Οδηγία ΤΕΔ 9.1.2015

 

Κοινοποίηση: ΚΕΔ , ΕΣΟ,  ,ΕΣΣΝΑ ,  Σωματεία ΕΣΣΝΑ

 

Η ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ ενημερώνει τα σωματεία-διοργανωτές  καθώς και τους διαιτητές για τη διαδικασία προκήρυξηςέγκρισης και επικύρωσης επίσημων αγώνων σκακιού , ατομικών ή ομαδικών , κανονικού ή μειωμένου χρόνου ,καθώς και μαθητικών-σχολικών διοργανώσεων  που διεξάγονται στην περιοχή δικαιοδοσίας της (Περιφέρεια Αττικής).

 

Α) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι διοργανωτές - σωματεία της ΕΣΣΝΑ οφείλουν  να αποστέλλουν στην ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) με κοινοποίηση στην ΕΣΟ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  τουλάχιστον 14 μέρες πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά σχέδιο προκήρυξης ως εξής:

 

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ σε μορφή αρχείου word  όπου θα αναφέρονται υποχρεωτικά και με σαφήνεια τα εξής:

 

 

1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 

 

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ  -  Υποχρεωτικά συνδιοργανωτής πρέπει να είναι η ΕΣΣΝΑ ή σωματείο-μέλος της.

 

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

 

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ  - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ  Συνίσταται να χρησιμοποιούνται μόνο κριτήρια που προβλέπονται από τη FIDE

 

6. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

 

7. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

8. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ *

 

9. ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ.   

 

10. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΑΝΑΒΟΛΕΣ αν επιτρέπονται

 

11. Ρητή αναφορά αν θα αξιολογούνται για διεθνές Έλο

 

Επίσης 

 

12 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ  - Συνίσταται να ορίζεται από τον Διευθυντή Αγώνων πριν την έναρξη των αγώνων επιτροπή ενστάσεων από άτομα που είναι παρόντες κατά τη διάρκεια του τουρνουά και είναι διαιτητές στον ΠΟΔ. Επίσης να ορίζεται παράβολο και χρονικά περιθώρια υποβολής ένστασης.

 

Σε αντίθετη περίπτωση αρμόδια σε περίπτωση ενστάσεων είναι η Επιτροπή Ενστάσεων της ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ 

 

Οι διοργανωτές πρέπει να αποστέλλουν και όλες τις συμπληρωματικές προκηρύξεις πριν την έναρξη των αγώνων.

 

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

 

Ο διοργανωτής μπορεί να προτείνει διαιτητές που θα διαιτητεύσουν στο τουρνουά καθώς και επικεφαλής διαιτητή. Ο Επικεφαλής διαιτητής πρέπει υποχρεωτικά να είναι τουλάχιστον ΑΚ κατηγορίας και να έχει περάσει επιτυχώς σεμινάριο κληρώσεων/χρήσης Swiss Manager. Επίσης πρέπει να διαθέτει FIDE Licence.  Οι άλλοι διαιτητές πρέπει να είναι στον ισχύοντα ΠΟΔ της ΚΕΔ.  Πρέπει να υπάρχει κατ ελάχιστο ένας διαιτητής ανά 15 σκακιέρες. Σε περίπτωση που δεν προτείνονται διαιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις , τότε η ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ θα ορίζει τους διαιτητές και θα τους καταβάλλεται η αμοιβή που ορίζεται από τον κανονισμό της ΚΕΔ.

 

Στα πρωταθλήματα Αττικής  ή  διοργανώσεις με μεγάλη συμμετοχή (άνω των 120 σκακιστών , Σχολικές Διοργανώσεις , Διεθνή τουρνουά)  η ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ θα ανακοινώνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους διαιτητές της και θα καλύπτει από αυτούς τουλάχιστον 30% των συνολικών διαιτητών. Σκοπός είναι η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους διαιτητές και η απόκτηση νορμών για προαγωγή σε ανώτερη κατηγορία.

 

Το σύνολο των ορισμένων διαιτητών θα αποστέλλεται στον Επικεφαλής διαιτητή. 

 

Β) ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι προκηρύξεις θα ελέγχονται από την ΤΕΔ και θα εγκρίνονται ή θα αποστέλλονται παρατηρήσεις επί των προκηρύξεων στους διοργανωτές εντός 3 ημερών. Η ΤΕΔ θα αποστέλλει τις προκηρύξεις στην ΕΣΟ για ελληνική και διεθνή αξιολόγηση, επίσης οι προκηρύξεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της και στην ΕΣΣΝΑ.  

 

 

Γ) ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

 

Μετά το τέλος των διοργανώσεων ο επικεφαλής διαιτητής εντός 3 ημερών πρέπει να στέλνει στην ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ με κοινοποίηση στην ΕΣΟ και την ΚΕΔ.

 

1) το αρχείο .tun Swiss-manager  

2) Έκθεση διαιτησίας όπως προβλέπει ο κανονισμός της ΚΕΔ

 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνεται σε όλους τους αθλητές που αποχωρούν αδικαιολόγητα από τους αγώνες, και αν αυτές επηρεάζουν τις θέσεις των επάθλων.

 

Επικεφαλής διαιτητές που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους θα αναφέρονται στην ΚΕΔ για πειθαρχικό έλεγχο.

 

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ή δε συμμορφώνονται στις οδηγίες της ΤΕΔ-ΕΣΣΝΑ  ΔΕΝ θα αποστέλλονται ούτε για ελληνική ούτε για διεθνή αξιολόγηση στην ΕΣΟ και οι αγώνες δεν θα αναγνωρίζονται ως επίσημοι.


Πρόσφατα Νέα