ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων Αττικής 2010, που αποτελεί και προκριματική φάση του 3ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων 2010

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα επτά (6) γύρων.

Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των σωματείων.

Ημέρες και ώρες των αγώνων ορίζονται :

1ος γύρος, Κυριακή 28 Μαρτίου 2010, ώρα 10:30

2ος γύρος, Κυριακή 11 Απριλίου 2010, ώρα 10:30

3ος γύρος, Κυριακή 18 Απριλίου 2010, ώρα 10:30

4ος γύρος, Κυριακή 02 Μαΐου 2010, ώρα 10:30

5ος γύρος, Κυριακή 09 Μαΐου 2010, ώρα 10:30

6ος γύρος, Κυριακή 16 Μαΐου 2010, ώρα 10:30

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για τις 40 πρώτες κινήσεις και στη συνέχεια 30 λεπτά. για την υπόλοιπη παρτίδα, με προσθήκη 30΄΄ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει τη παρτίδα.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής ,έχουν όλα τα σωματεία που είναι μέλη της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. με μία ομάδα.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελείς:

1η σκακιέρα, σκακιστής/στρια κάτω των 16 ετών γεννημένος/η, μετά την 1/1/1994

2η σκακιέρα, σκακιστής/στρια κάτω των 14 ετών γεννημένος/η, μετά την 1/1/1996

3η σκακιέρα, σκακιστής/στρια κάτω των 12 ετών γεννημένος/η, μετά την 1/1/1998

4η σκακιέρα, σκακιστής/στρια κάτω των 10 ετών γεννημένος/η, μετά την 1/1/2000

5η σκακιέρα, σκακίστρια κάτω των 16 ετών γεννημένη, μετά την 1/1/1994

6η σκακιέρα, σκακίστρια κάτω των 12 ετών γεννημένη, μετά την 1/1/1998


Επιτρέπεται μόνο ένας κοινοτικός σκακιστής, ο οποίος πρέπει να δηλωθεί με την δήλωση συμμετοχής, εάν δεν έχει δηλωθεί σε άλλο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν έγκυρο Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του δελτίου κάθε αθλητή.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο δελτίο πριν την έναρξη του αγώνα.


ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Οι ομάδες κατατάσσονται αρχικά με τα ακόλουθα κριτήρια:

1) Με βάση την τελική κατάταξη του συλλόγου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2009.

2) Με βάση την τελική κατάταξη του σωματείου στα Πρωταθλήματα Κατηγοριών Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 2010. Για τα σωματεία Α’ Εθνικής τα οποία δεν αγωνίστηκαν στον Π.Ο.Α. 2010 με βάση την τελική κατάταξη του Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής 2009.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό και η ήττα με 0 βαθμούς.

Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 5,5 πόντους (σκορ 5,5 - 0).

Από την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα αφαιρείται ένας βαθμός.

Ομάδα που είναι BYE παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους.


ΔΙΑΦΟΡΑ

Για να αγωνιστούν οι σκακιστές ενός σωματείου πρέπει να είναι παρόντες στις σκακιέρες τους τουλαχιστον (4) τέσσερεις σκακιστές. Στην αντίθετη περίπτωση, λειτουργούν τα χρονόμετρά τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να παίξουν κίνηση μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παρόντων.

Μηδενίζονται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προσέλθει στην σκακιέρα. Αν κανείς παίκτης, από τους δύο αντιπάλους, δεν παρουσιαστεί στην έναρξη, ο παίκτης που έχει τα λευκά κομμάτια, θα χάσει όλο τον χρόνο που θα περάσει μέχρι να αφιχθεί, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.

Αν δεν έχουν προσέλθει οι ελάχιστοι απαιτούμενοι ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη τουλάχιστον ισόπαλου αποτελέσματος από μία ομάδα τότε μηδενίζεται όλη η ομάδα. Στην περίπτωση αυτή κενές θεωρούνται οι σκακιέρες των παικτών που δεν έχουν παρουσιαστεί στην σκακιέρα που αγωνίζονται.


ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η τελική κατάταξη καθορίζεται με τα κάτωθι κριτήρια:

1. το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ομάδα

2. το μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων αποτέλεσμα (βαθμοί, πόντοι)

3. το σύνολο των πόντων.

4. το κριτήριο «Μπούχολτς»

5. το άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

6. κλήρωση


ΕΠΑΘΛΑ - ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Ο αριθμός των ομάδων που θα προκριθούν στο 3ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 2010, θα καθοριστεί από την σχετική προκήρυξη της ΕΣΟ.

Αν μία ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 2010 θα αναπληρώνεται από την επόμενη της τελικής κατάταξης..

Στην 1η, 2η και 3η ομάδα, θ’ απονεμηθούν Κύπελλα.


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Στους αγώνες θα διαιτητεύσουν διαιτητές με ευθύνη των εντός έδρας σωματείων.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Ο επικεφαλής διαιτητής της διοργάνωσης θα οριστεί από την ΤΕΔ


ΔΙΑΦΟΡΑ


Οι διαιτητές πρέπει:

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται στον Διευθυντή Αγώνων μαζί με παράβολο 50 €. Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Τόλης Ευάγγελος τηλ. 6937370251e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε."> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">vagtolis@gmail.com

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 τηλεφωνικά ή με e-mail στον Διευθυντή Αγώνων ή στο FAX της ΕΣΣΝΑ 2121219014 ή στο e-mail της ΕΣΣΝΑ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">essnamail@gmail.com

Με την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα τα σωματεία πρέπει να γνωστοποιήσουν τον αγωνιστικό χώρο, τον υπεύθυνο του σωματείου για τη διοργάνωση, καθώς και τον διαιτητή που προτείνουν να χρησιμοποιήσουν για τους εντός έδρας αγώνες

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί διασυλλογικών πρωταθλημάτων της ΕΣΣΝΑ και της ΕΣΟ.

Ο Πρέδρος

Πέτρος Κολυβάς

Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Γκορίτσας

Ο Έφορος Αγώνων

Οδυσσέας Βαζελάκης

 


Πρόσφατα Νέα