην τέταρτη (4η) σκακιέρα πρέπει να αγωνίζεται υποχρεωτικά κορίτσι.

Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους αποτελούμενη από 4 μέλη και 2 αναπληρωματικά. Η σειρά των σκακιέρων στη βασική σύνθεση δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το πρωτάθλημα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων στην προκριματική φάση και με ελβετικό 7 γύρων στην τελική φάση των Δημοτικών.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή θα επιλέξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Οι ομάδες κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά του ονόματος των σχολείων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Θα ισχύσουν οι Κανονισµοί της Ε.Σ.Ο. και της FIDE. Επισημαίνεται ότι για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) βαθμός.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Τα δύο (2) πρώτα Λύκεια, τα τέσσερα (4) πρώτα Γυμνάσια και τα εννέα (9) πρώτα Δημοτικά προκρίνονται στο Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα 2011.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια άρσης ισοβαθμίας κατά σειρά:

Για ελβετικό σύστημα.
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ

Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται η ομάδα με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Οι τρεις (3) πρώτες ομάδες ανά κατηγορία θα βραβευτούν με Κύπελλα. Οι παίκτες των τριών (3) πρώτων ομάδων θα βραβευτούν με μετάλλια (μέχρι έξι (6) μαθητές).

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οι διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή ∆ιαιτησίας (Τ.Ε.Δ.) της ΕΣΣΝΑ Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή (3μελή) Επιτροπή, που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή κάθε Διοργάνωσης . Για να εκδικασθεί μία ένσταση, καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο ένστασης 50 € (το οποίο επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και µερικώς ,αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ).

ΔΙΑΦΟΡΑ

Υγειονομική Κάλυψη - Πρώτες Βοήθειες: Με μέριμνα των Οργανωτικών Επιτροπών θα υπάρχει ιατρός (ή διασωστική ομάδα) στο χώρο αγώνων.

Κυλικείο: Στο χώρο αναμονής θα λειτουργεί κυλικείο με δυνατότητα παρασκευής και παροχής σάντουιτς, καφέδων, ροφημάτων, αναψυκτικών, κ.α.

Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων: Με μέριμνα της Οργανωτικής Επιτροπής θα έχει επισημανθεί κατάλληλος Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων.

Ασφάλεια Χώρου Αγώνων - Ρύθμιση Κυκλοφορίας πέριξ του Χώρου Αγώνων και στο Χώρο Στάθμευσης Οχημάτων: Με μέριμνα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Φωτογραφική κάλυψη - Βιντεοσκόπηση Αγώνων: Με μέριμνα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Παράλληλες Εκδηλώσεις:

Με την μέριμνα του διοργανωτή θα υπάρχει κατάλληλος χώρος υποδοχής των συνοδών και πραγματοποίησης παράλληλης εκδήλωσης η οποία θα διοργανωθεί με την μέριμνα του διοργανωτή και της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.


Ο Πρόεδρος


Χρήστος Γκορίτσας

Ο Γενικός Γραμματέας


Θεόδωρος Φϊλιος

Ο Έφορος Σχολικού Σκακιού


Παναγιώτης Σκλαβούνος

Πρόσφατα Νέα