O Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. , ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 7/2/2010 , συνέταξε:

 

1) Τον Διοικητικό Απολογισμό της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. του έτους 2009

2) Τον Διοικητικό Προγραμματισμό για το έτος 2010

1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γ.Σ στις 29 / 3 / 2009

Προγραμματίστηκαν 2 Καταστατικές Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες όμως δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη απαρτία του 50 % συν 1 και γι'αυτό το λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν.

 

Πραγματοποιήθηκε στις 27 / 9 / 2009 Εκτακτη Γ.Σ γιά το Αγωνιστικό Πρόγραμμα με κυριότερες αποφάσεις :

1. Δημιουργούνται 4 Νομαρχιακές επιτροπές ( Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής ) όπως ορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών αντικαθιστώντας τις μέχρι τούδε Περιφερειακές επιτροπές..

2. Τα σχολικά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στις 4 Νομαρχίες και στους Δήμους με Τελική φάση απ' όπου και θα γίνουν οι προκρίσεις γιά τους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες.

3. Από το 2011 στο Ομαδικό πρωτάθλημα Β' Τοπικής κατηγορίας θα υπάρξουν σκακιέρες Κ18 και Κ16 4. Από το 2011, η Β' και Γ' Εθνική κατηγορία θα διεξάγεται με 10 ομάδες και πουλ 9 γύρων

Πραγματοποιήθηκαν 14 Δ.Σ με κυριότερες αποφάσεις : Συμπλήρωση ή αλλαγές στο Δ.Σ. ( από 9 / 10 / 2009 νέος Πρόεδρος του Δ.Σ ο κ. Πέτρος Κολυβάς στη θέση του παραιτηθέντος κ. Γιάννη Γαλάνη, Α' Αντιπροέδρος ο κ. Κώστας Σκαπέρδας και νέος Εφόρος αγώνων ο κ. Οδυσσέας Βαζελάκης ) και Νέα σύνθεση της Τ.Ε.Δ. ( Στις 26 / 11 / 2009 εκλέχθηκαν οι κκ Ευγ.Ζευγίτη και Ευ.Κορρές ως νέα μέλη οι οποίοι μαζί με τον Αλέξ.Κωστούρο αποτελούν πλέον τη νέα Τ.Ε.Δ.)

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Στο παραπάνω χρονικό διάστημα, συνεδρίασαν :

Η Τ.Ε.Δ γιά θέματα αρμοδιοτήτων τους ( ορισμός διαιτητών κλπ ) και

Η Επιτροπή διαδικτύου γιά θέματα αρμοδιοτήτων της, με βασικότερο την λειτουργική και οπτική αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας, η οποία ήδη λειτουργεί από την αρχή του 2010.

Ολοκλήρωσαν το έργο τους επιτυχώς. : Η Επιτροπή καταστατικού με τη σύνταξη του υπό έγκριση από Γ.Σ νέου καταστατικού της ΕΣΣΝΑ Η Τεχνική Επιτροπή σχετικά με την υποβληθείσα στην έκτακτη Γ.Σ σχεδίου αγωνιστικού προγράμματος. Η Τεχνική επιτροπή πραγματοποίησε και 2 ημερίδες σχετικά με αγωνιστικά θέματα. Δεν συνήλθε η Επιτροπή ενστάσεων λόγω έλλειψης αντικειμένου.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα προπονητικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και 20 / 12 / 2009 από τους κκ. Κώστα Μουτούση και Σπύρο Καπνίση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Πραγματοποιήθηκαν 2 Σεμινάρια Διατησίας.

 

 

Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2010

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

 

 

2.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2010

 

Εν συντομία, οι στόχοι μας γιά το 2010 είναι

1. Πλήρης αξιοποίηση της ιστοσελίδας μας προς ενημέρωση όλου του σκακιστικού κόσμου με τις ανακοινώσεις, πληροφορίες, πεπραγμένα κλπ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α ( Δ.Σ., Επιτρπών κλπ ) και όχι μόνο.

 

2. Αναβάθμιση της επίσημης ενημερώσης των Σωματείων της Ε.Σ.Σ.Ν.Α ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας μας ή με e-mail.

 

3. Ενεργοποίηση όλων των επιτροπών με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ( Νομαρχιακές επιτροπές, Κοινονικό σκάκι, Καλλιτεχνικό σκάκι κλπ )

 

4. Προσπάθεια για αλλαγή της αγωνιστικής περιόδου από 1.1-31.12 σε 1.9-31.8 όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα αθλήματα, με στόχο να βελτιωθούν σημαντικά οι αγωνιστικές συνθήκες,

 

5. Διερεύνυση δυνατότητας και προσπάθεια γιά να αγωνίζονται σε διασυλλογικά κλπ πρωταθλήματα, οι μετανάστες και αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα εφ' όσον βέβαια δεν αντίκειται αυτό στον Αθλητικό ή άλλο Νόμο.

 

6. Προσπάθεια να προσελκύσουμε ιδιώτες χορηγούς. Σε αυτό θα μας βοηθήσει πολύ η αναβάθμιση της “εικόνας” του σκακιού ( αγωνιστικοί χώροι, δυνατότητα ουσιαστικής προβολής των χορηγών κλπ )

 

7. Προσπάθεια να πραγματοποιηθεί Καταστατική Γ.Σ με απαρτία ώστε να πραγματοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός του.

 

Και δεν είναι μόνο αυτοί οι στόχοι μας. Ο πίνακας μπορεί να συμπληρωθεί.

 

Αθήνα 3 Φεβρουαρίου 2010

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ


Πρόσφατα Νέα