Το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ εισηγείται στη Γενική Συνέλευση της 21-23/12/2012 τον Οικονομικό Απολογισμό για τα έτη 2011 και 2012.

http://www.essnachess.gr/files/oikonapol1112.pdf

Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας (Από 4.5.2015)

 

 
Πρόεδρος: IA Ευσταθία Ανδρικοπούλου, τηλ: 6909142729   
Γραμματέας: FA Νικόλαος Κομνηνός, τηλ: 6947774867
Μέλος: ΝΑ Βιργινία Ψωμά, τηλ:6972252954
 
E-mail   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε την περιγραφή του αντικειμένου των επιτροπών και το πλαίσιο δράσης τους (ενδεικτικά) στους παρακάτω συνδέσμους:

Επιτροπή Ανάπτυξης

Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων

Επιτροπή Διαδικτύου

Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού

Επιτροπή Σχολικού Σκακιού

 

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) προσκαλεί τους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να στελεχώσουν τις Επιτροπές της Ένωσης, προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις, την πείρα και την εργασία τους, να αποστείλουν μέχρι και την Πέμπτη, 8.7.2010 σχετική δήλωση ενδιαφέροντος στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο fax (2121219014) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, την ιδιότητα/ ειδικότητα τους και το αντικείμενο της Επιτροπής, στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Δαλιάνης Ηλίας

Γερόπαπας Π.

Παγκαλή Μαριάννα

Τζερμιαδιανός Ανδρέας

Χωματίδης Θεόφιλος

 


Η Επιτροπή Ανάπτυξης έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη του σκακιού στην Αττική σε κάθε επίπεδο και τομέα δραστηριότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αγωνιστική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες, καθώς και στην ενίσχυση και υποστήριξη των σωματείων.

Αναλυτικά:


-    Διεξαγωγή σεμιναρίων, ομιλιών και παρουσιάσεων, με στόχο την παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξης σε κάθε τομέα του σκακιού. Θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία συλλόγων, χειρισμός σκακιστικού λογισμικού, χρήση υπολογιστών στην ανάλυση και προετοιμασία για αγώνες, ερασιτεχνικός σχεδιασμός ιστοσελίδων, διοργάνωση τουρνουά, εισαγωγή στη σκακιστική βιβλιογραφία, εισαγωγή στο καλλιτεχνικό σκάκι, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους σκακιστές, προπονητές, διαιτητές, συγγραφείς, παράγοντες. Οι εκδηλώσεις αυτές θα διοργανώνονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες επιτροπές, όπου απαιτείται.


-    Διοργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης με αντικείμενο τη διδασκαλία του σκακιού στα σχολεία. Στόχος η παροχή τεχνογνωσίας σε ανθρώπους που επιθυμούν να διδάξουν σκάκι σε επίπεδο αρχαρίων.


-    Συγγραφή εγχειριδίου διδασκαλίας σκακιού σε παιδιά και ελεύθερη διάθεσή του από την ΕΣΣΝΑ.


-    Διοργάνωση συναντήσεων μεταξύ παραγόντων συλλόγων για ανταλλαγή απόψεων, συζήτησης κοινών προβλημάτων και συνεργασίας.


-    Προγραμματισμός τακτικών διαλέξεων από επιλεγμένους προπονητές, που θα απευθύνονται σε σκακιστές νεαρής ηλικίας, με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι διαλέξεις αυτές θα λαμβάνουν χώρα εκ περιτροπής σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


-    Σχεδιασμός και διοργάνωση εξειδικευμένων αγώνων και άλλων δράσεων για τους νεαρούς σκακιστές. Στόχος η δημιουργία ενός αποτελεσματικού αγωνιστικού σχεδιασμού που θα βοηθήσει την εξέλιξη των σκακιστών αυτών.

 


Καλούνται τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. σε πρώτη συνάντηση το Σάββατο 19 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο χώρο διεξαγωγής του 8ου Φυσιολατρικού Όπεν  (Θηβών 245 , Νίκαια)

 

Ο Έφορος Αγώνων

 

Πρεβενιός Μιχάλης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) προσκαλεί τους ανθρώπους του σκακιού της Αττικής, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να στελεχώσουν τις Επιτροπές της Ένωσης, προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις, την πείρα και την εργασία τους, να αποστείλουν μέχρι και την Πέμπτη, 10.06.2010 σχετική δήλωση ενδιαφέροντος στο e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή στο fax (2121219014) της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, την ιδιότητα/ ειδικότητα τους και το αντικείμενο της Επιτροπής, στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν.

 

Περιφερειακή Επιτροπή Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής

 

Μέλη

 

Ανδρώνης Βασίλης

Σκαπέρδας Κωνσταντίνος

Τσίρος Νικόλαος

Περιφεριακή Επιτροπή Νομαρχίας Αθηνών

 

Μέλη

 

Ι. Γαλάνης

Χ. Γκορίτσας

Η. Δαλιάνης

Κ. Δρακόπουλος

Η. Καφώρος

Μ. Παγκαλή

Κ. Σερετάκη

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

 

Σταυρουλάκη Μαρίνα

Βλάχος Γεώργιος

Παναγάκος Ιωάννης

Παντελίδης Ιωάννης

Τσιρώνης Κ.

Τσιάμης Κώστας


Η Επιτροπή Σχολικού Σκακιού έχει ως αντικείμενο τη διάδοση του σκακιού στους μαθητές, την ένταξη του σκακιού στο σχολικό αθλητισμό και τη διοργάνωση σχολικών σκακιστικών αγώνων.


-    Δημιουργία μικρού διαφημιστικού εντύπου με θέμα την εισαγωγή στο σκάκι, στα πρότυπα σχετικού εντύπου της ΕΣΟ. Το έντυπο αυτό θα διανείμεται μαζικά στις διοργανώσεις της ΕΣΣΝΑ και σε άλλες μαζικές εκδηλώσεις.


-    Σχεδιασμός και διοργάνωση των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή.


-    Εμπλουτισμός των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής με παράλληλες εκδηλώσεις και happenings, όπως θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις σκακιστικών βιβλίων για παιδιά, ομιλίες προς τους γονείς κλπ.


-    Σε συνεργασία με την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων, συλλογή και διάθεση υλικού με θέμα την εκπαιδευτική αξία του σκακιού και τη διάδοσή του παγκοσμίως.


-    Διοργάνωση ομιλιών με θέμα την εκπαιδευτική αξία του σκακιού.


-    Διοργάνωση ομιλιών και συζητήσεων με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων της Αττικής. Στόχος η διάδοση του σκακιού στο σχολικό περιβάλλον και η ενθάρρυνση διεξαγωγής μαθημάτων σκακιού σε σχολεία που δεν ασχολούνται ήδη.


-    Πραγματοποίηση επαφών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Διευθυντές σχολείων με θέμα το σχολικό σκάκι. Ενημέρωση αυτών για τα σχολικά πρωταθλήματα και ενθάρρυνσή τους για συμμετοχή και υποστήριξη.


-    Διενέργεια επαφών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων, για την εξασφάλιση τεχνικής, προωθητικής και οικονομικής υποστήριξης των σχολικών πρωταθλημάτων Αττικής.


-    Παροχή υποστήριξης σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και σωματεία για τη διοργάνωση δημοτικών σχολικών πρωταθλημάτων. Στόχος η διοργάνωση τέτοιων αγώνων σε κάθε δήμο στην Αττική.


-    Σχεδιασμός και διαχείριση μαζικών σκακιστικών εκδηλώσεων που απευθύνονται σε παιδιά, με στόχο τη διάδοση του σκακιού, σε συνεργασία με τα σωματεία.

 

 

 

Πρόσφατα Νέα